MENÜ

Balık Ve Deniz Ürünleri

Balık Ve Deniz Ürünleri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Balık Ve Deniz Ürünleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.506 Balık Ve Deniz Ürünleri haberi bulunmuştur.

Balık Ve Deniz Ürünleri Haberleri

Beşiktaşın yıldızından corona virüs açıklaması UEFA gelip incelese...

Beşiktaş'ın yıldızından corona virüs açıklaması! 'UEFA gelip incelese...'

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Kevin N'Koudou Hürriyet'e konuştu.

18.03.2020Futbol
Neden Akdeniz Diyeti Yapmalıyız

Neden Akdeniz Diyeti Yapmalıyız?

Uzmanlar, Akdeniz diyetinin faydalarını saymakla bitiremiyor. Dr. Atilla Bektaş ve Dr. Metin Özata‘, Akdeniz diyetinin hayatımızda neden olması gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.

10.10.2019Diyet Rehberi
Akrep Burcu Diyeti

Akrep Burcu Diyeti

Doğru beslenmek, gergin olan Akrep insanlarının gerginliklerini de alıp götürecektir.

11.09.2019Burçlar
Satılık değiliz

Satılık değiliz

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlarıyla Danimarka’ya bağlı Grönland adasının satın alınmasını konuştuğu öne sürüldü. Wall Street Journal gazetesinin bu haberinin ardından Grönland Dışişleri Bakanı Ane Lone Bagger, “İş yapmaya hazırız, ancak satılık değiliz” diye açıklama yaptı.

17.08.2019Dünya
Gıda harcamalarında et, balık ve deniz ürünleri ilk sırada

Gıda harcamalarında et, balık ve deniz ürünleri ilk sırada

Türkiye'de geçen yıl gıda harcamaları içinde en fazla payı yüzde 20,9 ile "et, balık ve deniz ürünleri" aldı.

8.08.2019Ekonomi
Şeytan tüyü var: Saraybosna

Şeytan tüyü var: Saraybosna

Uzun hafta sonu tatili için de gidebilirsiniz, koca bir hafta da geçirebilirsiniz. İlk ziyaretinizi kaç günlüğüne yaparsınız bilmem ama yeniden görmek isteyeceğiniz kesin, çünkü bu şehirde şeytan tüyü var. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, matruşka bebekler gibi; içinden sürekli sürprizler çıkarıyor. Hem tanıdık hem farklı, hem yorgun hem hareketli, hem hüzünlü hem eğlenceli, hem çok genç hem tarihin yükünü sırtlanmış... 16 Ağustos’ta başlayacak 24. Saraybosna Film Festivali, ziyaretinizin gerekçesi olabilir mesela. 1995’te Saraybosna kuşatması devam ederken başlatılan festival, bugün Güneydoğu Avrupa bölgesinin önde gelen film festivallerinden biri.

5.08.2019Seyahat
Akdeniz Diyetinin Sağlığa Faydaları

Akdeniz Diyetinin Sağlığa Faydaları

Akdeniz diyetini son zamanlarda çok sık duymaya başladık. Uzmanların önerdiği bu beslenme biçiçi hakkında konuşam Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan, "Yapılan çalışmalar yaşam süresini uzattığını, hastalıklardan ölümleri azalttığı, sağlıklı vücut ağırlığına erişmeyi sağladığı ve kalp damar hastalıkları ile bazı kanser türlerini önlediği belirlendi" dedi.

Yunus Emre Akkor kimdir Osmanlı mutfağı ile tanınıyor

Yunus Emre Akkor kimdir? Osmanlı mutfağı ile tanınıyor

Yunus Emre Akkor, televizyon programları ve basılı medyada yaptığı açıklamalarla araştırılan isimler arasında yer aldı. Osmanlı mutfağı konusunda uzman olan Yunus Emre Akkor, bazı eğitim kurumlarında bu konuda eğitimler vermektedir. Peki, Yunus Emre Akkor kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

20.02.2019Gündem
Kan Grubuna Göre Beslenme Nasıl Olur

Kan Grubuna Göre Beslenme Nasıl Olur?

Kan grubuna göre beslenme şekli natüropat Peter J. D'Adamo tarafından bulunmuştur. Bu beslenme prensibinde yediğimiz yemeğin kan tipimize göre kimyasal olarak tepki gösterdiği belirtiliyor. Eğer kan grubumuza uygun bir beslenme şeklini uygularsak, vücudumuzun yemeği daha verimli bir şekilde hazmedeceği söyleniyor. Bu diyeti uygulayanların kilo vereceği, daha fazla enerjisinin olacağı ve hastalıklardan korunmanın kolaylaşacağı iddia ediliyor.

Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor

Bunlar Cinsel Dürtülerinizi Azaltıyor!

Cinsel dürtüleri artıran etkiler olduğu gibi azaltan durumlar da var. Peki bu durumlar nelerdir ve bunların önüne geçmek için neler yapmak gerekiyor?

16.10.2018Cinsellik
Havayollarında vegan tartışması

Havayollarında vegan tartışması

Dünyanın en büyük et üreticilerinden biri olan Yeni Zelanda’nın milli havayolunun ikram listesine giren etsiz hamburger, büyük tartışma başlattı. Vejetaryen veya vegansanız uçağa özel yemekler yükletebileceğinizi biliyor musunuz?

29.07.2018Seyahat
Avrupanın romantik güzeli: Porto

Avrupa'nın romantik güzeli: Porto

Porto’ya bu kadar yakın olup da nasıl bu zamana kadar bu şehri ziyaret etmedim, anlamış değilim. Aslında hep aklımda olan ama nedense bir türlü fırsat bulup gidemediğim şehirlerden biri… Hayal ettiğimin daha da ötesinde. Bir hayli romantik, sıcak, misafirperver ve huzurlu… İşte size Porto gezi rehberi…

25.06.2018Seyahat
Fırında Somon

Fırında Somon

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde fırında somon var!

Vitamin Deposu: Fırında Çipura

Vitamin Deposu: Fırında Çipura

Çipuranın üzerine gezdirilmiş zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu balığın kurumasını önlüyor, baharatlar da lezzetine lezzet katıyor! Patates, havuç ve soğan ile harmanlayarak fırında pişirilen çipurayı çok seveceksiniz.

En fazla gıda harcaması et, balık ve deniz ürünleri için yapıldı

En fazla gıda harcaması "et, balık ve deniz ürünleri" için yapıldı

Türkiye genelinde geçen yıl toplam tüketim harcamasının yüzde 19,5'ini gıda ve alkolsüz içecekler oluşturdu. Gıda ve alkolsüz içeceklere yapılan harcamalarda en büyük pay yüzde 20,6 ile et, balık ve deniz ürünlerinde oldu.

12.09.2017Ekonomi
Ömür uzatan mutfak

Ömür uzatan mutfak

Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde ‘dengeli yağlı beslenme’ sloganıyla sunulan ve Türkiye’yi de kapsayan araştırma, ‘Akdeniz tipi beslenme’nin sağlık için önemini ortaya koydu. Günde 3-4 porsiyon meyve, sebze ve baklagil yiyenler daha uzun ömürlü oluyor.

7.09.2017Gündem
Lezzetin izinde oltaya takılan ünlüler

Lezzetin izinde oltaya takılan ünlüler

Trilye, balık ve deniz ürünleri dendiğinde sadece Ankara’da değil, ülkemiz genelinde ilk akla gelen restoranlardan biri. Süreyya Üzmez’in, yarbaylığa terfi etmesine altı ay kala orduyu bırakıp açtığı restoran, 2002’den bu yana sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş dünyası da dahil sayısız müdavim edindi. Üzmez, işte o müdavimlerle olan anılarını ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar 1’ adlı kitabında paylaşıyor.

BM’den Kuzey Kore’ye 1 milyar dolarlık darbe

BM’den Kuzey Kore’ye 1 milyar dolarlık darbe

ABD’nin Kuzey Kore’ye karşı BMGK’ya sunduğu yeni yaptırım tasarısı Çin ve Rusya’nın da desteğini alarak oybirliğiyle geçti. Kuzey Kore’nin maden ve deniz ürünlerini ihraç etmesine yasak getiren karar ülkenin yıllık toplam ihracat gelirlerini üçte bir oranında azaltacak.

6.08.2017Dünya
Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin

Bahar detoksu ile kendinizi yenileyin

Artık mevsim değişiyor. Kış aylarının kasvetini üzerinizden atmak için bahar detoksu ile vücudunuzu tazeleyin!

23.02.2017Sağlık
Nisanda Porto’ya gitmek için 7 neden

Nisanda Porto’ya gitmek için 7 neden

Tarihi bağlar ve şaraphanelerin arasından geçip Porto’da okyanusa dökülen Douro, baharı karşılıyor. İç bölgelerde kıyıları mimozalarla sarıya boyanmış. Porto’nun nehir manzaralı yamaçlarındaysa kamelya coşkusu yaşanıyor. 29 parkta, 600’ü aşkın çeşitte, kimileri asırlık kamelya ağaçları rengârenk çiçeklenmiş. Nisanda Porto, göz, kulak ve damaklar için tam bir şenlik yeri.

11.01.2017Seyahat
Avrupa’nın en zengin mutfağında neler buldum

Avrupa’nın en zengin mutfağında neler buldum?

Bir insanı bir kente, bir ülkeye âşık edebilmek için onu ülkenin mutfağıyla tanıştırmak gerekir. Boşuna dememişler “Aşk mideden geçer” diye!

24.09.2016 Hürriyet Pazar
Komşuda balık bol, bizde yok, çünkü...

Komşuda balık bol, bizde yok, çünkü...

Geçen yıl balık tezgâhlarında çeşit de miktar da yok denecek kadar azdı. Olanın fiyatı da cep yakacak kadardı. Av yasağı 1 Eylül’de bitiyor. Beklenti geçen yılkinden farklı değil: Balık yine az ve pahalı olacak. Elbirliğiyle denizlerimizi kuruttuk. Bu nedenle artık yakınında Yunan adası olanlar balık yemeye bu adalara gidiyor. Çünkü çeşit bol, fiyatlar ucuz. Peki deniz aynı deniz, balık aynı balık da bu aradaki fark neyin nesi? Neden onlarda çeşit ve miktar bol da durum bizde içler acısı?

27.08.2016Hürriyet Pazar
Ege ile Akdeniz’in arasında... (Datça gezi rehberi)

Ege ile Akdeniz’in arasında... (Datça gezi rehberi)

Bir koluna Ege Denizi’ni, diğerine Akdeniz’i takan Datça Yarımadası, yeşilin her tonunun yansıdığı sakin koyları, şairlere ilham veren sokakları, begonvillerle sarmalanan taş evleri ve Knidos antik kentiyle tam bir yaz rüyası. Datça’yı “Ne harika yer burası” diye tanımlayan Can Yücel’in ölüm yıldönümü olan 12 Ağustos’ta çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Datça’ya şu sıralar gitmek isteyenleri bir güzel sürpriz daha bekliyor; badem hasadının tam zamanı...

12.08.2016Seyahat
Turkuvaz sulara yolculuk... Yeryüzündeki cennet: Mauritius

Turkuvaz sulara yolculuk... Yeryüzündeki cennet: Mauritius

Mauritius, kültürel zenginliği, doğal güzellikleri, bembeyaz kumsalları, mercan resifleri ve pırıl pırıl turkuvaz denizi ile turistlerin her daim ilgisini çeken rotalardan biri ve bence kesinlikle görülmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda olmalı. Rivayete göre Mark Twain, Tanrı’nın önce Mauritius’u var ettiğini, onun güzelliğinden esinlenerek cenneti yarattığını ifade etmiş. Bu haftaki rotamız, denilenin hakkını fazlasıyla veriyor... Benimle dünyanın en güzel balayı adalarından birini, Mauritius’u keşfetmeye ne dersiniz?

29.01.2016Seyahat

Yazar Sonuçları

Büyükada’da enfes buluşma Milto

İki genç takipçimle buluşma yeri olarak Büyükada’daki Milto’yu seçtim. İki soğuk, iki de sıcak mezeyle barbun tava ve kalkan ızgara seçtik. Ve lokantadan gayet memnun ayrıldık.

10.08.2019

Havayollarında vegan tartışması

Dünyanın en büyük et üreticilerinden biri olan Yeni Zelanda’nın milli havayolunun ikram listesine giren etsiz hamburger, büyük tartışma başlattı. Vejetaryen veya vegansanız uçağa özel yemekler yükletebileceğinizi biliyor musunuz?

29.07.2018

Söğüt, köy değil, deniz ürünleri imparatorluğu

Yol ne kadar zorluysa vardığı yer o kadar bakir, güzel, etkileyici olur derler çoğu zaman…

5.07.2018

Avrupa'nın romantik güzeli: Porto

Porto’ya bu kadar yakın olup da nasıl bu zamana kadar bu şehri ziyaret etmedim, anlamış değilim. Aslında hep aklımda olan ama nedense bir türlü fırsat bulup gidemediğim şehirlerden biri… Hayal ettiğimin daha da ötesinde. Bir hayli romantik, sıcak, misafirperver ve huzurlu… İşte size Porto gezi rehberi…

20.06.2018

Mini Kaş Yeme – İçme Rehberi

Resmi olarak yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde tatil planları yapılmaya başlandı… Ha okullar kapansın, ha bayram tatili derken sosyal medyadan en sık aldığım mesaj “x yere gideceğiz, orada ne yesek ne içsek…”

7.06.2018

Bu mutfaktan lezzet fışkırıyor!

Yazın sonuna geldik ama İtalya’daki dört lokantada tattığım deniz ürünlerinin tadı hâlâ damağımda. Önümüzdeki haftalarda sizlerle bu mekânlardaki izlenimlerimi paylaşacağım. Ligurya’daki Balzi Rossi’yle başlıyorum.

16.09.2017

Atina’da mutluluktan ağlatan yemek

Atina’ya ilk kez gittim ve iki balıkçıda akşam yemeği yedim. Biri normaldi ama diğeri olağanüstüydü. Öyle ki, bazı porsiyonlar gözümden yaş getirdi! Üstelik Boğaz lokantalarının yarı fiyatına...

9.09.2017

Ada mutfağına doymak

Yunan adası Sifnos’u bir gurme mabedi yapan belli başlı nedenler var. Ama belli ki buranın restoranları da boş durmamış, o mirasın üstüne çıkmayı başarmış. İşte izlenimlerim…

26.08.2017

Sonuncuyuz ama sor neden?

Akdeniz ülkeleri arasında balık lokantalarında açık ara sonuncuyuz. Yine de, tek tük de olsa, kayda değer lezzetler var... “Neler” derseniz...

22.07.2017

Bu balıkları tadınca ‘Olmaz böyle lezzet’ diyorsunuz

Ben böyle kaya barbun yemedim! Kalkan, Elkano lokantasıyla yarışır. Patlak gözlü mercan için destan yazılır. İş balık pişirme, özellikle mangalda pişirme olunca İspanya’nın Asturias bölgesindeki Güeyu Mar restoranı bana göre dünyada ilk ikide veya üçte...

3.06.2017

İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun...

Ben küçükken Kibariye'nin meşhur 'İlle de Roman olsun' şarkısı gibi bir çocuktum. Kırmızıyı severdim ve etsiz yemek yemezdim.

30.01.2017

Çocukların hem ‘Bahar’ı hem ‘Güneş’i

İZMİR’de Bostanlı ve Çiğli Çiftehavuzlar şubeleriyle hizmet veren Uygar Çocuk Anaokulları’nın Genel Müdürü psikolog Bahar Güneş için ‘Kendini çocukların eğitimine adamış’ dersek yanlış olmaz.

21.10.2016

Avrupa’nın en zengin mutfağında neler buldum?

Bir insanı bir kente, bir ülkeye âşık edebilmek için onu ülkenin mutfağıyla tanıştırmak gerekir. Boşuna dememişler “Aşk mideden geçer” diye!

24.09.2016

Yine mi lüfere hasret kalacağız?

Böyle giderse lüfere hasret hiç bitmeyecek...

19.08.2016

Yediveren gülü gibi

HANİ bazı insanlar vardır... Enerjileri, içtenlikleri ve sıcak iletişimleriyle sizi sohbetlerinin müdavimi yaparlar. Ellerini attıkları her alanda tomurcuk tomurcuk çiçek açtırırlar.

29.04.2016