EKSTRA
MENÜ

Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Balık Pişirmenin Püf Noktaları ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Balık Pişirmenin Püf Noktaları haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 17 Balık Pişirmenin Püf Noktaları haberi bulunmuştur.

Balık Pişirmenin Püf Noktaları Haberleri

Meğer hepimiz bu hatayı yapıyormuşuz Balık yerken kılçığını ayırınca...

Meğer hepimiz bu hatayı yapıyormuşuz! Balık yerken kılçığını ayırınca...

Türkiye'de sonbahar balık tüketme zamanı. Özellikle ekim ve kasım aylarında tezgahlar balıklarla dolu.

Balığın lezzetli olması için bu iki detaya dikkat

Balığın lezzetli olması için bu iki detaya dikkat!

Balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Aşçılık Programı Öğr. Gör. Levent Demirçakmak balığın lezzetini en iyi şekilde alabilmek için doğru teknikle pişirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hangi balık nasıl pişirilir

Hangi balık nasıl pişirilir?

Balık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…

Balık 101

Balık 101

Bayat balık nasıl anlaşılır? Derin dondurucuda balık nasıl saklanmalı? Kokusuz balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? Bütün soruların cevapları detaylarıyla videomuzda...

Sonbaharda bu balıklar yenir

Sonbaharda bu balıklar yenir

Sonbahara hoş geldin dediğimiz şu günlerde balık pazarları da yavaş yavaş canlanmaya başladı. İşte önümüzdeki 3 ay boyunca sofralarımıza lezzet katacak balık önerileri...

Balığı kızartmaktan bıktıysanız bir de bu yöntemleri deneyin

Balığı kızartmaktan bıktıysanız bir de bu yöntemleri deneyin

Sonbahar geldi, balık mevsimi başladı. Sofraları güzelleştiren balıkları geleneksel yöntemlerle hazırlamaktan sıkıldıysanız önerilerimize mutlaka göz atın...

Balığı sağlıklı tüketmenin püf noktaları

Balığı sağlıklı tüketmenin püf noktaları

Saçları ve cildi besleyen balık, aynı zamanda kas ve kemik gelişiminde de önemli rol oynuyor. Balığı sağlıklı tüketmenin püf noktalarını sizler için sıraladık...

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Daha lezzetli balık pişirmenin sırları

Balığı doğru zamanda tüketmek kadar doğru pişirme tekniklerini kullanmak da oldukça önemli. İşte, balık pişirirken lezzetinin artmasını sağlayacak tüyolar...

Uzmanından balık pişirmenin püf noktaları

Uzmanından balık pişirmenin püf noktaları

Omega-3 deposu balığın daha lezzetli olması için özenle pişirilmesi gerekiyor. İşte balık pişirmenin püf noktaları...

Aylara göre balık yeme rehberi

Aylara göre balık yeme rehberi

Martta barbunya, eylülde istavrit... Mevsime göre balıkların lezzeti de, boyutu da değişiyor. İşte ay ay taze balık yeme rehberi...

Hangisini tüketelim Taze balık mı, dondurulmuş balık mı

Hangisini tüketelim? Taze balık mı, dondurulmuş balık mı?

Sağlıklı yağlar açısından zengin olan balık beslenme düzeninde yer verilmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Ancak nasıl tükettiğiniz önemli bir kriter.

Hamsi pişirmenin püf noktaları

Hamsi pişirmenin püf noktaları

Bugünlerde tezgahlarda yerini alan hamsinin en fazla tavası, ızgarası ve buğulaması tercih ediliyor. Trabzon’da Hamsi kültürü çok uzun yıllara dayanırken, hamsinin fındık yağı gibi bitkisel yağlarla pişirilmesi lezzetini artırıyor.

Balıktan Hikayeler

Balıktan Hikayeler

Balıkla ilgili yazılabilecek en keyifli ve bilgilendirici kitap raflardaki yerini aldı.

14.11.2010Etkinlikler
Çin dili okudu, gece hayatının şifresini çözdü

Çin dili okudu, gece hayatının şifresini çözdü

Çin Dili ve Edebiyatı’nı bitirmişti. Hayatının sonuna kadar Çince ile ilgili bir iş yapacağına yüzde 99 emindi. Ama yüzde 1’in dediği oldu ve hayat onu bir başka yöne sürükledi. Bir arkadaşı İstanbul Bebek’te küçük bir mekân kiralayınca kendini bir anda kafe işletmecisi olarak buluverdi. Tuvaleti bile olmayan üç masalı küçücük bir mekânı şehrin en popüler noktalarından biri yaptı. Happily Ever After adını verdiği kafesi, ismi gibi bir mutluluk noktası oldu. Mekânın aşçısı da oydu, mimarı da, muhasebecisi de, satın almacısı da... Bir taraftan harala gürele çalıştı, diğer taraftan üç çocuk doğurdu. Ayşe Kucuroğlu’nun (33) şu anda 1, 3, 5 yaşlarında üç çocuğu var. Ve iki ay önce Tepebaşı’nda ikinci mekânını açtı. İşler nasıl mı? Önünde sıra oluyor, girmek isteyenlerle kapıdaki güvenlik arasında sürekli bir tatsızlık çıkıyor, rezervasyon listesine isim yazdırmak için insanlar birbirini kırıyor desek...

2.01.2010Kelebek
Çin dili okudu

Çin dili okudu

Çin Dili ve Edebiyatı’nı bitirmişti. Hayatının sonuna kadar Çince ile ilgili bir iş yapacağına yüzde 99 emindi.

2.01.2010Kelebek
Bir somon alın 100 çeşit yemek yapın

Bir somon alın 100 çeşit yemek yapın

Alarko-Leröy, "100 Somon Lezzeti" adında bir kitap hazırladı. Kitapta somon balığından yapılan yemeklerin tarifleri yer alıyor. Tarifler arasında, dünya mutfaklarında pişirilenlerin yanı sıra somon şiş, beğendili somon, somonlu keşkek, somon güveç gibi geleneksel damak tadımıza yakın olanlar da var. Yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı yemek kitabından 2 bin adet basıldı ve 19 YTL’den satışa çıktı.

15.06.2006Kelebek