EKSTRA
MENÜ

Balık Nasıl Pişirilir

Balık Nasıl Pişirilir ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Balık Nasıl Pişirilir haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 79 Balık Nasıl Pişirilir haberi bulunmuştur.

Balık Nasıl Pişirilir Haberleri

Meğer hepimiz bu hatayı yapıyormuşuz Balık yerken kılçığını ayırınca...

Meğer hepimiz bu hatayı yapıyormuşuz! Balık yerken kılçığını ayırınca...

Türkiye'de sonbahar balık tüketme zamanı. Özellikle ekim ve kasım aylarında tezgahlar balıklarla dolu.

Balığın lezzetli olması için bu iki detaya dikkat

Balığın lezzetli olması için bu iki detaya dikkat!

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Aşçılık Programı Öğr. Gör. Levent Demirçakmak balığın lezzetini en iyi şekilde alabilmek için doğru teknikle pişirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kış Aylarında Neden Balık Tüketmeliyiz

Kış Aylarında Neden Balık Tüketmeliyiz?

Protein, vitamin ve mineral deposu balık, sağlığımız için tüketmemiz gereken besinler arasında üst sıralarda yer alıyor. Omega-3 yağ asitleri açısından da son derece zengin olan balığı bu denli önemli kılan özelliği nedir? Bu sorunun yanıtını Diyetisyen Taha Yanalak veriyor.

Kızıma Çeyiz raflarda

'Kızıma Çeyiz' raflarda

Yazar Firdevs Günaçar’ın geleneksel tatlarla modern mutfakları harmanlayan tariflerinin bulunduğu 'Kızıma Çeyiz' kitabı raflarda yerini aldı.

7.01.2020Kitap Sanat
Balık Tüketirken 8 Kritik Kurala Dikkat

Balık Tüketirken 8 Kritik Kurala Dikkat!

Uskumru, sardalya, istavrit, palamut, lüfer, kefal, hamsi ve daha niceleri… Tezgahlarda çokça görmeye başladığımız, ancak tüketim olarak yetersiz kalan bir besin: Balık.

Çok Tartışılan Soruya Uzmanından Cevap: Balığa Limon Sıkın

Çok Tartışılan Soruya Uzmanından Cevap: Balığa Limon Sıkın!

Son zamanların en çok tartışılan konularından biri "Balığa limon sıkılır mı, sıkışmaz mı?" sorusuydu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Birgül Niziplioğlu hangi balığın neye iyi geleceğini, balığın yanında neler tüketilmesi gerektiğini anlattı, “Limondaki C vitamini balıktaki Omega-3 yağ asidinin vücutta kullanımını artırır. Soğan kan şekerinin düşmesini engeller, roka ise kalsiyum emilimini azaltır” diye konuştu.

Hangi balık nasıl pişirilir İşte çok işinize yarayacak püf noktaları

Hangi balık nasıl pişirilir? İşte çok işinize yarayacak püf noktaları

Balık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.

Hangi balık nasıl pişirilir

Hangi balık nasıl pişirilir?

Balık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…

Balığın yanında roka yemeyin

Balığın yanında roka yemeyin!

Haftada 2 gün soframızda yer alması gereken balığı ne kadar doğru tüketiyoruz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, balık tüketmenin püf noktalarını anlattı.

26.11.2018Sağlık
Balık 101

Balık 101

Bayat balık nasıl anlaşılır? Derin dondurucuda balık nasıl saklanmalı? Kokusuz balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? Bütün soruların cevapları detaylarıyla videomuzda...

Cambaz ipte, balık dipte gerek

Cambaz ipte, balık dipte gerek!

Büyük ağlarla ava çıkan balıkçılar sezon dün açıldı. Sofralar önce palamut, ardından lüfer ve hamsiyle şenlenecek. Ancak dönemsel bolluk şımartmasın; derya kuzularıyla ilgili hâlâ dikkat edilmesi gereken çok hassas konular var. işin uzmanlarından hem geleceğe dair tüyolar hem de sezonu lezzetle karşılayabileceğiniz bir tarif aldık.

Balığın yanında ne yemeli, nasıl yemeli

Balığın yanında ne yemeli, nasıl yemeli?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, balık tüketmenin püf noktalarını anlattı.

3.05.2017Ebeveyn
Sportmen dedektif

Sportmen dedektif

Sportif amatör olta balıkçılığa meraklı olanlara yol göstermek amacıyla yapılan 'Balık Dedektifi' her hafta Yaban TV'de ekrana geliyor.

8.04.2015Diğer
Deniz kokan 80 tarif

Deniz kokan 80 tarif

Ege mutfağının ustalarından Gökçen Adar, son olarak balıkla ilgili bir kitap çıkarttı. Kitapta tam 80 balık yemeği tarifi veriliyor. Aralarında narlı palamut da var, gelin turşusu da, hamsi dibilesi de.

30.10.2008Kelebek
Balık, COVID-19a karşı vücut direncini artırıyor

Balık, COVID-19'a karşı vücut direncini artırıyor

Balık tüketiminin önceki yıllara nazaran daha fazla yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Candan Varlık ve Prof. Dr. Kamil Bostan, "COVID-19 döneminde vücut direncinin arttırılması ve bol protein alınması gerekiyor" dedi.

19.10.2020Sağlık
Tekir nasıl bir balıktır Tekir balığı nasıl pişirilir

Tekir nasıl bir balıktır? Tekir balığı nasıl pişirilir?

Tekir, Türkiye'de sık sık sofralarımızı şenlendiren bir balık türü. Pembe-kırmızı rengi nedeniyle sık sık akrabası barbun ile karıştırılan tekir daha küçük olması ve bıyıklarıyla barbundan ayrılıyor. Peki tekir balığı nasıl bir balıktır? Tekir balığı nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? Bütün bu soruların cevapları içeriğimizde...

Istakoz nasıl pişirilir Istakoz neden canlı haşlanır

Istakoz nasıl pişirilir? Istakoz neden canlı haşlanır?

Dünyanın en şık ve pahalı restoranlarının menülerinde baş köşede yer alan ıstakoz, en değerli kabuklu deniz ürünlerinin başında geliyor. Çeşitli renklerde ve boyutlarda karşımıza çıkabilen ıstakoz, genellikle restoranlarda akvaryumların içinde yaşatılıyor ve henüz canlıyken pişiriliyor. Peki ıstakoz nasıl pişirilir? Istakozun canlı pişirilmesinin nedeni nedir? Aklınızdaki tüm soruların yanıtları içeriğimizde…

Levrek marin (ceviche) nasıl yapılır Levrek marin tarifi

Levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi

İlkbahar mevsimi balıklarından levrek, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Güney Amerika'da 'Ceviche’ olarak bilinen levrek marin de bunlardan biri. Soğuk servis edilen levren marin yapımında soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi kolayca bulunan malzemeler yer alıyor. Peki, levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi...

Ocak ayında hangi balıklar yenir Ocak ayı balıkları ve pişirme ipuçları

Ocak ayında hangi balıklar yenir? Ocak ayı balıkları ve pişirme ipuçları

Balık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

Al dente nedir nasıl yapılır Al dente makarna nasıl pişirilir

Al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir?

Genellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.

Levrek nasıl pişirilir Levreğin en farklı hali ‘levrek simit’ tarifi

Levrek nasıl pişirilir? Levreğin en farklı hali ‘levrek simit’ tarifi

Balık yemeklerinde standardın dışına çıkmak isteyenler için enfes bir önerimiz var: Levrek simidi. Susamla kaplanan levrek 3-4 dakika önlü arkalı kızartılıyor, ortaya çıkan lezzet yeşilliklerle süslenip sıcak sıcak servi ediliyor. İşte, adım adım levrek simit tarifi

Trança balığı nedir ve nasıl pişirilir

Trança balığı nedir ve nasıl pişirilir?

Trança balığı, eti beyaz ve iri olmasıyla tanınmaktadır. Büyük olması nedeniyle iki ya da üç parçaya bölünerek satılan trança balığı, sinarit isimli balığın büyük olanına verilen isimdir. Genellikle çorbası yapılan trança, aşırı lezzetli olarak tanımlanmaktadır. Peki, trança balığı nasıl pişirilir? İşte, trança balığı hakkında bazı bilgiler

Teriyaki nedir Teriyaki sos nasıl yapılır

Teriyaki nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

Japon mutfağında geçen bir terim olan teriyaki, günümüzde birçok farklı kültürün mutfağında bulunmaktadır. Teriyaki yapılış şekli bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Peki, teriyaki tam olarak nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

Ahtapot nasıl temizlenir, nasıl pişirilir Ahtapot pişirmenin püf noktaları

Ahtapot nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? Ahtapot pişirmenin püf noktaları

Ahtapot deniz ürünleri arasında en kıymetlilerden biridir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Ancak evde ahtapot pişirmek biraz zor ve zahmetlidir. Çünkü ahtapotun ayıklanması ve temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunur. Peki ahtapot nasıl pişirilir? İşte temizliğinden sofraya gelişine, ahtapot pişirmenin incelikleri…

Başarımız vasatı reddetmekten geliyor

Başarımız vasatı reddetmekten geliyor

İtalyan Konsolosluğu’nun karşısında Tom Tom Suites’teki Nicole, bu yıl da La Liste’e girmeyi başardı, üstelik puanını 94.50’ye yükselterek. Türkiye’nin en iyisi, dünyanın 120’nci restoranı olan Nicole’ün şefi Aylin Yazıcıoğlu’yla başarının sırrını ve 2019 hedeflerini konuştuk.

Çinekop (çinakop) nedir Çinekop nasıl pişirilir

Çinekop (çinakop) nedir? Çinekop nasıl pişirilir?

Aralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir. Siz yine de çinekop yemeye kararlıysanız çinekop nasıl temizlenir, nasıl pişirilir öğrenmelisiniz. İşte çinekop pişirirken bilmeniz gerekenler ve birkaç pişirme püf noktası.

Tuzda balık nasıl yapılır İşte tarifi ve hazırlanışı

Tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı

Tuzda balık nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığın farklı bir teknikle yapılma biçimi olan tuzda balık için tarif merak ediliyor. Peki, tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı

Orkinos nasıl pişirilir İşte orkinos kavurma tarifi

Orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi

Orkinos kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı balık yemeği seven vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Dünyanın en lezzetleri balıkları arasında yer alan orkinos balığının kavurması sofralara ayrı bir tat katıyor. Peki, orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi.

26.11.2018Gurme
Palamut nasıl pişirilir Palamut tarifi

Palamut nasıl pişirilir? Palamut tarifi

Balık yemeği seven kişilerin mutlaka denediği ve deneyenin bir daha vazgeçemediği bir balık olan palamut, sofraları lezzetlendirmeye devam ediyor. Buğulamadan kızartmaya farklı şekillerde tüketilen palamudun köftesi bile yapılıyor. Peki, Palamut nasıl pişirilir?

12.10.2018Keyif
Malzemenin tazesini ve iyi şartlarda yetişmişini almak mühim

Malzemenin tazesini ve iyi şartlarda yetişmişini almak mühim

Şef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.

21.07.2018Hürriyet Pazar
7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz

7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz!

Üçüncü cemre çoktan düştü, güneş yüzünü göstermeye başladı, en şifalı otlar birbiri ardına tezgâhlarda... Nihayet, mevsimlerden bahar! Bu kış fazla ‘kaçırdıysanız’ ya da hareketsiz kaldıysanız rehberimiz tam size göre.

31.03.2018Hürriyet Pazar
Muhteşem Süleyman’ın balığı: Hamsi

Muhteşem Süleyman’ın balığı: Hamsi

Karadenizliler kusura bakmasın, ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet Türkiyesi’nde kimse hamsiyi balık yerine koymamış. Karadenizlilerin baş tacı bu küçük balık, ne yazılara konu olmuş ne ziyafetlerin mönüsünde yer almış. Kelimenin tam anlamıyla yok sayılmış. Taa ki Sultan Süleyman’a kadar.

19.09.2014Hürriyet Pazar
Sizin karidesiniz kaç santim

Sizin karidesiniz kaç santim?

Karides, denizlerin sevimli kabuklusu, sofraların kırmızı ete alternatif protein kaynağı, balık mezelerinin en damağa yakışanı.

29.08.2014Hürriyet Pazar
Damak çatlatan Burgonya

Damak çatlatan Burgonya

Fransa’nın doğusundaki şarap diyarı bölge, lezzetli yemeklerin piştiği mutfağıyla da ünlü. Dünya ünlüsü beyaz sığırları, standartları belirlenmiş tavukları, mantarları, jambonları, peynirleriyle damak çatlatıyor.

27.08.2014Hürriyet Pazar
1 ayda 35 bin mavi yengeç tüketiliyor

1 ayda 35 bin mavi yengeç tüketiliyor

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nin bir süre önce beldeden mahalleye dönüştürülen Dalyan’da, İztuzu Sahili, kaya mezarları, çamur banyoları ve Kaunos harabelerinden sonra mavi yengeciyle de turizme hizmet veriyor. Dalyan’daki restoranlarda, 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında toplam 35 bin mavi yengeçn tatilciler ve turistler tarafından tüketiliyor.

22.06.2014Gündem
Pub kültürü hakkında yanlış bildikleriniz

Pub kültürü hakkında yanlış bildikleriniz

Cilası gelenlere birayla yemek uyumuna, pub’ların temsil ettiği yaşama ve “Fıçı mı şişe mi” tartışmasına dair birkaç uzman tavsiyesi

30.05.2014Hayat
Artık siz de ünlü aşçılara taş çıkarabilirsiniz

Artık siz de ünlü aşçılara taş çıkarabilirsiniz

Siz de mutfakta harikalar yaratmak istemez misiniz?

Atkins, Dukan ve Karatay diyetlerinden kaçınması gerekenler kim

Atkins, Dukan ve Karatay diyetlerinden kaçınması gerekenler kim

Bahar ve yaz aylarında, standart diyet listeleri zirve yapar.

12.06.2012Sağlık

Yazar Sonuçları

Balık nasıl pişirilir, öğretin!

Ülkemizin Yüksel gibi önde gelen balık lokantalarının bir genel artısı, bir de genel eksisi var. Artısı, malzeme zenginliği ve çeşit bolluğu. Eksisi ise müşteri beklentilerinin kalite odaklı olmaması ve pişirme tekniklerinin düşük seviyede olması.

29.12.2018

Marsilya’da 3 yıldızlı Passedat kazığı

Dünya gastronomisinin tepesinde şu sıralar ciddi bir kriz yaşanıyor. Medyatik şefler farklılık yaratmak için bazen ilginç gözüken, Instagram’da iyi duran ama garip işler yapıyorlar. Marsilya’da üç Michelin yıldızlı Le Petit Nice lokantasının şefi Passedat da bu tuzağa düşmüş.

15.07.2017

Mutfağa ekim, sofraya çorba geldi…

İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.

10.10.2019

Balık sofralarının çirkin kralı kalkan

Balık mevsiminin sonuna yaklaşıyoruz. Havalar sıcak gittiği için sezon, balıkseverler için sıkıntılı geçti. Balık kaçtı ve doğru düzgün yağlanmadı. Ama kalkanın tam zamanı. Hamsi ve palamudun ardından mart ve nisan, bu üstü sivilceli, çirkin kralın zamanı.

16.03.2019

Hamsi balık değildir

Hamsi yağlandı, lezzeti doruğa çıktı. Nasıl isterseniz öyle pişirin ama bilin ki, nisanda yumurtalarını bırakınca tatsızlaşacak ve mayısta Karadeniz’e doğru dönüş yolculuğuna başlayacak.

21.01.2017

Muhteşem Süleyman’ın balığı

Karadenizliler kusura bakmasın, ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet Türkiyesi’nde kimse hamsiyi balık yerine koymamış.

14.12.2013

Her yemeğin yanına bira

Uzun yıllar tek tip birayı tanıdık bildik, ancak farklı çeşitlerde biralar var artık hayatımızda.

28.09.2013

Yemeğin Kâbesi Burgonya

Fransa’nın doğusundaki şarap diyarı bölge, lezzetli yemeklerin piştiği mutfağıyla da ünlü.

14.09.2013

Sardalye hemen şimdi

Kuzguncuk’un bir ara sokağında burnuma gelen dumanlı, yağlı, isli ve olağanüstü tahrik edici koku yüzünden bu yazıyı yazıyorum.

17.08.2013

Bayram ve sofra rituelleri

Kimi aileler için uzun ve mükellef bir kahvaltı demektir bayram sofrası, kimileri için ise aile büyüklerinin evinde el birliği ile hazırlanan bir öğle yemeği koşuşturmasıdır. Bu ziyafet mönüsünde neler olmalı?

3.08.2013