EKSTRA
MENÜ

Bal Üretimi

Bal Üretimi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Bal Üretimi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.180 Bal Üretimi haberi bulunmuştur.

Bal Üretimi Haberleri

Bayburtun alan kodu kaçtır Bayburt telefon kodu hakkında bilgi

Bayburt'un alan kodu kaçtır? Bayburt telefon kodu hakkında bilgi

 Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Bayburt özellikle gür ormanları ile ön plana çıkar. En önemli yanı ise şüphesiz güçlü bir arıcılık üretimi sağlanması ile dünya çapında bilinmesidir. Bu sayede ülke ekonomisine önemli bir katkı yaptığını söylemek mümkün. Peki Bayburt'un alan kodu kaçtır? Bayburt telefon kodu hakkında bilgi üzerine merak edilenler.

11.05.2021Araştırma
İkizdere Vadisinde taş ocağı gerginliği yaşandı

İkizdere Vadisi'nde taş ocağı gerginliği yaşandı

RİZE’de Lojistik Merkez ve Liman projesinin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan İkizdere ilçesi Cevizlik köyünde taş ocağı açılacak olmasına yöre sakinlerinin tepkisi sürüyor. Vadide nöbet tutan yöre halkı getirilen iş makinelerinin önünü kesmeye çalışırken gerginlik yaşandı. Jandarma alana girişe izin vermedi.

22.04.2021Gündem
Gaziantepte bal üretimi 10 yılda 42 kat arttı

Gaziantep'te bal üretimi 10 yılda 42 kat arttı

Gaziantep'te, arı yetiştiricileri, bal üretim dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, 10 yıl önce yılda sadece 10 ton bal üretilen Gaziantep'te geçen yıl 420 ton bal üretildiğini belirterek, "Bu yıl hedefimiz, 500 ton bal üretmek" dedi.

6.04.2021Haber
Gaziantepte bal üretimi 42 kat arttı Hedef 500 ton

Gaziantep'te bal üretimi 42 kat arttı! Hedef 500 ton

Gaziantep'te, arı yetiştiricileri, bal üretim dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, 10 yıl önce yılda sadece 10 ton bal üretilen Gaziantep'te geçen yıl 420 ton bal üretildiğini belirterek, "Bu yıl hedefimiz, 500 ton bal üretmek" dedi.

6.04.2021Ekonomi
Antikçağların kumaşı Çamlıhemşin’de tekrar hayat buluyor

Antikçağların kumaşı Çamlıhemşin’de tekrar hayat buluyor

Tasarımcı Özlem Erol’un kurduğu Moyy Atölye, bölge kültürünü yansıtan ‘Rize bezi’ feretiko elbiselerden sepetlere el işi ürünleri dünyaya satmak için yola çıktı. Buradaki sürdürülebilir üretim hareketi antik kumaş feretikoyu hayata döndürme çalışmalarına katkı sağlıyor.

Büyükbaş hayvan sayısı 18.2 milyona ulaştı

Büyükbaş hayvan sayısı 18.2 milyona ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılına ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini açıkladı.

10.02.2021Ekonomi
Türkiye’de bal üretimi 110 bin tona yükseldi... Milyar dolarlık bal

Türkiye’de bal üretimi 110 bin tona yükseldi... Milyar dolarlık bal

Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) uyguladığı ‘Bal Ormanları Eylem Planı’, Türkiye’de hem kovan sayısını hem de bal üretimini arttırdı.

25.12.2020Ekonomi
Gürgen ağacındaki kovanlara teleferikle ulaşıyorlar

Gürgen ağacındaki kovanlara teleferikle ulaşıyorlar

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde arıcı Atilla Güneri (69), devasa gürgen ağacının gövdesine kurduğu platformda yerden 10 metre yükseklikte karakovan bal üretimi yapıyor. Kovanlarını ayılara karşı koruyan Güneri, gürgen ağacına ulaşımını kabinli teleferik sistemi ile kolayca sağlıyor.

5.12.2020Güncel
Arı kovanının üzerinde gitar çaldı

Arı kovanının üzerinde gitar çaldı

Almanya’nın Leipzig şehrinden başladığı dünya turu kapsamında Mersin’in Erdemli ilçesine ulaşan Alman Corinne Wilsky (38), arı kovanı üzerine oturup gitar çaldı. En iyi balı bulmak için yola çıkan Alman Wilsky, daha sonra KKTC’ye gitti.

4.12.2020Avrupa
Dünya turuna çıkan Alman, arı kovanı üzerinde gitar çaldı

Dünya turuna çıkan Alman, arı kovanı üzerinde gitar çaldı

Almanya'nın Leipzig şehrinden başladığı dünya turu kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesine gelen Alman Corinne Wilsky (38), arı kovanı üzerine oturup, gitar çaldı. En iyi balı bulmak için yola çıkan Alman Wilsky, daha sonra KKTC'ye gitti.

4.12.2020Seyahat
Batman’da çalınan arı kovanları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Batman’da çalınan arı kovanları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Batman'ın Sason ilçesi Derince köyünde ikamet eden Cemal Şahin'e ait olduğu tespit edilen 16 kovan arı, jandarma ve güvenlik korucuları tarafından bulunarak sahibine teslim edildi.

7.11.2020Gündem
Bal ihracatından 18 milyon dolarlık tatlı gelir

Bal ihracatından 18 milyon dolarlık tatlı gelir

Türkiye'den yılın 9 ayında 45 ülkeye 18 milyon 196 bin 233 dolarlık bal satıldı. AA muhabirinin Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Ocak-Eylül 2020'de 4 bin 101 ton bal ihraç edildi. Söz konusu ihracattan 18 milyon 196 bin 233 dolar kazanç sağlandı.

16.10.2020Ekonomi
Bal ihracatından 18 milyon dolarlık tatlı gelir

Bal ihracatından 18 milyon dolarlık tatlı gelir!

Türkiye'den yılın 9 ayında 45 ülkeye 18 milyon 196 bin 233 dolarlık bal satıldı.

16.10.2020Ekonomi
Karakterleri de tescillendi

Karakterleri de tescillendi

Tarım ve Orman Bakanlığı Yerli Hayvan Irk ve Hatlarının Tescili Hakkında Tebliğ’de değişiklik yaparak “Efe Arısı ve Gökçeada Arısı”nı yeniden tescilledi. Tescilde, arıların mizaçlarına da yer verildi.

15.10.2020Gündem
Huzura kavuşan Çemikare Yaylasında bal üretiyorlar

Huzura kavuşan Çemikare Yaylası'nda bal üretiyorlar

Siirt'te terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen başarılı operasyonlarla huzur ve güven ortamına kavuşan Çemikare Yaylası'nda tescilli Pervari balı üretmenin mutluluğunu yaşayan üreticiler, bu yıl hasadın verimli geçmesini bekliyor.

13.09.2020Ekonomi
Koronavirüs bal tüketimini artırdı

Koronavirüs bal tüketimini artırdı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin "Dünyada Kovid-19 salgını nedeniyle arı ürünlerine karşı talep arttı. Buna bağlı olarak arıcılar bal üretimini de artırdı" dedi.

5.09.2020Ekonomi
Kaliteli bal üretimi için Erciyese geliyorlar

Kaliteli bal üretimi için Erciyes'e geliyorlar

Türkiye'nin farklı kentlerinden arıcılar, kaliteli ve doğal bal üretmek için Erciyes Dağı'nı tercih ediyor.

24.08.2020Ekonomi
Türkiye’nin dört bir yanında üretilen çiçek ballarının hasadı bitti, şimdi damakları şenlendirme zamanı

Türkiye’nin dört bir yanında üretilen çiçek ballarının hasadı bitti, şimdi damakları şenlendirme zamanı

Hayıt, ayçiçeği, pamuk, lavanta, geven… Temel maddesi çiçek olan ballarda hasat yapıldı, sezon bitti. Çam balı dışında bir balla damağınızı tatlandırmak istiyorsanız tam zamanı. Ancak her balın bal olmadığı da artık günümüzün bir gerçeği… İyi ve orijinal bal yiyebilmek için damaktaki aroma kadar kovanda neler olup bittiğini bilmek de önemli. İklim krizi nedeniyle üretiminde düşüş yaşanan ve yine de dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye’nin ballarını üreticileri anlattı.

23.08.2020Hürriyet Pazar
Silivri Belediyesi 450 kilo doğal bal üretti

Silivri Belediyesi 450 kilo doğal bal üretti

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 45 arı kovanında bal sağım işlemi yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Önümüzdeki yıl üretim miktarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

12.08.2020Gündem
Anzer balından yüksek verim bekleniyor

Anzer balından yüksek verim bekleniyor

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakımda üretilen Anzer balında sağım başladı.

9.08.2020Ekonomi
Koronavirüse rağmen arıcılar bu yıl hasattan memnun

Koronavirüse rağmen arıcılar bu yıl hasattan memnun

Eskişehir'in yüksek rakımlı kesimlerinde bal üretimi yapan arıcılar, bu yılki hasattan memnun.

Karadenizde karakovan bal üretimi geleneği sürüyor

Karadeniz'de karakovan bal üretimi geleneği sürüyor

RİZE'de insan eli değmeden ve katkı maddesi kullanılmadan karakovan balı üretimi sürüyor. Ormanlarda, ağaçların tepesine yerleştirilen içi boş kütüklerdeki arılar, en doğal haliyle bal üretiyor.

9.07.2020Gündem
Torosların merak uyandıran yapıları, zamana meydan okuyor

Torosların merak uyandıran yapıları, zamana meydan okuyor

Konya’nın Orta Toroslarda yer alan ilçesi Taşkent’in Balcılar Mahallesi yaylalarındaki 'hanay' adı verilen taş yapılar, zamana meydan okuyor. 7-8 metre yükseklikteki yapıların, halkın geçim kaynaklarından biri olan bal peteklerini ayıların saldırılarından korumak için yaptıkları belirtiliyor. Bölgede kullanılabilir durumda olan hanayın sahibi Süleyman Bina (63) bu yapıların koruma altına alınmasını istiyor.

10.06.2020Seyahat
OGM Müdürü Karacabey: 56 bal ormanı kurulmasını hedefliyoruz

OGM Müdürü Karacabey: 56 bal ormanı kurulmasını hedefliyoruz

ORMAN Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, ’Dünya Arı Günü’ mesajında, "2020 yılı içerisinde 56 adet ’bal ormanı’ kurulmasını hedefliyoruz" dedi.

29.05.2020Ekonomi
Bal üretimi ülke ekonomisine de enerji veriyor

Bal üretimi ülke ekonomisine de "enerji" veriyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey "Türkiye'deki bal üretiminin ham piyasa değeri 450 milyon dolar civarında. Ülke ekonomisine katma değerinin ise yaklaşık 1 milyar dolar olduğu düşünülüyor" dedi.

20.05.2020Ekonomi
Bal gibi yanlış tartışma

Bal gibi yanlış tartışma!

Bakanlık aroma vericilerle yapılan ballı şurup, bal aromalı şurupların üretimine yasak getirdi. Yılbaşına kadar üretime izin verilmesi ‘sahte bala izin’ olarak algılandı. Oysa sahte bal zaten yasak.

21.02.2020Ekonomi
Bakan Pakdemirliden zeytinyağı ve balda tağşiş yapanlara uyarı

Bakan Pakdemirli'den zeytinyağı ve balda tağşiş yapanlara uyarı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, her üründe olduğu gibi zeytinyağında da taklit ve tağşiş konusu üzerinde önemle durduklarını belirterek, "Tağşiş yapanları piyasada yaşatmayacağımızı, aman vermeyeceğimizi, ticaret imkanı tanımayacağımızı açıklıkla ifade etmek istiyorum" dedi.

19.12.2019Ekonomi
Kırsal kalkınma için Uzman Eller Projesine hibe desteği

Kırsal kalkınma için "Uzman Eller Projesi"ne hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmaya katkı sağlamak, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek amacıyla 4 pilot ildeki girişimcilere 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

17.12.2019Ekonomi
Torosların esrarengiz tarihi

Toroslar'ın "esrarengiz" tarihi

Konya'nın Toroslar üzerine kuruluilçeleri Hadim ve Taşkent'teki, tarihi Roma dönemine uzanan, 5-6 metrelik kulebenzeri taş yapılar, mimarisiyle merak uyandırıyor.

11.12.2019Keyif
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Hayaller Gerçekleşiyor toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Hayaller Gerçekleşiyor" toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sadece 'ben nasıl teşvik alabilirim'i düşünmeyen ama tam tersi 'ben 3 ton, 5 ton balı nasıl üretirim' diye dertlenen insanlara ihtiyacımız var" dedi.

1.12.2019Gündem
Bitliste 2 bin 300 ton bal üretildi

Bitlis'te 2 bin 300 ton bal üretildi

Yüksek rakımlı yaylalarda söğüt dallarından yapılan özel kovanlarda elde edilen kara kovan balı, kent ekonomisine 70 milyon liralık katkı sağladı.

14.11.2019Ekonomi
Borçka hangi ile bağlı Borçkanın tarihi nedir

Borçka hangi ile bağlı? Borçka'nın tarihi nedir?

Genellikle genel kültür alanında araştırma yapan vatandaşlar, "Borçka nerede?" sorusunun cevabını sıklıkla araştırıyor. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Borçka'da Yaz ve kış mevsimlerinde bol yağış ve ılık hava egemendir.Peki, Borçka hangi ile bağlı? İşte, Borçka'nın tarihi ve coğrafi konumu hakkında bilgiler.

28.09.2019Gündem
Verimli bal sezonu için şükür duasında arılar saldırdı

Verimli bal sezonu için şükür duasında arılar saldırdı

VAN’da geçen yıl kurak ve verimsiz bir sezon geçiren arıcılar, haziran ayında bal duasına çıktı. Arıcılar oldukça verimli bir sezon geçirince de ’Şükür duası’ yapmak istedi. Ancak ilçe kaymakamı ve duaya katılanlar arıların saldırısına uğradı.

19.09.2019Gündem
Yerlerini değiştirdim, her defasında...

'Yerlerini değiştirdim, her defasında...'

Trabzon'un Sürmene ilçesinde arıcılıkla uğraşan Ziraat Mühendisi İbrahim Sedef'in tesisine dadanıp başına dert olan ayıları, kovanlarından uzaklaştırmak için verdiği mücadele, aksiyon filmlerini aratmıyor. Kovanlarını korumak için açık alana bal, ekmek ve meyve bırakan, kovanları konteyner üzerine taşıyıp çelik kafesle önlem alan Sedef, ağaçlardan tırmanarak ulaştıkları peteklere de musallat olan ayıları, teste tabii tuttu. Sedef, elinde bulunan 4 çeşit balı, kalitesini ayılara ölçtürmek için açık alanda masanın üzerine yerleştirdi, olan biteni de foto kapan kameralarınca kayda aldı. Görüntüleri inceleyen Sedef, ayıların ilk tercihinin kilosu bin lira olan dünyaca ünlü Anzer balı olduğunu tespit etti. Balların yerleri değişse de her seferinde Anzer balından yemeye başlayan ayıların, ballar arasındaki vişne reçeline hiç dokunmadığını belirten Sedef, "Kocaoğlan gerçekten ağzının tadını biliyor. Her seferine Anzer balından başlıyor, reçele ise hiç bakmıyor" dedi.

20.08.2019Gündem
Tamamen organik bir lezzet... Ağaçların tepelerinden topluyor talebe yetişemiyorlar

Tamamen organik bir lezzet... Ağaçların tepelerinden topluyor talebe yetişemiyorlar

Rize'de insan eli değmeden ve katkı maddesi kullanılmadan imal edilen karakovan bal üretimi geleneği sürdürülüyor.

Kilosu 600 lira... Resmen yok satıyor

Kilosu 600 lira... Resmen yok satıyor

RİZE’de insan eli değmeden ve katkı maddesi kullanılmadan imal edilen karakovan bal üretimi geleneği sürdürülüyor. Ağaç dallarındaki kovanlardan sağılan organik kestane ve çiçek balları, kilosu 600 TL’den satışa sunuluyor. Ballar büyük talep görüyor.

7.08.2019Ekonomi
12 soruda bal hakkında her şey İyisini  nasıl anlarız

12 soruda bal hakkında her şey! İyisini nasıl anlarız?

Bal, gündemden düşmeyen besin maddelerinden biri. Üstelik sahtesi yapılabiliyor ve ayırt etmesi neredeyse imkânsız. Bu yüzden güvenilir Anzer balının fiyatı 1000 lirayı buldu. İyi balın izini nasıl sürebiliriz, uzmanlara sorduk...

28.07.2019Hürriyet Pazar
Bal üretimi bu sene yüzde 150 artacak

Bal üretimi bu sene yüzde 150 artacak

Elazığ'da yağışlarla çiçek yoğunluğu ve çeşitliliği arttı arıcıların yüzü güldü. Geçen yıl 300 ton bal üretilen Elazığ'da bu sene rekoltenin, 750 ton olması bekleniyor.

11.07.2019Ekonomi
Manisada feci ölüm... Arıların saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

Manisa'da feci ölüm... Arıların saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde farklı bölgelerde bir gün arayla gerçekleşen arı saldırılarında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişinin ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

6.07.2019Gündem
Ödüllü balın üretim yöntemini torunlarına öğretiyor

Ödüllü balın üretim yöntemini torunlarına öğretiyor

Mersin'de, Toros Dağları'ndaki yaylada arıcılık yapan ve ürünleriyle bugüne kadar birçok ödülün de sahibi olan 71 yaşındaki Şahbaz Çay, dedelerinden miras kalan bal üretim yöntemini torunlarına aktarıyor.

30.06.2019Ekonomi
Hobi diye başladı, şimdi ihracat yapıyor

Hobi diye başladı, şimdi ihracat yapıyor

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan Mehmet Çınar (55), hobi olarak başladığı arıcılığı meslek edindi. 5 yıldır ana arı ve bal üretimi yapan Çınar, ürününü Çekya, Ukrayna ve Çerkezistan’a göndermeye başladı.

11.06.2019Ekonomi
Edirne lavanta kokuyor

Edirne lavanta kokuyor

Edirne Valiliği himayelerinde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği iş birliğinde ikincisinin düzenlediği festivalin açılışı lavanta tarlasında düzenlendi.

11.06.2019Seyahat
Hem bal hem zehir üretiyorlar

Hem bal hem zehir üretiyorlar

Manisa’da arıcılık üretimine merak saran iki esnaf arkadaş bir çok hastalığın tedavisinde ve kozmetik ürünlerinde hammadde olarak kullanılan arı zehrini kendi imkanlarıyla üretmeyi başardı. Bal üretimi aksamadan elde edilen arı zehrinin gramının 400 liradan alıcı bulduğunu söyleyen Murat Almışlar, kilogram bazında da arı zehrinin 400 bin lirayı bulduğunu belirtti.

24.04.2019Ekonomi

Yazar Sonuçları

Bitmeyen bahar hüzün getirdi

 KARAKIŞ aylarına girdik, ama hala güller açıyor, kelebekler daldan dala konuyor.

7.12.2020

Gökçeada’da bitmeyen yaz 

Ülkemizde güneşin son battığı yer, yeşilin ve mavinin özgür dünyası Gökçeada Eylül ve Ekim aylarında Ege’de yazdan kalma günleri yaşamak için ideal adres. Gökçeada - İmroz son yıllarda “Kuzey Ege turizminde ben de varım“ diyor ve sakin doğayla içiçe bir tatil kaçamağı için ziyaretçilerini bekliyor.

12.10.2020

Gerçek bal ile sahte balı nasıl anlarız, farkları neler?

Bu yazımda size gerçek bal ile sahte balı ayırt etmenin püf noktalarından bahsedeceğim.

10.09.2020

Balı nasıl tüketmeli, mutfakta nasıl kullanmalıyız?

Bal, doğal yapısından dolayı hassasiyet gösterilmesi gereken bir ürün. İçeriğindeki zenginlikler ve faydaları saymakla bitmez. Balı buzdolabında saklamayın. Balın tadını alabilmeniz için oda sıcaklığında olması gerekir. Mümkün olduğunca karanlık, ışık almayan ve serince bir dolap içinde, kapağı sıkıca kapalı olarak muhafaza edin. Balın bozulması diye bir şey söz konusu değildir. Gerçek balda asla bakteri oluşmaz.

11.02.2020