Baharat
Baharat Haberleri
Patatesli karnıyarık nasıl yapılır? Patatesli karnıyarık tarifi
Karnıyarık sadece patlıcanla yapılıyor sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Patates ve kıymanın muhteşem uyumunu bir araya getirmek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Patatesli karnıyarık. Peki, patatesli karnıyarık nasıl yapılır? İşte, malzemeleri ve patatesli karnıyarık tarifi
Ramazan ayında iştahınızı baskılayacak 5 doğal besin
Ramazan ayında iftar ve sahurda çok yemekten kaçınanlar için Rejeneratif Tıp Uzmanı Doktor Aşkın Nasırcılar, iştahı baskılayacak doğal besinleri sıraladı, sağlıklı beslenme biçimi hakkında bilgiler verdi.
Yağ yakan besinlerle yaza hazırlanabilirsiniz
Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, sağlıklı bir diyette olması gereken ve kilo vermeyi kolaylaştıran besinler ile ilgili bilgi verdi.
Dünyaya penceresini araladı
Yaklaşık 200 yıl dünyadan yalıtılmıştı. 1868’de hizmete giren limanıyla Kobe, dünyaya pencerelerini araladı. Ülkenin anakarası kabul edilen Honshu Adası’ndaki güneşli sahil şehrinin kültürü birdenbire çeşitlendi. Diplomatların yaptırdığı Batı usulü villalar, ABD’den gelen yeni müzik türleri bu gelişmelerin uzantısı. Shinkansen hızlı treniyle Kyoto yarım saat uzakta. Osaka ise sadece 15 dakika. Etiyle anılan şehri yürüyerek keşfe başladığınızda müzik ortamının geliştiğini, önemli müzelerin bulunduğunu, restoranlarında az bilinen bölgesel ürünlerin hazırlandığını, huzurlu atmosferiyle ziyaretçileri çektiğini göreceksiniz.
Anneler Günü için 12 hediye önerisi
Anneler Günü hediyeleri için araştırmalar, son gün de devam ediyor. Bizleri büyük emeklerle bugünlere getiren annelerimiz için bir karşılık maiyetinde olan bugün için markalar birçok ürün hazırladı. Geriye kalan şey ise annenizin zevkine uygun hediyeyi bulmak. İşte henüz aradığı Anneler Günü hediyesini bulamamış olanlar için hediye önerileri…
Yaşlanmayı Geciktiren Besinler
Güzellik reçeteleri için en iyi yol doğadan yardım almaktır. Hele bazı besinler var ki, deyim yerindeyse yaşlanma ile savaşıyorlar. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Terekeci, yaşlanmayı geciktiren besinleri anlattı.
Bitkiler sağlıklı yaşlanmayı destekliyor
İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Terekeci, dengeli beslenme, düzenli spor, iyi ve kaliteli uykunun sağlıklı yaşlanmayı getirdiğini belirterek, bazı bitkisel desteklerin de yarar sağlayabileceğini söyledi.
Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda sağlıklı beslenmenin püf noktaları
Müslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı tüm yurtta karşılandı. Ramazan ayı ile beraber, vatandaşlar da sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Sahurda tüketilen sağlıksız besinlerle mide yorularak, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
Gece çok yemekle uzun süre tok kalınmaz
Hem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”
Trabzon'da iftara kaç saat kaldı? İşte 'İftar saat kaçta?' sorusunun yanıtı
2019 Ramazan ayının ilk sahurunu geride bırakan Trabzonlular, heyecanla iftar saatini bekliyor. Diyanet İşleri Başkanlığının illere göre hazırladığı imsakiye tablosuna göre, 6 Mayıs Pazartesi günü Ramazan'ın en erken iftarı Türkiye’nin en doğusunda yapılacak. Peki, Trabzon'da iftara kaç saat kaldı? İşte 'iftar saat kaçta?' sorusunun yanıtı
Bakan Pekcan: Hedefimiz tüm işlemlerde dijitalleşme
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Artık ticaret müşavirlerimiz ve ataşelerimiz, Yeni Hükümet Sistemimizin etkinliğine, verimliliğine ve dinamizmine uygun şekilde yapılanmaktadır" dedi.
Ramazan'da Su İhtiyacınızı Karşılayacak 6 Öneri
Yaklaşan ramazan ayı ile birlikte vücudun su ihtiyacının karşılanması daha fazla önem kazanıyor. Susuzluk durumunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesi öneriliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı için su tüketiminin önemi hakkında bilgi verdi.
6 ton mesir macunu saçıldı
UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan, bu yıl 479'uncusu düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, 6 ton mesir saçıldı
Sri Lanka’yı kana bulayan 8 bombacı
Sri Lanka’da Paskalya günü olan geçen pazar üç kilise ve dört otele düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 359’a yükseldi. Gözaltına alınanların sayısı 58’e çıkarken saldırılarda 8 intihar bombacısının yer aldığı, ikisinin kardeş, ikisinin de karı-koca olduğu belirtildi.
Demirhindi Şerbetinin Faydaları
Demirhindi şerbetinin yüzyıllardan bu yana pek çok rahatsızlığı iyileştirme sürecinde destek olarak kullanıldığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Bürge Çobaner, şerbetin faydalarını anlattı.
Sri Lanka katliamını DEAŞ üstlendi
Terör örgütü DEAŞ, Sri Lanka’da pazar günü kilise ve lüks otellere düzenlenen, 312 kişinin öldüğü saldırının sorumluluğunu üstlendi. Sri Lankalı yetkililer ise soruşturmada biri Ulusal Tevhid Cemaati olmak üzere iki radikal grup üzerinde duruyor.
Açıkta Satılan Bu Ürünleri Sakın Almayın!
Yaz aylarının yaklaşmasıyla açıkta satılan gıdalarla ilgili riskler artış gösteriyor. Artan zamlarla birlikte tüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş, baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Açıkta satılan bu ürünleri sakın almayın!
Tüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş, baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi: “Bir gıdanın kimin tarafından üretildiğinin ve resmi kontrollerden geçtiğinin bilinmesi lazım. Hangi tarihte üretildiği, son kullanım tarihi, içinde ne bulunduğu, üreticinin bakanlığa kayıtlı olup olmadığını, yani bir ürünün etiketini okumayı bilmemiz gerekiyor.
Yemeğin tuzu, yağı, suyu fazla olursa ne yapılır? İşte yemeklerinizi kurtarmak için basit müdahaleler
Yemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
Tokat kebabı nasıl yapılır? Tokat kebabı için gerekli malzemeler
Tokat'ta, ilkbaharla birlikte lokantalarda özel ocaklarda pişirilerek servis edilmeye başlayan Tokat kebabı, fiyatıyla cep yakıyor ancak bu geleneksel lezzeti evde de hazırlamak mümkün. Peki, Tokat kebabı için gerekli malzemeler neler, Tokat kebabı nasıl yapılır?
Magnezyum eksikliği sinsice baş gösteriyor
Magnezyum nedir? Hangi besinlerde bulunur? Magnezyum eksikliğinde neler olur? İşte, kas ve kemikler için önemli bir mineral olan magnezyum hakkında bilinmesi gerekenler...
İki ülkenin farklı tatları
Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa
Hindistan’ın mutlu eyaleti Goa, ülkenin batı sahilinde. Yüzölçümü Rize şehri kadar. Bir zamanlar hippi cenneti, ondan önce 450 yıl Portekiz sömürgesiydi. Goa’da yaşayan seyahat programı yapımcısı Mayur Sharma’nın cümlesiyle ifade etmek gerekirse “Hayata balıklama dalmak için ideal mekan.”
Dikkatli olunması gereken bin bir gece masalı: Fas
Turizm, tarih, eğlence, kültür ve sosyal yaşam bakımından hem otantik hem de modern unsurları bir arada bulabileceğiniz Akdeniz ülkesi Fas, binbir gece masalı ülkelerinden. Muhteşem renk cümbüşü şehirleri ve doğasıyla insanı büyülüyor. Ancak hala kadınların yalnız başınıza seyahat edebileceği bir ülke değil ne yazık ki....
Ağız Kokusunun Nedenleri
Her 5 kişiden 1’i ağız kokusu sorunu (halitosis) yaşıyor. Ağız kokusunun öyle çok nedeni var ki, tüm nedenlerin tek tek tetkik edilerek gerçek soruna ulaşılması, neredeyse yılları alan uzun bir süreç yaşanması anlamına gelebiliyor. Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, ağız kokusunun nedenlerini ve bu nedeni tespit eden yeni bir yöntem olan smart chroma’yı anlattı.
Hamilelik reflüsü ile ilgili bilinmesi gerekenler
Hamilelikte en sık karşılaşılan sorunların başında reflü gelir. Peki, bu dönemde reflü neden olur? Hamilelik reflüsünün belirtileri nelerdir? İşte, hamilelik reflüsü ile ilgili merak edilenler…
Baharatların faydaları neler?
Sağlığımıza sayısız fayda sağlayan baharatlar doğru ve ölçülü tüketildiğinde birçok rahatsızlığın önüne geçiyor. İşte en yararlı baharatlar ve faydaları…
Akdeniz Tipi Beslenme Kolon Kanseri Gelişimini Önlüyor
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meltem Ergün, sebze ve meyvenin bol tüketildiği, kırmızı etin oldukça azaltıldığı, balık ve zeytinyağına ağırlık verildiği 'Akdeniz Diyeti'nin başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişimini önlediği belirtti.
Mucize faydaları ile baharatların gücü
Sağlığımıza sayısız fayda sağlayan baharatlar doğru ve ölçülü tüketildiğinde birçok rahatsızlığın önüne geçiyor. İşte en yararlı baharatlar ve faydaları…
Mesir macunu baharatları karıldı, izdihamda kazana düşme tehlikesi yaşayanlar oldu
MANİSA'da 479'uncu kez saçılacak mesir macununun baharatları baharın gelişini müjdeleyen nevruzda karıldı. Ancak bu yıl geçmişin aksine karılan baharatlar macun haline getirilmedi. Karma işleminin ardından kazanlara hücum edenler mesir macunu yerine baharatları görünce hayal kırıklığı yaşadı. Ancak yine de vazgeçmeyip, yanlarında getirdikleri kavanoz ve poşetlere bu defa mesir yerine baharat doldurdu. İzdihamda kazana düşme tehlikesi yaşayanlar da oldu.
Dikkat, zehir saçıyorlar!
Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, havaların ısınmasıyla birlikte, açık alanda satılan tavuk döner, tatlı ve unlu mamuller nedeniyle zehirlenme vakalarının artabileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.
Köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi
İçerisinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer alan köri, makarna, kırmızı ve beyaz et yemeklerine bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle köri soslu tavuk yemeğinin kokusu sık sık mutfaklardan yayılıyor. Peki, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi
Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi neresidir?
Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi bir bilgi yarışmasıyla gündeme geldi. Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da yer alan bu ülke, 18.000'in üzerinde adadan oluşmaktadır ve yeryüzünde yaşayan son dinozorun buradadır. Peki, dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi neresidir?
Marmaris'te satılıyor, yabancı kadınlar tercih ediyor! Kilosu 70 bin TL...
MARMARİS’te aktarda satılan ve birçok hastalığa şifa olduğu öne sürülen İran safranı, kilosu 70 bin liralık fiyatıyla cep yakıyor. İran safranını genellikle yerleşik yaşayan yabancı uyruklu kadınlar tercih ediyor.
Nugget nasıl yapılır? Evde çıtır çıtır nugget yapılışı
Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan nugget, hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bir tavuk yemeği. Peki tavuğu herkese sevdiren nugget nasıl yapılır? Nugget yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli nugget yapmak için nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları bütün incelikleriyle hemen aşağıda…
Yemeklerinize tuz yerine baharat atın
Birçoğumuzun düşünmeden yemeklere bol bol serptiği tuz aslında vücudun baş düşmanı. Uzmanlar tuzla mesafeli bir ilişkiyi öneriyor. Yemeklerimize tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekşisi ya da sirke kullanarak tat katmak tuz tüketimini azaltmayı sağlıyor. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerektiğine dikkat çekiyor.