BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDE 14-16 NİSAN 2015 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞEN II. KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA İL VE İLÇELERİN TÜM YÖRESEL VE GELENEKSEL ÜRÜNLERİNİN SERGİLENMESİ İÇİN AYRILAN STANTTA OSMANELİ İLÇESİNE ÖZGÜ TÜM ÜRÜNLERİ TANITILDI..
2011 itibariyle ben ve çevremde tanıdığım herkes ayvayı yemiş durumda! Kimse hiçbir şeye yetişemiyor. Eskiden her şeye yetişebilen insanlar vardı. Tüm e-postalarına cevap veren, önemli günlerde muhakkak arayan, düzenli bir sosyal hayatı ve iş hayatında çok başarılı olanlar... Bunu becerebilen kimseyi tanımıyorum artık. E madem ayvayı yedik, bari tam yiyelim diye bu hafta size hem ana yemek hem de baştan çıkarıcı bir yemek öncesi tarifi vereyim dedim. Böylece halimizi taçlandıralım
Anadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaAh, bu şeker ve tuzun ortaya çıkarabildiği farklı özellikler yok mu, işte onlar olmasa hiçbir şeyin tadı olmazdı herhalde. Sert kabuğuyla kendini koruyan, kesince ortaya çıkan turuncu rengin neşesiyle içimize sıcaklık veren balkabağı, bu keşif için en uygun lezzetlerden. Hem tatlı hem tuzlu tariflerini deneyerek mevsimin bu mucize meyvesinin tadını doya doya çıkarmanın tam zamanı!
#BalkabağıBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#Afyon