Kayserili doğasever Tuğran Zeynel Akdağ, işinden kalan zamanlarda dağ-tepe demeden gezerek gittiği yerlerde kamp kurup buralarda birbirinden farklı yöresel yemekleri pişiriyor, kentlerin tanıtımına katkı sağlıyor.
#Tuğran Zeynel AkdağKendisi artık 50 yaşına merdiven dayadığı halde hep yarı yaşındaki kadınlarla birlikte olmasıyla ün salmıştı. Üstelik yıllardır birlikte olduğu birbirinden genç, güzel ve başarılı kadınlar 25 yaşına geldiğinde onları terk ediyordu…
#Leonardo DicaprioRamazan ayı boyunca iftar sofralarını sevilen lezzetlerle doldurmak isteyenler sabahın ilk saatlerinden iftar yemekleri arayışlarına başlıyor. Çorbası, ana yemeği, tatlısı ve salatasıyla Ramazan sofraları bir başkadır. Siz de "İftara ne pişirsem, ne yapsam? Bugün ne yemek yapsam?" diyorsanız, işte, 2024 Ramazan 14. gün iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemRamazan ayında iftar rezervasyonları, Ramazan ayı dışında da kahvaltı ya da akşam yemeği rezervasyonları işletmeler için bir risk taşıyor. Çünkü rezervasyon yaptıran ve bilgi vermeden mekâna gelmeyen müşterilerin sayısı oldukça fazla. Bazı işletmeler bu durumun önüne geçmek için ön ödeme alsa da bu uygulama henüz yaygınlaşmamış durumda. İşletmelerde rezervasyon ücreti konusunu konuştuğum Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Konu hakkında çalışıyoruz, yüzde 50 ön ödeme planlıyoruz” dedi. İşte tüm detaylar...
#Rezervasyon Ücretiİftar menüsü 2024 Ramazan 10. günü iftar hazırlıkları yapanlar için araştırılmaya devam ediyor. Bolluk ve bereketi getiren Ramazan ayı aynı zamanda sofralarıyla meşhurdur. İftar masası için "Bugün iftara ne yapsam? İftara ne yenir?" diyenler için, işte Ramazan menüsü iftar yemekleri örnekleri...
#İftar MenüsüORDU’nun Şentepe Mahallesi ile Samsun’un Ambartepe Mahallesini evler arasından geçen ’dar yol’ ayırıyor. İki kentin sınırı olarak kabul edilen, yarısı Ordu diğer yarısı ise Samsun’a ait yol, bölgede oturanlara ilginç anlar yaşatıyor. Bir adımla kent değiştiren ve karşılıklı oturdukları evlerde ramazan ayında bugüne kadar 1 dakika arayla oruçlarını açan mahalle sakinleri bu yıl birlikte iftar yapma kararı aldı.
#ORDUYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorSavunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, kamu çalışanları arasında gelir adaletinin sağlanması çağrısında bulunarak bazı öneriler sıraladı. Taleplerinin torba yasa kapsamına dahil edilerek çözümlenmesini beklediklerini ifade eden Cengiz şunları kaydetti:
#SAVDES-SENYazarımız şef Somer Sivrioğlu gastronomi öğrencileriyle bir araya geldi... Metro Türkiye ‘Yerelin İzinde’ projesinin yeni şefini açıkladı... Türk lezzetlerinin Lego versiyonları... Ve yılbaşı için geri sayıma hazırlanan adreslerle yeme-içme dünyasından en son haberler...
#Gizem DinçbaşYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekÜniversiteler 2023-2024 akademik yılına yarın başlıyor. Yaklaşık 1 milyona yakın genç ilk kez üniversiteye adım atacak. Gençlerin bir kısmı üniversiteye ailelerinin yaşadığı yerlerde gidecek ama kimileri de başka şehirlerde yeni bir hayata başlayacak. Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenim görecek gençler için bir rehber hazırladık. Nerede ev tutmalı, en güzel yemek hangi restoranda, o şehirde nereleri gezmek gerek? Bütün bunları da o şehirlerde okuyan gençlere sorduk.
#OkulEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Pideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiRamazan ayı beslenme düzenimizin, yediğimiz yemeklerin değiştiği bir ay. İşin içine açlık da girdiği zaman normal zamanda tükettiğimizden çok daha fazlasını bir anda tüketebiliyoruz. Ramazan ayında yaptığımız beslenme ile ilgili hatalara gelin birlikte bakalım ve sağlığımızı en iyi şekilde korumak için neler yapabiliriz bir inceleyelim.
#BursaMilli atletimiz Tuğba Danışmaz kendinden emin bir şekilde piste çıktı, seyircilerden ritim tutmalarını istedi... İlk denemesinde 14,31 metrelik üç adım atlayışıyla Türkiye rekorunu kırdı ve Avrupa şampiyonu oldu. İlk kez ev sahipliği yaptığımız Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası 2-5 Mart’ta Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlendi. Ülkemize şampiyonluk getiren atletimizle buluştuk; hikâyesini dinledik, hedeflerini konuştuk.
#Tuğba DanışmazGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek özgün derecelendirme sistemiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi’nin beşincisi yolda. İnciler 2023’ün ilk yarısında sahiplerini bulacak. Bu yıl üç yenilik daha var. Kebabın, şırdanın başkenti Adana da artık rehberde. Bu yıl ilk kez rehberin İngilizcesi de basılıyor. Londra’da Rüya restoranda ocak ayı sonunda dünyaca ünlü gurmeler, yemek yazarları, şefler ve yabancı basının da katılacağı bir tanıtım ile İncili Gastronomi Rehberi dünyaya açılacak. Ve dahası Karaca-Hürriyet işbirliği bundan böyle Jumbo markasının desteği ile daha da büyüyecek.
#İncili Gastronomi RehberiBütün dünyanın hafızasında 'tahta çıkmak için en uzun süre sırasını bekleyen veliaht' olarak yer etti. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında öldü ve sonunda Charles, 70 yılı aşkın süredir beklediği tahta oturdu. O andan itibaren de bütün dünyanın daha fazla dikkatini çekmeye başladı. Bunun en önemli nedeni "kral" olarak katıldığı toplantılarda sergilediği alışılmadık davranışlarıydı.
#Kral CharlesGeçtiğimiz akşam üzeri sağanak yağışın olduğu saatlerde Bursa Gastronomi Festivali tanıtım toplantısına katıldık. Ülkemizin gastronomisiyle ön plana çıkan doğu ve güney doğu kentlerine yaptığım gezilerde yaşadığım şehir Bursa’da benzer bir çalışmanın yapılıp yapılamayacağı konusunu düşünmüştüm.. Aslında bir şehrin gastronomisi sadece caddede yürürken gördüğünüz lokantalardaki yemeklerden ibaret değil, şehrin yaşam kültürü içinde evlerde günlük yaşamın bir parçası olarak komşularla, aile fertleri ile sıradan bir günde yenen veya bir bayram günü paylaşılan yemekte o şehrin yemek kültürünün çok özel bir parçası olabilir. Demek istediğim hiç beklemediğiniz bir anda bir Bursa evinde size ikram edilen bir börek, kurabiye hayatınızda yediğiniz en iyi lezzet olabilir.
#Uğur ÇELİKKOL