Ayfer Tunç haberleri sayfasında Ayfer Tunç hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 325 Ayfer Tunç haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ayfer Tunç yeni romanı ‘Kuru Kız’da, romana verdiği adla andığı kahramanını Anadolu’nun küçük bir şehrinden dünyanın sonundaki şehre, Ushuaia’ya gönderiyor. ‘Kuru Kız’ın buradaki yeni yaşamıyla tanıştıktan sonra, ‘eski yaşamındaki’ olaylara dönüyoruz. Tunç, hep çok iyi yaptığı gibi ‘bireysel meselelerin ardındaki toplumsal meselelere’ çekiyor bizi; kendisini toplumdan soyutlayan kahramanı üzerinden güçlü bir anlatı kuruyor.
#Kuru KızAyfer Tunç yeni romanı ‘Kuru Kız’da, romana verdiği adla andığı kahramanını Anadolu’nun küçük bir şehrinden dünyanın sonundaki şehre, Ushuaia’ya gönderiyor. ‘Kuru Kız’ın buradaki yeni yaşamıyla tanıştıktan sonra, ‘eski yaşamındaki’ olaylara dönüyoruz. Tunç, hep çok iyi yaptığı gibi ‘bireysel meselelerin ardındaki toplumsal meselelere’ çekiyor bizi; kendisini toplumdan soyutlayan kahramanı üzerinden güçlü bir anlatı kuruyor.
#Ayfer TunçAyfer Tunç ve Murat Gülsoy, 2013’ten bu yana ‘Diyaloglar’ adıyla gerçekleştirdikleri ve edebiyatseverler tarafından yoğun ilgi gören etkinliklerde yazarlar ve eserler hakkında konuşuyordu. Bu konuşmaların kâğıda dökülmüş hali olan kitap şimdi, edebiyat refleksiyle tasarlanmış bir dünya olarak karşımızda...
#Ayfer TunçAyfer Tunç, son romanı ‘Osman’da okuru, değer yargılarının sarsıldığı, sermayenin kısmen el değiştirdiği ve yeni bir nitelik kazandığı 1990’lı yıllara götürüyor. Türkiye’nin 70 yıllık kabuğunu değiştirmeye başladığı bu yılların anlatıcısının da kaybeden bir kuşağın temsilcisi olduğunu belirten Tunç, “Cumhuriyet elitlerinin yaşantısına ilişkin pek çok nüve var ‘Osman’da, en önemli bulduğum değer yargılarının çözülmesi. Özellikle siyasi olanlarını elde tutmak için gösterdikleri göstermeci çaba da dikkate değer ama ben dikkatimi kültürel ve sosyal kayba verdim. ‘Osman’ bir düşüş romanı, anlatıcısı kaybeden bir kuşağın temsilcisi” diyor.
#Ayfer Tunçİyi bir roman okumak, bildiğiniz ne varsa sorgulamanıza yol açar. Ev, aile, ülke, arkadaşlar, ölüm, yaşam, aşk... Memleketin en usta yazarlarından Ayfer Tunç’un yeni romanı ‘Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura’ tam da bunu yapıyor. Tunç’la hem yeni kitabını konuştuk, hem hal ve gidişimizi...
#Ayfer Tunç‘Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura’ sert bir kitap, okurken hatta bittikten sonra sizi zorlayan romanlardan. Etkisini daha ilk sayfalardan hissettiren. Katman katman örülmüş bir roman. Aşkın övüldüğü ya da yerildiği değil olduğu gibi anlatıldığı bir kitap. Ayfer Tunç yeni romanında aşkı ortaya alsa da aslında sadakati, aile bağlarını, sırları, yalanları, umudu ve acıyı tartışıyor.
#Ayfer TunçDOT Tiyatro’nun kurucularından Murat Daltaban, Zargana, Piç, Az ve Daha gibi romanların ödüllü yazarı Hakan Günday, Krek Tiyatro’nun kurucusu yazar ve yönetmen Berkun Oya, Türk edebiyatının mühim yazarlarından Ayfer Tunç ve Leyla ile Mecnun’un senaristi Derem Çınay... Türkiye’nin farklı jenerasyondan beş büyük hikâye anlatıcısı, DOT-THEATRE UNCUT işbirliğinde 22-28 Şubat’ta düzenlenecek fikir atölyelerinde bir araya gelip kafa kafaya verecek, sonrasında Edinburgh ve İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenmek üzere birer kısa oyun yazacaklar. Atölye öncesi ekibi ilk kez bir araya getirdik, güncel meseleleri masaya yatırıp işin bir nevi provasını yaptık
#Murat DaltabanGünlük hayatın koşuşturmasında kitap okumaya vakit bulamayanlar için yaz tatili iyi bir fırsat. Yol boyunca, deniz kenarında, bir ağaç gölgesinde okunan kitaplar hayatımızı güzelleştiriyor... Yola çıkmadan bavulumuza atacağımız kitapları seçmek de önemli. Kitap eki editörleri, eleştirmen ve yazarlara favori yaz kitaplarını sorduk. Kimi roman, kimi bilimkurgu, kimi polisiye okumayı seviyor.
#KitapAyfer Tunç yeni romanı ‘Kuru Kız’da, romana verdiği adla andığı kahramanını Anadolu’nun küçük bir şehrinden dünyanın sonundaki şehre, Ushuaia’ya gönderiyor. ‘Kuru Kız’ın buradaki yeni yaşamıyla tanıştıktan sonra, ‘eski yaşamındaki’ olaylara dönüyoruz. Tunç, hep çok iyi yaptığı gibi ‘bireysel meselelerin ardındaki toplumsal meselelere’ çekiyor bizi; kendisini toplumdan soyutlayan kahramanı üzerinden güçlü bir anlatı kuruyor.
#Kuru KızAyfer Tunç yeni romanı ‘Kuru Kız’da, romana verdiği adla andığı kahramanını Anadolu’nun küçük bir şehrinden dünyanın sonundaki şehre, Ushuaia’ya gönderiyor. ‘Kuru Kız’ın buradaki yeni yaşamıyla tanıştıktan sonra, ‘eski yaşamındaki’ olaylara dönüyoruz. Tunç, hep çok iyi yaptığı gibi ‘bireysel meselelerin ardındaki toplumsal meselelere’ çekiyor bizi; kendisini toplumdan soyutlayan kahramanı üzerinden güçlü bir anlatı kuruyor.
#Ayfer TunçHürriyet Kitap Sanat’ın geleneksel ‘Yılın en iyi kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 19 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, Orhan Pamuk'un 'Uzak Dağlar ve Hatıralar'ı kurgu dışı kategorisinde birinci seçildi. İşte jürimizin seçkisiyle, 2022’nin kurgu dışı kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#2022 En İyi KitaplarSinemaya tutkuyla bağlı olan Murathan Mungan ‘Işığına Tavşan Olduğum Filmler’ adlı kitabıyla okurlarını bir kez daha lezzetli sinema yazılarıyla buluşturuyor. Film hakkında yazılmış makalelerden öte, onun deyişiyle ‘seyretmenin hatırası’nı da kapsayan ‘hayatı seyretme’ yazıları bunlar...
#Murathan MunganKimi kitaplar diğerlerine kıyasla bizi biraz daha fazla etkisi altına alır, defalarca okuma isteği uyandırır. ‘Çavdar Tarlasında Çocuklar’ın kahramanı Holden Caulfield ya da ‘Suç ve Ceza’nın Raskolnikov’u olabilir zihnimizi açan, hayata bakışımızı değiştiren... 39. Uluslararası Kitap Fuarı’nı fırsat bildik; sanat, müzik ve edebiyat dünyasından isimlere onlarda bu etkiyi yaratan kitapları sorduk.
#KitapAyfer Tunç ve Murat Gülsoy, 2013’ten bu yana ‘Diyaloglar’ adıyla gerçekleştirdikleri ve edebiyatseverler tarafından yoğun ilgi gören etkinliklerde yazarlar ve eserler hakkında konuşuyordu. Bu konuşmaların kâğıda dökülmüş hali olan kitap şimdi, edebiyat refleksiyle tasarlanmış bir dünya olarak karşımızda...
#Ayfer TunçYılın en iyi yerli yapımlarından ‘Zuhal’ sinemalarda. Başarılı senaryosu ve başrolündeki Nihal Yalçın’ın ödüllü performansıyla da unutulmaz bir filme dönüşen ‘Zuhal’, özellikle İskandinav sinemasının absürt komedilerini sevenler için kaçırılmayacak bir seyir sunuyor. Distopik bilim kurgulara meraklılara ‘Vesper Chronicles’, romantik komedi arayanlara da roman uyarlaması ‘Yalnız Bir Evin Kahkahası’, sinemalarda haftanın diğer seçenekleri.
#UĞUR YÜKSELYazın bunaltıcı havası yerini sonbaharın serinliğine bırakıyor. Bu güzel mevsimle kültür-sanat sezonu da açılıyor. 17. İstanbul Bienali’ni ve İstanbul Tiyatro Festivali’ni heyecanla bekliyoruz. Kings of Convenience ve Travis konserlerini iple çekiyoruz. Bir Orhan Pamuk kitabı ve ‘Black Panther’ filmi yolda... Bizi bekleyen filmler, oyunlar, konserler, kitaplar, albümler ve sergileri alanında uzman gazetecilere sorduk. Yeni yerler keşfetmek isteyenleri de unutmadık.
#Kültür-Sanat SezonuTatile taşıdığınız kitapların kumlarını silkeleyip yazla vedalaştınız mı? O zaman eylülle gelen yepyeni kitap sezonuna hazırsınız demektir. Sizin için yayınevlerinin editör masalarına sokulduk ve sonbaharda bizimle buluşacak kitaplara göz attık. Karşımıza Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Necati Tosuner, Defne Suman, Yiğit Bener, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, Gülseren Budayıcıoğlu, Arnie Ernaux, Tess Gerritsen, Stephen King’in de aralarında olduğu yerli ve yabancı edebiyat eserleri ve çok sayıda heyecan verici deneme ve anı kitabı çıktı...
#Yeni Sezon Kitapları 2022Norveçli yazar Dag Solstad ‘Mahcubiyet ve Haysiyet’ adlı romanında, Henrik İbsen’i yüz yıl öncesinden bugüne taşıyor. Romanın lise öğretmeni karakteri Elias Rukla aracılığıyla İbsen’in ‘Yaban Ördeği’ adlı oyununu konu edinirken bir yandan da bu oyunla iç içe geçen bir anlatı kuruyor.
#Dag SolstadAnı türündeki eserler, hem gezi hem de inceleme yazılarıyla benzer özellikler taşır. Anı kitapları objektif bir şekilde yazılabileceği gibi, kişinin tamamen bireysel gözlemlerinden ve çıkarımlarından da oluşabilir. Bu tür eserler bir olaya dayanabilir (örneğin bir yere yapılan yolculuk) ya da belli bir zamanla sınırlı olabilir. (örneğin çocukluk anıları) Taymis Kıyıları kitabını tahlil ettik hem de kitabın yazarı hakkında detayları derledik.
Nice romanı okurken, kahramanlarının, olayların peşinde sürükleniriz. Ama o romanı ne kadar anladık, edebiyat tadı alabildik mi? Yazarını ne kadar tanıyoruz, diğer eserleri arasında bu romanın yeri nedir? Eleştirmenlerin, araştırmacıların çabası işte bu alanda önemli bir işlevi yerine getirir.
#Doğan HızlanTürk Edebiyatında, 1860 - 1895 yılları Tanzimat Dönemi olarak adlandırılır. II. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle başlayan Milli Edebiyat Dönemi, 1923 yılına kadar sürmüş, daha sonra 1960 yılına kadar devam edecek olan Cumhuriyet Dönemi başlamıştır. 1960 sonra hikaye özelliklerini örneklerle birlikte detaylı bir şekilde derledik.
#Eğitim58. Antalya Altın Portakal Film Festivali önceki akşam açılış galasıyla başladı. 9 Ekim’de son bulacak festivalin jüri başkanı yönetmen Emin Alper “Türkiye’nin en eski ve köklü festivalinde jüri olmak hepimiz için gurur meselesi” dedi.
#58. Antalya Altın Portakal Film Festivali58. Antalya Altın Portakal Film Festivali önceki akşam açılış galasıyla başladı. 9 Ekim’de son bulacak festivalin jüri başkanı yönetmen Emin Alper “Türkiye’nin en eski ve köklü festivalinde jüri olmak hepimiz için gurur meselesi” dedi.
#58. Antalya Altın Portakal Film FestivaliDaniel Craig’i son kez James Bond olarak izleyeceğimiz ‘Ölmek İçin Zaman Yok’, hüzünlü bir veda sonatı tadında. ‘Majestelerinin Ajanı’, 25’inci sinema serüveninde bir virüsü dünyaya yaymak isteyen Lyutsifer Safin’e karşı mücadele ediyor, bir yandan da kırık kalbini tamir etmeye çalışıyor.
#James Bond