Ay Çekirdeği haberleri sayfasında Ay Çekirdeği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 995 Ay Çekirdeği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cilt sağlığı, bağışıklık sistemi, hücre yenilenmesi gibi pek çok etkisi olan E vitamini, besinler yoluyla kolaylıkla alınabiliyor. Hangi besinlerde bulunduğu ve nelere iyi geldiği konusunda diğer vitaminler kadar çok konuşulmasa da etkileri saymakla bitmiyor. Diyetisyen Gizem Şeber ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sühan Ayhan E vitamini hakkında merak edilenleri açıkladı.
#Ay Çekirdeğiİzmir Ticaret Borsası (İTB) Temmuz ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yeni kurulan hükümetten beklentilerinin olduğunu belirtti. Kestelli, hükümetten beklentisini "Türkiyeyi aklı, bilimi, markalaşmayı ve sanayiden tarıma nitelikli üretim ekonomisini merkeze koyan yeni bir rotaya yerleştirmesi ve istikrarlı politikalarla bu rotadaki yolculuğu kararlılıkla sürdürmesidir" sözleri ile açıkladı. Meclis üyesi Abdulhamit Sevim ise ay çekirdeğinin Çinden ithal edildiğini söyleyerek, bu ürünün ithal edilmesinin devam etmesi halinde Türkiyedeki ay çekirdeği ekiminde ciddi anlamda sıkıntıya düşüleceğini kaydetti.
#AY ÇEKİRDEĞİKuruyemiş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Çaputçu: "Avrupalılar da yavaş yavaş ay çekirdeğini tanımaya ve tüketmeye başladılar. Çerezlik ay çekirdeği ihracatı bu yıl 22 bin tona ulaşacak. Özellikle Rusya, Polonya, Almanya ve Kuzey Afrika ülkelerinde tüketim artıyor."
#Ay ÇekirdeğiGirişimcilik yolculuğunda kuyumculuğun yanına gayrimenkulü de ekleyen İzmirli iş insanı Halil Altunsu, yarattığı Startkey markasıyla sektöründe önemli bir aktör oldu. Bu yıl sonunda ofis sayısını 53’ten 100’e çıkarmayı hedefleyen Altunsu’nun gündeminde yurtdışı da var. Altunsu, Türk markası olarak Almanya’da ofis açmaya hazırlanıyor.
#1Kendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışKazakistan’ın güney eyaletlerinden ve Türklerin manevi başkenti ilan edilen Türkistan’daydım geçen hafta. Kim duysa “Orası bir ülke değil miydi” dese de Türkistan bir ülkeden de fazlası. Farabi’den Uluğ Bey’e biliminsanlarının, Cengiz Han’dan Timurlenk’e imparatorların ayak izlerini takip ederken heyecanlandıran, Hoca Ahmet Yesevi’nin maneviyatıyla huzur veren bir coğrafya. İşte, kısa ama dolu dolu bir Türkistan turundan kalanlar...
#KazakistanDiyet yapanlar ve vejetaryen beslenenler için nefis bir hamburger tarifimiz var. Etin tadını aratmayan köftesi ve yumuşacık ekmeğiyle keyifle tüketeceksiniz. Peki vejetaryen burger nasıl yapılır? İşte MasterChef vejetaryen burger tarifi ve malzemeleri...
#Vejetaryen BurgerTaze börülcenin mevsimi bitti ama yıl boyu elimizin altında olan kuru börülceyi kullanmanın tam zamanı. Geçiş dönemlerinde turfanda sebze yerine bakliyat pişirmeyi seviyorum. Kovboy havyarından film akşamları için atıştırmalık kıtır versiyonuna farklı öneriler hazırladım...
#Gülay Barbaros AltanGıda ve içecek alanında dünyanın önde gelen fuarlarından olan ANUGA, sona erdi. Fuara katılan Türk şirketler ise her iki yılda bir düzenlenen ANUGA’dan genel anlamda memnun ayrıldıklarını belirtti. Şirketler fuar boyunca ihracatlarını artırmak ve ürünlerini daha geniş ülkelere pazarlamak için fırsat yakaladı.
#ANUGAMasterChef 13. yarışmacı kim oldu? sorusunun yanıtı dün gece belli oldu. Yeni sezon heyecanına devam eden MasterChef All Star'ın 27 Haziran tarihli son bölümünde, 2021 sezonu yarışmacıları ana kadroya girebilmek için ikili etapta mücadele verdi. Danilo, Mehmet ve Murat Şef'in istedikleri yemekleri rakiplerinden daha başarılı yapan bir yarışmacı MasterChef All Star ana kadrosuna seçildi. Gecenin yemekleri ise Murat Bozok'un ''Kereviz risottolu somon confit'' tabağı ve soğan ve ay çekirdeği ile yaratıcı tabak oldu. Finale Tahsin, Görkem ve Dilara kalırken, şeflerden Tahsin'e övgü yağdı. Peki, dün gece MasterChef kim kazandı, ana kadroya kim seçildi? İşte, MasterChef All Star 13. yarışmacısı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef All Star YarışmacılarıBu yıl 5’incisi düzenlenen Didim VegFest, giderek daha çok insana ulaşıyor ve farkındalığın artması için şehirde çok önemli adımlar atılıyor. Yeni lokal ve vegan mutfaklarla ayrıca bitki temelli yerel et ve peynir üreticileriyle tanışmak, bu yılki festivalin benim için en olumlu gelişmeleri arasındaydı.
#VeganBu yıl, hayatımızı en iyi şekilde yaşamamıza yardımcı olacak değişiklikleri düşünüyor ve bunlara hazırlanıyoruz. Görünüşünüzü değiştirmek ise tüm modunuzu değiştireceği gibi sizi motive de edebilir. Bu yüzden kendinizi ihmal etmeyin ve size iyi gelecek değişikliklere öncelik vermeyi unutmayın. Peki, bu yılın saç trendleri neler? Bizi ne gibi saç modelleri bekliyor?
#Sedat BigaYaklaşan yılbaşı öncesi kuruyemiş alışverişi arttı. Başkentliler en çok ay çekirdeği alırken, tercihte uygun fiyatta önemli bir rol oynuyor. Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli ise “En iyi kuruyemiş, kuruyemişçiden alınır” diyor.
#Ankara Kurukahveciler Ve Kuruyemişçiler Esnaf OdasıYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıTürk mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için yerel malzemelerimizi tanımak, onların geçmişten bugüne hikâyesini bilmek, özelliklerini tabaklara en iyi şekilde yansıtabilmek önemli. Bu amaçla yerel değerlerin mutfaklarda sürdürülebilirliğini sağlamak için şef Şemsa Denizsel işbirliğinde özel bir projeye imza atan Metro Türkiye, dört etaptan oluşan ‘Yerelin İzinde’yi hayata geçirdi. Boğaz lüferiyle başlayan projenin ikinci ayağında Aydın kestanesi var.
#Aydın KestanesiFazla kilo sorunuyla mücadele edenler pek çok farklı diyet deniyor. Çabaları başta biraz işe yarasa da bu kişiler çok geçmeden kendilerini daha da çok kilo almış halde bulabiliyor. Kalıcı çözüme giden yol ne olabilir? Uzmanlara en çok nerede hata yapıldığını, bu hatalardan nasıl kaçınabileceğimizi sorduk.
#Fazla Kilo Sorunu“Hem küçüklere hem büyüklere...” diye başlayan bir reklam filmi müziği vardı... Bugün size vereceğim 4 tarif işte tam böyle... İsterseniz arkadaşlarınıza çay davetinde sunun, ister peynir tabağınızın yanında ikram edin, isterseniz çocuğunuzun beslenme çantasına atın, açlığını bastırsın.
#ÇEKİRDEKLİ ÇUBUK