Tavada kızarmışı da buğulaması da çok seviliyor ama denerseniz, eminim palamudun bu halini de çok seveceksiniz. MasterChef Türkiye’de eleme yemeği olarak hazırladığım palamutto’yu (palamut tartar) özellikle biberiyeli focaccia ekmekle şamandıra yapmanızı öneririm.
#PalamuttoMeksika mutfağı denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de fajita oluyor. Genellikle etle yapılan fajita tavukla yapıldığında da hem çok hafif hem de çok lezzetli oluyor. Yanında sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır. Peki, fajita nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım tavuk fajita tarifi
#FajitaMeksika kökenli bir yemek olan fajita son yıllarda ülkemizde de popüler bir hal aldı. Orijinalinde jülyen şeklinde kesilmiş bonfile etinin kullanıldığı fajita, tavuk etiyle de hazırlanabiliyor. Peki, evde fajita nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve adım adım tarifi
#Fajita NedirMeksika'nın Yucatan Yarım Adası'nın kuzeydoğu ucunda bulunan Cancun tam bir cennet. Karayip Denizi'nin kıyısında bulunan bu cennet maya tarihi, beyaz kumlu plajları, palmiye koruları, mercan kayaları ve su altı heykel müzesiyle öne çıkıyor. Kafanızı dinlemek ve huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız Cancun tam da size göre bir yer…
#CancunYılbaşı gecesinin planları hazır. Çeşit çeşit yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar; alkolle birleşince beslenme düzeni baltalanmış oluyor... Yeni yıla bünyemizi zorlamadan, hafiflik hissiyle girmek için sofrada bazı akıllı seçimler yapmaya ne dersiniz? Size pratik tarif ve öneriler derledim...
#YılbaşıYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiShibuya’da, sokak arasına gizlenmiş tek masalı restoran Été’nin en önemli özelliği gecede en fazla 6 kişiyi misafir etmesi. Rezervasyon için öncelikle şefi tanıyan birine ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra kendisinin, kapısından kuyruk eksik olmayan pastanesi Fleurs d’été’nin, yine sınırlı sayıda olan imza tatlılarından birini almalısınız. Biz zor da olsa bu rezervasyonu ayarlayabildik ve çok mutlu eden bir deneyim yaşadık...
#Somer SivrioğluAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüBugüne kadar onu sadece market raflarından aldıysanız “Evet bir çeşit makarna” deyip, kestirip atabilirsiniz. Ama o mütevazı kuskusun evde ve elde yapılmışını bir kez denediyseniz bu kadar basit olmayacağını da bilirsiniz. Bu hafta evde kuskus yapımını anlatıp onu çok pratik bir tarifte kullandım.
#KuskusBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaEkmek arasında leziz bir sosis, en sevilen sokak lezzetlerinden biri... Almanların meşhur ‘frankfurter’inin tadıysa bir başka, üstelik ülkemizde bu sosis çeşidini servis eden adreslerin sayısı da her geçen gün artıyor. Jürimiz Alman sosisini en iyi yapan yerleri seçti.
#SosisFrankie, İstanbul’da dışarıda yemek yemek için ciddi para harcayan bir zümrenin beklentilerine cevap veriyor. Ancak ben, tempura’lar gibi bazı tabakları beğenmekle birlikte tecrübeli bir şefin, restoranın kimliği yüzünden potansiyelinin altında yemekler sunduğunu hissettim.
#FrankieHarbiye’deki Madera İstanbul, açık ateşte pişen etleriyle döktürüyor. Şef Nihat Doğtürk, ekşi mayalısından köz patlıcanlıya pidelerde de başarılı. Mekânı sık sık gidilecek bir adres yapacak unsursa özlediğimiz kibar servis ve yemek yiyip sohbet edeni rahat ettiren oturma düzeni...
#Nihat Doğtürk31 Aralık akşamı uzun uzun sohbetlerin edildiği masalar kurulur. Birbirinden güzel mezeler, yemekler sıra sıra dizilir. Bu sofranın yılbaşına yakışır şıklıkta olması da önemli ve bunun için nelere dikkat etmek gerekir? 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi “Pandemiden sonra klasiklere dönüldü. Yine kırmızı, yeşil ve dore ön planda” diyor. Gastronometro’nun şefleri de bu renkli sofra için leziz yılbaşı tarifleri veriyor.
#Yılbaşı