Ateş Kara haberleri sayfasında Ateş Kara hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5608 Ateş Kara haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
#Strep ABilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan sevindiren haber geldi. Kara, elde edilen ön verilere göre yerli aşı TURKOVAC’ın hastalıktan koruma ve virüsü direkt öldürüp ortadan kaldıran antikor düzeyleriyle, Sinovac’ın da aralarında olduğu diğer inaktif aşılardan bir miktar daha etkili olduğunu söyledi.
#TURKOVACSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün yeni ortaya çıkan 'Omicron' varyantında gelen ilk verilere göre, klinik tablonun çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, Benim gözlemim, bu varyant Türkiye?de ilave bir kapanmayı gerektirecek gibi görünmüyor'' dedi.
#Kovid-19Havacılık tarihinin en zor dönemi yaşandı. Şimdi o dönem geride kalmaya başladı. Ama çok ağır. Yine de her şeyin ancak 2024 yılında düzeleceği tahmini 2023 yılına doğru kayıyor. Yeni varyantlarla pandeminin yapısında aşının etkilendiği bir değişiklik olmazsa daha fazla uçabileceğiz.
#YAZARSon dakika haberi... Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamada bulundu. Bakan Koca'nın sözlerinin ardından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşının yan etkilerine yönelik incelemelere ilişkin bilgi verdi. Kara, Türkiye'de uygulanan inaktif ve mRNA Kovid-19 aşılarında şişlik, kızarıklık, ağrı gibi yan etkiler oluştuğunu belirtti. Peki, Koronavirüs aşısının yan etkileri neler? Aşının yan etkileri ne zaman geçer? İşte, Prof. Dr. Ateş Kara'nın aşı yan etkileri hakkında yaptığı açıklamalar.
#Koronavirüs Aşısının Yan EtkileriSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın düzenlediği basın toplantısına Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden Prof Dr. Ateş Kara da katıldı. Prof. Dr. Kara, Covid-19 aşıların yan etkileriyle ilgili konuşurken, aşıdan tedirgin olanların yüreklerine su serpti.
#Ateş KaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgını sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara, aşılamanın önemine vurgu yaparak "Planladığımız şekilde devam edebilirsek mart sonu, nisan gibi genel anlamda bir yüksek aşılamaya ulaşıp, toplum içerisinde kayıplarımızın azaldığı, hastane yükümüzün azaldığı bir dönemi görebiliriz. Yaz aylarında genel bir rahatlamamız olabilir" dedi. Kara "Bu virüsün mevsimsel özellik kazanma ihtimalini, diğer ülkelerde de var olacağını düşündüğümüzde, önümüzdeki kış için tekrar bizim hazırlıklı olmamız gerektiği, belki o dönemde bir doz veya iki doz aşıyı özellikle riski olanların olması gerektiğini söylemek gerekecek" dedi.
#Ateş KaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgını sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara, aşılamanın önemine vurgu yaparak "Planladığımız şekilde devam edebilirsek mart sonu, nisan gibi genel anlamda bir yüksek aşılamaya ulaşıp, toplum içerisinde kayıplarımızın azaldığı, hastane yükümüzün azaldığı bir dönemi görebiliriz. Yaz aylarında genel bir rahatlamamız olabilir" dedi. Kara "Bu virüsün mevsimsel özellik kazanma ihtimalini, diğer ülkelerde de var olacağını düşündüğümüzde, önümüzdeki kış için tekrar bizim hazırlıklı olmamız gerektiği, belki o dönemde bir doz veya iki doz aşıyı özellikle riski olanların olması gerektiğini söylemek gerekecek" dedi.
#Ateş KaraMutasyonlu virüs vakalarının artmaya başlaması, yeni tedbirleri de gündeme getirdi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu artışın çok ani olmadığını ancak mutant virüsün daha da artmaması için korunma tedbirlerimizi güncellememiz gerektiğini söyledi. Kara’nın altını çizdiği 3 yeni tedbir var.
#GazetehaberleriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, mutasyonlu virüsle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kapalı ortamlarda çift maske takılması uyarısında bulunan Kara, "Eskiden aynı ortam içerisinde bulunan 10 kişiden 3'üne bulaşıyorsa şu an 6-7'sine bulaşabiliyor. Önceden mesafemiz 1 metre ise şimdi bunu en az 1,5 metre, karşılıklı durma süremiz 10 dakika ise şimdi bunu mutlaka 2-3 dakikalara indirmemiz lazım" dedi.
#Ateş KaraÇin’in Tianjin kentinde bir firmaya ait dondurmada COVID-19 tespit edildi. Tüm ürünlere el konulurken gıda ürünlerinden virüs bulaşıp bulaşmadığı tartışmaları yeniden alevlendi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da bu konuda soru yağmuruna tutuldu. Prof. Dr. Kara sosyal medya hesabından vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Kara, ''Dünyada bugüne kadar gıdayla geçiş gösterilmedi. Daha önce Çin’de donmuş balıkürünlerinde de virüs tespit edildi, ancak benzer şekilde hiç geçiş gösterilmedi'' dedi.
#GazetehaberleriAcil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı. Bakan Koca'nın aşı olmasının ardından salgının ilk gününden itibaren verdiği bilgilerle toplumu aydınlatan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da koronavirüs aşısı oldu.
#Ateş KaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, analiz çalışmaları tamamlanan Covid-19 aşılarının uygulamasında randevu sistemini anlattı. Prof. Dr. Kara, "Öncelikle e-Nabız üzerinden veya sağlık kayıt sistemleri üzerinden aşı sırasının sizde olup olmadığını değerlendireceksiniz. Eğer yaşınız 65 yaşın üstündeyse sıranız geldiyse aşı olabileceğinizle ilgili bilgi çıkacak. Aşı sıranızın geldiğini gördükten sonra sistem üstünden randevu alacaksınız" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs aşısı ile birlikte grip aşısı, zatürre aşısı da olunabileceğini ancak dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu vurguladı. Kara, iki aşı arasında en az 14, mümkünse 28 gün olması gerektiğini belirtti. Prof. Dr Kara ayrıca, "Biz çalışmalar tamamlanınca, bir gruba koronavirüs aşısı ile eş zamanlı grip aşısı yapacağız; mesela 30 kişiye. Sonra bu 30 kişinin düzeylerine bakacağız. Bugün için elimizde net bilgi olmadığı için 'ayağımızı yere sağlam basalım' diye arasındaki süreyi 14 gün tutalım, çok çok rahat edebileceğimiz olanak varsa 28 günü tercih edelim.'' dedi.
#Ateş KaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs tedavisinde kullanılan kan sulandırıcı ürünlerin bilinçsiz kullanımıyla ilgili uyardı. Bu ürünlerin vücuda zarar verebileceğine dikkat çeken Kara, "Bu ilaçlardan elimizde reçetemiz olmadan, doktor önerisi olmadan mutlaka uzak durmamız gerekiyor. Kendi kendimize karar verip kullanabileceğimiz ilaçlar değil bunlar" dedi.
#Ateş KaraBilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, çeşitli ülkelerde gündeme gelen koronavirüs aşının dozunu azaltma uygulamasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kara, ''mRNA aşısının çok yüksek antikor oluşturduğu biliniyor; ama bunun dozunun yarısını verdiğimizde ya da azalttığınızda da aynı cevabı verecek mi onu bilmiyoruz. Dozu azaltmak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kara ayrıca, evlere gidilerek aşılama yapılmayacağı, Sağlık Bakanlığı'nın aşılama programında mail ya da mesaj ile bilgilendirmenin olmadığını söyledi. Prof. Dr. Sema Turan da "Mesajlar ya da mailler tamamen dolandırıcılık üzerine yapılan iletiler. Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir uygulaması yok" dedi.
#Ateş KaraHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Ateş Kara, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge Programı'na konuk oldu. Türkiye'nin ana gündem maddeleri arasında Çin'den bu sabah Türkiye'ye getirilen koronavirüs aşıları başı çekerken, Prof. Dr. Ateş Kara önemli açıklamalarda bulundu.
#Cnn TürkDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum ilan edilen M çiçeği (MPOX) virüsüyle ilgili İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile birlikte toplamda 11 Afrika ülkesinden gelen uçuşların yakın takibe alındığını ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığını açıkladı.
#M ÇiçeğiDSÖ’nün maymun çiçeğiyle ilgili küresel acil durum ilan etmesi ve dün İsveç’in ilk vakayı gördüğünü açıklaması, ‘COVID’den sonra yine mi salgın’ endişesi yarattı. Kolay bulaşması, vücutta çıkardığı korkunç yaralar, yaşattığı acılar ve ölüm oranıyla korku salan maymun çiçeğini uzmanlara sorduk...
#DSÖKoronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada da yayılmaya devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalık endişesine karşı Twitter’dan “Covid salgını başladığında, virüsü, geçirdiği mutasyonlara göre Alfa, Beta, ondan sonra Omicron olarak isimlendirmiştik. Bugün dünya genelinde de vakalarda bir miktar artışa neden olan Eris varyantına geldik. Salgın başladığında vücudumuz virüsü tanımıyordu. Şu anda durum çok farklı. Mutasyonla virüsün hasta etme gücü azaldı. Ayrıca vücudumuz da virüsü tanıyor. Eris varyantında şunu görüyoruz: Virüs artık solunum yolu enfeksiyonları formuna doğru dönmekte” dedi.
#Bakan KocaSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
#Sağlık Bakanlığı Bilim KuruluSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
#Strep AÇocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderiyor. Bunun yanı sıra mesajlarda, ‘Hastalık belirtisi gösteren çocukları okula göndermeyin’ uyarısı da yer alıyor. Uzmanlar, yaşanan grip salgını için okulların aldığı önlem ve uyarıların yerinde olduğunu vurguluyor.
#Maskeİngiltere’de 10’dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A, 3 ilde görüldü. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi, “Çaresiz olduğumuz bir hastalık değil. Antibiyotik verildikten sonraki 24 saat içinde bulaşıcılığı bitiyor” dedi.
#İngiltereİskoçya’da Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacılar günde 2 litre suyun insanlar için fazla olduğu yolunda bir çalışmayı açıklayıp, 1.5-1.8 litre tavsiye etti. ‘Günde 2 litre su içilmeli’ efsanesini çürüten araştırmayı uzmanlara sorduk. Kalp- Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, “Su içmek kişiye özeldir. Boy, kilo, cinsiyet, hatta mesleğe göre su tüketilmeli” diyerek Hürriyet’e şunları söyledi:
#SUPandemi döneminin ardından çocukları bu yıl beklenenden erken ve güçlenerek gelen grip vurdu. 3 yılın sonunda griple tanışan çocuklarda yüksek ateş, 20 güne kadar sürebiliyor. Öğretmenler de ‘Her gün birkaçı ateşleniyor’ diyerek sınıfların boş kaldığına dikkat çekiyor.
#Grip15 gün önce ilk kez İngiltere’de görülen, sonrasında 13 ülkeye yayılan maymun çiçeği Türkiye’ye geldi mi? Sağlık Bakanlığı Türkiye’de henüz bir vaka görülmediğini açıkladı. Peki, gelir mi? Orası tartışmaya açık. Çünkü konuştuğum bazı uzmanlar ‘Türkiye’ye gelmez’, bazıları da turizm sezonunun yeniden canlandığı, uçak seyahatlerinin arttığı böylesi bir dönemde ‘Gelmemesi için bir neden yok!’ diyor. Ancak hepsi yüreklere su serpen şu noktada birleşiyor: “Bu virüsü 50 yıldır tanıyoruz. Havadan bulaşmadığı ve belirtisiz hastalık yapmadığı için COVID-19 kadar yayılmasını beklemiyoruz.”
#Maymun ÇiçeğiYerli COVID-19 aşısı Turkovac’ın hatırlatma dozu (rapel doz) faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Azerbaycan Bakü Sağlık Merkezi tarafından yürütülecek hatırlatma dozu faz-3 çalışması, Turkovac’a dair yurt dışında yapılacak ilk klinik araştırma özelliğini taşıyor. TÜSEB heyeti çalışmaya ilişkin protokolün imzası için bugün Bakü’ye gidiyor.
#TurkovacKoronavirüs salgınında son 24 saatte 236 kişi hayatını kaybederken 96 bin 514 kişinin testi ise pozitif çıktı. CNN TÜRK’te konuşan Prof. Dr. Ateş Kara salgında son durum ve Turkovac aşısı hakkında hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Turkovac'ın ağrı, kızarıklık, şişlik gibi düşük düzeyde, tolere edilebilir yan etkileri olabileceğini belirten Prof. Dr. Kara aşı olanların bilgilerini bilimsel çalışmalar için Sağlık Bakanlığı ile paylaşması çağrısında bulundu. Kara öte yandan, 'Turkovac dün itibari ile tüm Türkiye’ye dağıtıldı. Bir şekilde aşı olmadıysak Turkovac aşısını olabiliriz.' şeklinde konuştu.
#KoronavirüsAcil kullanım onayı verilen ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir laboratuvarda seri üretime geçilen Türkiye'nin yerli aşısı Turkovac'ın ilk sevkiyatı, Ankara'ya yapıldı. 150 bin adet aşının yüklendiği araç, çalışanların alkışları eşliğinde Ankara'ya yola çıktı. Aşıların önümüzdeki günlerde Türkiye'deki diğer illere de gönderileceği kaydedildi.
#KoronavirüsTürkiye’nin yerli korona aşısı TURKOVAC, acil kullanım onayı aldı. Yerli aşının seri üretimine başlanan Şanlıurfa’daki tesise canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı hasisliği yapmayacağız, tüm insanlıkla paylaşacağız” dedi. Bakan Koca da TURKOVAC’ın 2021 bitmeden vatandaşlara yapılmaya başlanacağını söyledi.
#TURKOVACYerli koronavirüs aşısı Turkovac acil kullanım onayı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Yerli Kovid-19 Turkovac aşımız bugün itibariyle acil kullanım onayı almış durumda ve üretime başlamış olduk" dedi. Bakan Koca, Turkovac aşısının yıl bitmeden, önümüzdeki hafta sonundan itibaren uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da dost ülkelere gönderiyoruz. Turkovac'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız" ifadelerini kullandı.
#TurkovacÇok hızlı yayıldığı için dünyayı yeniden sert önlemler almaya iten Omikron varyantı, nasıl bulaşıyor? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ‘çıkıntı proteini’ üzerindeki mekanizmayı anlattı: “Bu yeni varyantta çıkıntının üzerindeki yer alan kısımlar değişti. O nedenle vücudumuzun savunma mekanizmaları buraya çok etkili bağlanamıyor. Virüs de hücrelerimize daha kolay giriyor.”
#Prof. Dr. Ateş KaraBilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan sevindiren haber geldi. Kara, elde edilen ön verilere göre yerli aşı TURKOVAC’ın hastalıktan koruma ve virüsü direkt öldürüp ortadan kaldıran antikor düzeyleriyle, Sinovac’ın da aralarında olduğu diğer inaktif aşılardan bir miktar daha etkili olduğunu söyledi.
#TURKOVACSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, acil kullanım onayı başvurusu yapılan yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın, ön verilere göre hastalığa karşı çok etkin olduğunu söyledi. Kara, "Turkovac aşısında ilk elde edilen veriler aşının çok başarılı olduğunu hatta diğer inaktif aşıyla karşılaştırmada da belki bir miktar daha iyi olabileceğini gösteriyor" dedi.
#Prof. Dr. Ateş KaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, acil kullanım onayı başvurusu yapılan yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın, ön verilere göre hastalığa karşı çok etkin olduğunu söyledi. Kara, "Turkovac aşısında ilk elde edilen veriler aşının çok başarılı olduğunu hatta diğer inaktif aşıyla karşılaştırmada da belki bir miktar daha iyi olabileceğini gösteriyor" dedi.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün yeni ortaya çıkan 'Omicron' varyantında gelen ilk verilere göre, klinik tablonun çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, "Benim gözlemim, bu varyant Türkiye’de ilave bir kapanmayı gerektirecek gibi görünmüyor'' dedi.
#Koronavirüs