Asya Kalkınma Bankası haberleri sayfasında Asya Kalkınma Bankası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 662 Asya Kalkınma Bankası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Deprem bölgesine yönelik projeler başta olmak üzere, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda Asya Kalkınma Bankası ile güçlü bir ortaklık sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Yardımcısı YılmazHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında yoğun ve verimli temaslarda bulunduklarını belirterek, "Tüm görüşmelerimizde, Türkiye'nin güçlü ve dayanıklı ekonomisi, stratejik konumu ve yüksek potansiyeliyle bu zorlu dönemi güçlenerek aşacağı mesajını vurguladık." ifadesini kullandı.
#EkonomiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesi de gündemimizde. Saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenlerimizle Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planlıyoruz” dedi.
#Abdulkadir UraloğluAtlas karıştırmayı sevenler Pasifik Okyanusu'ndan geçen eğri büğrü dikey bir çizgi olduğunu fark etmiştir. "Tarihi değiştiren" ama aslında var olmayan bu çizginin tuhaf hikâyesini biliyor muydunuz?
#Pasifik OkyanusuOsman Çelik kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim oldu. Maliye Bakan Yardımcısı olarak atanmasının ardından kariyeri ve hayatı merak konusu olan Osman Çelik, daha önce de Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev almış ve müsteşarlık görevini yürütmüştü. Peki, Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Osman ÇelikAfganistan'da Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Muttaki ayrıca Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın akıbetiyle ilgili Türkiye ile görüşmelerin yakında sonuçlanabileceğini ifade etti.
#TalibanKoronavirüs salgını dünyada hızla yayılırken ve ülkemizde de vaka sayıları artarken, siber dolandırıcılar ise oluşan korku ve kaygıyı fırsat bilerek kimlik avı saldırılarını artırdı. Uzmanlar, Koronavirüs araştırması için sahte bağış toplanmasının ve ücretsiz Koronavirüs testi SMS’lerinin bu süreçteki en dikkat çekici dolandırıcılık yöntemleri olduğunu belirterek en sık karşılaşılan oltalama yöntemlerini sıralıyor.
#Koronavirüsİstanbul cemiyet hayatının önemli merkezlerinden biri olan Büyük Kulüp’te seçim heyecanı başladı. 18 Mart Pazar günü yapılacak olağan seçimler için mevcut başkan Gündüz Kaptanoğlu ile emekli Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarı Tevfik Altınok adaylığını açıkladı. Altınok, “Hedefim itibar ve huzur ortamını yeniden sağlamak” dedi.
#Büyük KulüpKişisel bakım ve temizlik ürünlerinde Duru, Arko, Activex gibi önemli markalar la tanınan Evyap Grubu, ulaşım sektöründeki şirketine Asya’dan ortak alıyor. Güneydoğu Asya’nın en önemli liman işletmecilerinden biri olan Filipinler merkezli International Conainer Terminal Services (ICTSI), Evyapport’un yüzde 65’ini satın alıyor.
#Evyapport Konteyner TerminaliPiyasaların 2005 yılında tanıştığı Panda Tahviller'e ilgi artıyor. Yabancıların Çin'de yuan bazında yaptığı tahvil ihraçlarının büyüklüğü 30 milyar dolara çıktı. Reformlar ve yuanın bilinirliliğinin artmasıyla piyasanın hızlı bir büyüme trendine girmesi bekleniyor.
#Panda TahvillerZorlu’nun, YEKA ihalesine katılmaması sürpriz olmuştu. Zorlu Enerji Grup Başkanı Sinan Ak, hedeflerinde iki yıl içinde ABD’li güneş devi First Solar ile Türkiye’de panel fabrikası kurmak olduğunu açıkladı. Ancak bunun için First Solar’ın geliştirdiği yeni teknolojiyi bekleyeceklerini söyledi.
#Sürdürülebilir Ekonomi









