Tatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı NedirPek çok bireyin bilmeden, çoğu defa kullandığı Havacıva otu; Türkiye çapında yetiştirilen bitkilerin içerisinde bulunmaktadır. Süphan Dağı civarında yetiştirilen bu bitki; kırmızı rengin temel etken maddesi şeklinde kullanılan köke sahiptir. Peki havacıva otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Havacıva otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Havacıva OtuTürk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan aşure, içerisindeki malzemelerin çeşitliliği ve sağlığa yararları ile besleyici lezzetlerin başında geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz zengin içeriği ile yüksek kalorili olan aşureyi tüketirken porsiyon kontrolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Melike Şeyma Deniz, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#AşureMuhteşem mavi/mor renkli küçük ama bu çok etkili meyve yaban mersini, değdiği her şeyin tadını güzelleştirmekle kalmıyor aynı zamanda vücudumuza çeşitli yönlerden fayda sağlıyor. Rengi ve değeriyle son zamanların gözdesi olan yaban mersini halk arasında 'mavi altın' olarak adlandırılıyor. Gelin bu mucizevi ve zahmetsiz meyveyi biraz daha yakından tanıyalım.
#Yaban Mersini NedirDin kültürü ahlak bilgisi dersi çerçevesinde öğrencileri birçok konu ve kavram öğretilmektedir. Öğrencilere öğretilen onlarca onların hayatına olumlu katkı sağlamak adına çalışmalar yürütmeyi sağlar. Özellikle 5. Sınıf düzeyinde olan öğrenciler ilkokul kısmından ortaokul kısmına geçtikleri için birçok konu ile ilgili bilgi sahibi yapılmaya çalışılmaktadır. 5. Sınıf düzeyinde din kültürü ve ahlak bilgisi konuları içerisinde bulunan Muharrem orucu konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#5. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Muharrem Orucu Konu AnlatımıÖzellikle aşure ve iç pilav tariflerinde sıklıkla karşımıza çıkan çam fıstığı, dolmalık fıstık ismiyle de biliniyor. Türk mutfağında pilav, dolma ve helvanın bir malzemesi olarak kullanılan çam fıstığının faydaları ise kendisi kadar bilinmiyor. Peki, çam fıstığının faydaları neler?
#Çam Fıstığının Faydaları NelerBirçok rahatsızlığa iyi gelen tarçın mutfaktaki tüketim alanı en geniş baharatlar arasında yer tutuyor. Kolesterol, yüksek şeker ve migren ağrılarına iyi geldiği bilinen tarçın uzmanlar tarafından da öneriliyor. Peki, Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın suyu tüketmek zayıflatır mı? İşte, tarçının kilo verme üzerinden etkileri ve tarçın faydaları ile ilgili bilgiler.
#Tarçın FaydalarıTürk mutfak kültüründe İslam dininin etkisiyle dini ve kültürel bir boyut kazanan aşure, Muharrem’in onuncu günü başlamak üzere daha sonraki günlerde de pişirilip dağıtılıyor. Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşurenin yapımı ise oldukça pratik. Peki, aşure nasıl yapılır? Aşure yaparken nelere dikkat edilmeli?
#AşureCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ‘köklü değişiklik’ yaptıklarını belirterek, “28 Ekim öğle vakti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sadece 81 vilayetimizden 10’ar vatandaşımızın katılacağı bir resepsiyon veriyoruz” dedi.
Müslüman cemaatlerinin bazı maddelerinden dolayı şiddetle eleştirdiği İslam Yasası, geçen hafta Avusturya Meclisi’nden geçti. Ancak Viyana Üniversitesi din eğitimi bölümü Başkanı Prof. Ednan Aslan, eleştirilerin aksine yasanın Müslümanlar için çok olumlu olduğunu, Sünnilere de Alevilere de çok önemli haklar tanıdığını söylüyor.
Zorunlu din dersinin başladığı 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar 2014-2015 öğretim yılında okutulacak din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarını Hürriyet tek tek taradı. Bir öğrencinin 9 yıl boyunca zorunlu olarak eğitim aldığı din kültürü kitapları toplam 1086 sayfadan oluşuyor. Ancak Alevilik-Bektaşilik için ayrılan sadece 16 sayfa. Yani kitapların sayfa toplamının yüzde 1.5’i Aleviliğe ayrılmış durumda.
#AİHMZorunlu din dersinin başladığı 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar 2014-2015 öğretim yılında okutulacak din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarını Hürriyet tek tek taradı. Bir öğrencinin 9 yıl boyunca zorunlu olarak eğitim aldığı din kültürü kitapları toplam 1086 sayfadan oluşuyor. Ancak Alevilik-Bektaşilik için ayrılan sadece 16 sayfa. Yani kitapların sayfa toplamının yüzde 1.5’i Aleviliğe ayrılmış durumda.
ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Kütük: - "Tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriği olan aşure, emziren annelerin yeterli besin ögelerini almasını ve bu sayede de anne sütünün artmasını sağlamaktadır. " - "Aşure yüksek kaloriye sahip olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekmektedir"
FARKLI ülkelerin yanı sıra Anadolu’nun geleneksel tatları da büyük kentlerdeki market raflarına taşındı. Pişirildikten sonra kendi boyunun iki katı uzayabilen Basmati, Tayland’ın Jasmine pirinci, taze buğday başağı Frik’in yanı sıra Anadolu’nun dövme yarma buğdayı, kepekli bulguru gibi yöresel tatları da büyük kentlerdeki sofralara girmeye başladı.
Misyonerlik karşıtı çalışma – Kadınlara (ekonomik) özgürlük – İşte Türk’ün hali demiş Posta – Milliyetçi (!) Cem Uzan’ın Türk Milleti hakkındaki görüşleri – Arabacının karı mı kârı mı – Arınç’ın terapiye ihtiyacı varmış – Şuayip Usta iş üstünde yakalandı – Bulgar barajı açtı, Edirne boğuldu diyorlar, eee, çorbacı der misin adama – İstanbul Belediyesi Ali Müfit Gürtuna’yı nasıl silmiş ... vs haberler.