Askeri Geçit Töreni haberleri sayfasında Askeri Geçit Töreni hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 585 Askeri Geçit Töreni haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çin’de, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 80. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Pekin'de askeri geçit töreni düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet başkanı Şi Cinping ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, etkinliğe katılmak için bir araya geldi.
#ÇinÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin’de düzenlenen 10 bin askerin katıldığı geçit töreninde "dünyanın savaş ve barış arasında bir tercih yapması gerektiğini" vurguladı. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da katıldı. Batı medyası töreni bir meydan okuma olarak yorumlarken, ABD Başkanı Donald Trump, Putin, Şi ve Kim'i kendilerine karşı komplo kurmakla suçladı. Törenin en dikkat çekici olaylarından biri ise Kim'e kızı Kim Ju-ae’nin eşlik etmesi oldu.
#ÇinKKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir askeri geçit töreni esnasında "Kıbrıs Yunandır" sloganı atılmasına tepki gösterdi. Öztürkler, "Kıbrıs hiçbir zaman Yunan olmadı, Yunan olmasına da izin vermeyeceğiz." dedi.
#KKTCRusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizi gündemden henüz düşmüşken Rusya'dan tüm dünyaya mesaj gibi bir geçit töreni provası geldi. Moskova'da gerçekleşen Zafer Günü provasında neredeyse tüm Rus füze sistemleri Kızıl Meydan'dan geçti, dünya merakla Pazar gününü bekliyor.
#RUSYAKuzey Kore, kendisini provoke eden ülkeleri, "en ufak bir kışkırtmada bile ilk saldırıyı gerçekleştirmek ve hak ettiği biçimde cezalandırmakla" tehdit etti. Ocak ayında, ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin töreninden hemen önce sergilediği yeni silahlarıyla ABD'ye mesaj verdiği konuşulan Kuzey Kore bu kez de ordusunu överek ülkesinin düşmanlarına göz açtırmayacağını iddia etti.
#Kuzey KoreFransa'nın "14 Temmuz Ulusal Bayramı" dolayısıyla başkent Paris'te askeri geçit töreni düzenlendi. Başkentteki Champs Elysee Meydanı'nda yapılan askeri geçit törenini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yanı sıra Paris'te bulunan Finlandiya, Portekiz ve Estonya cumhurbaşkanları, Almanya, Hollanda ve Belçika başbakanları, İngiltere'nin fiili Başbakan Yardımcısı David Lidington, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Danimarka Savunma Bakanı Trine Bramsen da izledi. Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen geleneksel geçit törenine 4 bin 299 asker katılırken, 67 uçak ve 40 helikopter gösteri yaptı. Tören sırasında yaklaşık 40 gösterici Macron'u yuhaladı. "Macron istifa" sloganları atan eylemciler, havaya sarı balonlar bıraktı. Macron, daha sonra askeri törene katılan liderlerle Elysee Sarayı'nda öğle yemeğinde bir araya geldi. Ulusal Bayram dolayısıyla başta Paris olmak üzere bütün kentlerde bu akşam havai fişek gösterileri ve fener alayları düzenlenecek. Polis, gösteriler sebebiyle yoğun güvenlik önlemleri alacak.
#FRANSASon 37 yılın en büyük askeri tatbikatı Vostok-2018’in 3’üncü gününde Rus ve Çin ordusu ortak geçit töreni düzenledi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in büyük önem verdiği son 37 yılın en büyük tatbikatı Vostok-2018’in geçit töreni yapıldı. Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun yönettiği ve 300 bin askerin katıldığı tatbikat 17 Eylül’e kadar devam edecek.Tatbikatın ana aşamasının sona ermesinden sonra, Rus birlikleri, Çin ve Moğolistan birlikleriyle askeri geçit düzenledi ve askeri araçlar sergilendi. Rus Silahlı Kuvvetlerinin 200 askeri araçla öncülük ettiği geçit törenine, Çin Ordusu 50 askeri araçla katıldı. Törende yenilenmiş T-72B3 tankı, BMD-4M amfibi piyade aracı, BTR-82 tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı, BTR-80 zırhlı personel taşıyıcı ve BMP-3 amfibiyen piyade araçları yer aldı.Tatbikatı teftiş etmek için gelen Devlet Başkanı Putin, “Ordumuz ve donanmamız bugüne kadar bu denli bir sınavla karşılaşmamıştı. Birliklerimizin hepsi saldırıya hazırlanma, yönetme, hazırlıklı olma ve organizasyon düzenlemesi gibi bütün bileşenleri kapsamlı kontrollere tabi tutuyoruz” açıklamasında bulundu.Vostok-2018 tatbikatına yaklaşık 300 bin asker, 36 bin araç ve 100’den fazla hava aracı katıldı.
#Rus OrdusuKuzey Kore, iktidardaki Kore İşçi Partisi’nin kuruluşunun 80’inci yılını görkemli bir askeri geçit töreni ile kutladı. Son teknoloji silah sistemlerinin sergilendiği törende, yeni geliştirilen "Hwasong-20" kıtalararası balistik füzesi de ilk kez görücüye çıktı.
#Kuzey KoreÇin lideri Şi Cinping, İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 80’inci yıl dönümünde Pekin’in meşhur Tiananmen Meydanı’nda şimdiye kadar görülmemiş bir askeri geçit töreni düzenleyerek pazu gösterdi. Rus lider Putin ve Kuzey Kore lideri Kim’i de yanına alan Şi’ye ABD Başkanı Donald Trump tepki gösterdi.
#ÇinÇin, II. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 80. yıldönümünde Pekin’deki Tiananmen Meydanı’nda askeri geçit töreni düzenledi. On binlerce kişinin izlediği törende 10 binden fazla asker yürüdü, yüzlerce gelişmiş silah sistemi sergilendi. Töreni Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Putin, Kim, Pezeşkiyan gibi liderlerle izledi.
#Çin Askeri Geçit TöreniRusya lideri Putin, İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminin 80’inci yılının kutlandığı Zafer Bayramı’nı gövde gösterisine çevirdi. Bayramı son üç yıldır düşük katılımlı kutlayan Putin, bu kez aralarında Çin lideri Şi Cinping’in de bulunduğu 27 ülke liderini ağırladı. Bu da Ukrayna krizi gölgesinde yalnız kalan Putin’in yüzünü güldürdü.
#RusyaRusya’nın başkenti Moskova’daki tarihi Kızıl Meydan’da 9 Mayıs Zafer Günü yapılacak askeri geçit töreninin son provası gerçekleştirildi. İngiliz The Economist, Ukrayna Savaşı ile önemli ölçünde askeri ekipman kaybeden Rusya'nın elinde milli bayramı olan 9 Mayıs'taki Zafer Günü'nde geçit yaptıracak kadar bile tank kalmadığını iddia etti. Gazete, Kremlin yönetiminin geçen yıl Zafer Günü'nde başkent Moskova'daki askeri geçit törenlerinde sadece bir adet İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma T-34 tankı kullanabildiğini belirtti. Ancak 7 Mayıs'ta yapılan Moskova'daki provalarda yeni tanklar da göze çarptı.
#9 Mayıs Zafer Günüİngiltere Başbakanı Keir Starmer, Zafer Günü kutlamaları kapsamında birçok törenin düzenleneceğini ve bu özel günlerde eğlenmek isteyenler için pub ve kulüplerin gece saat 01.00’e kadar açık kalacağını duyurdu. Hükümetin aldığı bu karar, Birleşik Krallık bünyesindeki İngiltere ve Galler için geçerli olacak.
#İngiltereYunanların 1821’de Osmanlıya karşı isyanının başlangıcını simgeleyen 25 Mart milli bayramında başkent Atina’da düzenlenen askeri geçit töreni sırasında, Türkiye aleyhinde çirkin ve küstah slogan atan Deniz Piyade Okulu’nun öğrencilerine hafif cezalar verildi.
#AtinaYunanlıların 1821’de Osmanlı İmparatorluğu’na karşı isyanını simgeleyen 25 Mart Milli Bayramı kutlamaları çerçevesinde dün Atina’da yeni Cumhurbaşkanı Konstantinos Tasulas ile Başbakan Kiriakos Miçotakis’in de hazır bulundukları askeri geçit töreninde, Yunan Deniz Piyade Okulu öğrencileri, Kıbrıs ve Türkiye aleyhinde küstah ve çirkin slogan attılar.
#YunanistanBütün dünyanın gözü bu yılın başından bu yana İngiliz kraliyet ailesinin üzerinde. Özellikle de ailenin gelini Kate Middleton'ın... Tahtın ilk sıradaki veliahtı Galler Prensi William'ın karısı olan Galler Prensesi Kate Middleton, bu yılın başında karın bölgesinden bir operasyon geçirdiği açıklandıktan sonra kelimenin tam anlamıyla sırra kadem bastı.
#Kate MiddletonUkrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir hamle geldi. Rus lider Zafer Günü konuşmasında ülkesinin nükleer güçlerinin hazır olduğunu duyurarak Batı'ya adeta gözdağı verdi.
#Rusyaİngiliz kraliyet ailesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana bir türlü rahat yüzü görmedi. Tam aile üyeleri büyük acılarıyla başa çıktılar; artık yeni hayatlarına uyum sağlayacaklar derken beklenmedik olaylar birbiri ardına yaşanmaya başladı.
#Kral Charles
















