Bugün neler oldu?

Ariel

Güncelleme Tarihi:

Ariel haberleri sayfasında Ariel hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3277 Ariel haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

ARİEL(DETERJAN)

Ariel Procter & Gamble şirketine ait, dünyada en popüler deterjan markalarından biridir.

Ariel ilk olarak 1967 yılında İngiltere piyasaya çıktı ve leke çıkarma enzimler ile ilk deterjan oldu.Bu, ikiz küvet ve üstten yüklemeli çamaşır makineleri için tasarlanmış yüksek köpüklü toz oldu. Çamaşır makinesinin popülerliğinin yükselmesi ile ona uygun bir düşük köpük varyant 1970'lerin başında başlatıldı.Öncelikle beyaz giyselerden leke çıkarmak için ürünler üreten şirket sonra renkli,ipek,yun,kumaş ve başka kumaşların temizlenmesi için deterjanlar sundu.Toz deterjanlardan başka,90lı yılardan sonra şirket sıvı çamaşır deterjanı ve çamaşır deterjanı kapsülü de piyasaya sürdü.Dünyanın 100-den fazla ülkelerinde tercih edilen deterjanlardan biridir.

ARİEL(OTOMOBİL)

Ariel, İngiltere asıllı bir otomotiv şirketidir. Sadece 7 çalışanıyla yılda 100`den az araç üreten Ariel, Dünya'nın en küçük otomobil şirketidir. Markanın Atom modelinde 1998cc hacimli Honda i-VTEC motoru kullanılmıştır. 6 ileri 1 geri vitesli şanzıman kullanılmıştır. 8200 devirde 245 bg güce ulaşan araç 0–100 km hızlanmasını 4.22 saniyede tamamlamaktadır. Bu değerlerle Dünya'nın en hızlı otomobilleri arasında yer almaktadır.

Ariel haberleri

DAHA FAZLA #ARİEL HABERLERİ

Ariel’a ait tüm site haberleri