Ankara Türkiye'nin başkentidir. Aynı zamanda Türkiye'nin en güzel yemeklerini barındıran bir şehirdir. Ankara gerek tarihi gerekse de kültürü ile pek çok kişinin ziyaret ettiği bir lokasyonda yer alır. Bundan dolayı Ankara yemekleri oldukça meşhurdur. İç Anadolu kültürünü yoğun olarak barındıran Ankara yemekleri herkesin denemesi gereken oldukça güzel yemeklerden oluşmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ankara YemekleriAkyurt Belediyesi, ilçenin yöresel yemekleriyle gastronomide marka olmayı amaçlıyor. 17 yemek için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapacakları çalışmaları anlatarak, “Ankaralıların da Ankara’ya gelenlerin de Akyurt mutfağındaki yemekleri tatmalarını sağlayacağız” dedi.
#Murat YILMAZVALİMİZ Sayın Alaaddin Yüksel’in göreve başladığı günden itibaren, Ankara’nın taşıdığı turizm potansiyelinin bilinmesi için yaptığı çalışmaların sonuçlarından biri olan “Ankara Yemekleri” kitabı yayınlandı. Ankara’nın kültürel değerlerinin aktarılması açısından “Ankara Türküleri” CD’sinden sonra gelen bu eserin de, diğerleri için bir yol gösterici olduğunu düşünüyorum.
Resmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#BayramÇankaya'nın Güzeltepe Mahallesi muhtarı Nurten İșçi, mahallelerinde yayaların ve araç trafiğinin yoğun olduğu Hoșdere Caddesi'ne MOBESE talebinde bulunarak, “MOBESE, muhtarlığı da görecek şekilde birkaç noktaya konulabilir. Hem meydana gelen trafik kazalarının tespitinde hem olası olumsuz durumlarda oldukça etkili olacaktır” dedi.
#Mahallenin Nabzıİstanbul’daki kültür-sanat etkinlikleri şehrin dört bir yanında devam ediyor. Vega, Dorock XL Kadıköy’de; Anjelika Akbar, The Grand Tarabya’da konser verecek. Klasik müzik sevenler Fazıl Say ve çellist Nicolas Altstaedt’i Zorlu PSM’de izleyebilir. Yeni açılan Dijital Sanatlar Müzesi’nde ‘Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?’ sergisi var.
#Konserİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir GöletCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaAK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'ya metro müjdesi veren Altınok, "Metro hattı projemiz 2024 yılı yatırım programına alındı. En kısa sürece gece gündüz demeden çalışılacak. Ankara'yı metro ağları ile öreceğiz" dedi.
#AK PartiEmma Shapplin Zorlu PSM’de, Candan Erçetin İzmir Hilltown Carnival Venue’de sahneye çıkacak. Ayrıca Amerikalı darkwave ikilisi Drab Majesty Blind’da konser verecek. Arter’in ‘Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’ dört gün sürecek. French 79 Babylon’da, Digitalism Zorlu PSM’de elektronik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Sergiler, atölyeler, oyunlarla dolu bir hafta…
#Uygar TaylanNASA’da çalışan astrofizik mühendisi Dr. Umut Yıldız, 21 yıl sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Hürriyet’e konuşan Yıldız, “Bundan sonra Türkiye’de uzayla ilgili daha fazla şirket kurulacak, daha fazla insana ihtiyaç duyulacak. Bu alanda geç kalmış da değiliz. Türkiye öncü ülkelerden biri oluyor” dedi.
#NASAEvliliği dolayısıyla Hollanda’ya yerleşen Çetin Deliktaş İzmir mutfağını özledi. Bu özlemini dindiremeyince İzmir lezzetlerini kendisi hazırlamaya başladı. Lezzet peşinde koşarken bir yandan da kültürümüzü dünyaya tanıtmak istedi ve konuyu ticari boyuta taşıdı. Önce midye satmaya başladı. Daha sonra eskiden Pasaport’ta hizmet veren tekne restoranlardan esinlenerek teknede İzmir lezzetlerini misafirlerine sunmaya başladı. Midye, boyoz, İzmir Köfte, sarma, kokoreç, mezeler artık Avrupalıların damaklarını şenlendiriyor...
#1Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1