Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü haberleri sayfasında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1836 Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, koronavirüs önlemleri kapsamında evde uzaktan öğrenim gören öğrencilerin akademik ve psiko-sosyal durumlarını izlemek ve gerekli yönlendirmeleri yapmak üzere ‘Evde Kal-Öğretmenin Yanında’ çalışması başlatıldı.
#Ankara İl Milli Eğitim MüdürlüğüÖğretmenlere yönelik, proje tabanlı öğrenmeye dayalı STEM ve maker eğitimleri düzenleniyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, "Düzenlenecek atölyelerle öğretmenlerimizin akılcı, çağa ayak uyduran, hayal gücü yüksek, üretmeyi seven, proje tabanlı öğrenmeye dayalı ve iş birlikçi öğrenmeyi sınıflarında kullanabilen eğitimciler olması hedefleniyor" dedi.
#Türk Hava Kurumu ÜniversitesiAnkara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘Kodla, Dönüştür, Yaşat: Başkent için Akıllı Fikirler, Güvenli Yarınlar’ temasıyla düzenlenen 2026 TechAnkara Maker Programı Ortaokullar Arası Makeathlon Teknoloji ve Kodlama Yarışması, sonuçlandı. Yarışmada öğrenciler hem teknik becerilerini hem de takım çalışması ve yaratıcı düşünme yetkinliklerini ortaya koydu.
#Ankara Kalkınma AjansıAkran zorbalığıyla mücadele yollarını tartışırken, Ankara’da bir lisede kaydedilen görüntülerdeki öğrencilerin öğretmenlerine karşı saygısız ve alaycı davranışları büyük tepki çekti. Görüntüdeki öğrenciler hakkında disiplin süreci işletildi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü de araştırma başlattı.
#Kocatepe Mimar Kemal Anadolu LisesiAkran zorbalığıyla mücadele yollarını tartışırken, Ankara’da bir lisede kaydedilen görüntülerdeki öğrencilerin öğretmenlerine karşı saygısız ve alaycı davranışları büyük tepki çekti. Görüntüdeki öğrenciler hakkında disiplin süreci işletildi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı.
#ÖĞRETMENAnkara'da öğretmenlerden oluşan Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Halk Dansları Ekibi'nin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında sergilediği zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu da törende yaptığı konuşmada, öğretmenliğin gelecek nesillere yol gösteren bir işaret taşı olduğunu söyledi.
#Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Halk Dansları EkibiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle düzenlenen '100'üncü Yıl ve Eğitim' temalı iller arası kısa film yarışmasında dereceye girenlere plaket verdi. Bakan Tekin, 'Toplumsal birliğimizden rahatsız olan kitlelerin dezenformasyonları, aleyhte algı oluşturma çabaları maalesef nihayetinde bu ülkenin toplumsal birliğine zarar verecek şeyler. Yılmadan, usanmadan bu birlikteliği sağlayacak adımlar atmaya devam edeceğiz.' dedi.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, doğal afetlerde insan etkisinin azaltılması için eğitim öğretim sürecini hazırlıklı tutacaklarını, çocukları buna göre hazırlayacaklarını söyledi. Bakan Tekin, 'Projenin iki boyutu var; biri, böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda nasıl bir davranış sergilemek gerekiyor, diğer ise neler yapılması gerekir. UNICEF’e bu değerli iş birliği için teşekkür ediyorum.' dedi.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, doğal afetlerde insan etkisinin azaltılması için eğitim öğretim sürecini hazırlıklı tutacaklarını, çocukları buna göre hazırlayacaklarını söyledi. Bakan Tekin, 'Projenin iki boyutu var; biri, böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda nasıl bir davranış sergilemek gerekiyor, diğer ise neler yapılması gerekir. UNICEF’e bu değerli iş birliği için teşekkür ediyorum.' dedi.
#Milli Eğitim BakanıMüteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan ‘Çırakların Girişimcilikte Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında Türkiye, Estonya ve Makedonya’dan 20 eğitimciye Ankara Alba Hotel’de eğitim verildi.
#Müteşebbis Gelişim VakfıAnkara Toplu Taşımacılar Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı, UKOME Genel Kurulu’nun ‘C’ ve ‘S’ plakalı umum servis araçlarının çalışma alanları ile güzergâhları için bir karar almamasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘C’ plakalı servis araçlarına güzergâh izin belgesi düzenlediğini, ‘S’ plakalı araçlara ise belge vermediğini iddia etti.
#Ankara Toplu Taşımacılar DerneğiAnkara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak oldu. Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) bir üst kademe görev değişikliği daha yaşandı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Harun Fatsa görevden alındı yerine Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak getirildi.
#Milli Eğitim Bakanı Yusuf TekinAnkara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol kapsamında kent genelindeki 25 okulda ‘Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri’ düzenledi. Düzenlenen eğitimlerin sonuncusu Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
#Ankara Büyükşehir BelediyesiAnkara’da gönüllü lise öğrencileri, ‘Kalbimle Okuyorum, Armağan Ediyorum’ isimli sesli kitap projesi kapsamında görme engelliler için stüdyoya giriyor, okuyuculuk yapıyor. 30 öğrenci, ağustostan bu yana 25 kitabın satırlarına ses verdi. İki yıl boyunca devam edecek projede seslendiren öğrenci sayısı da seslendirilen kitap sayısı da artarak devam edecek.
#Murat YILMAZAnkara’da okulların açılmasına kısa bir süre kala servis zammı muamması yaşanıyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘servislere yüzde 30 zam geldi’ bilgisinin doğru olmadığını açıkladı. Herhangi bir karar alınmadığını belirten müdürlük yetkinin ABB’ye bağlı UKOME’de olduğunu hatırlattı.
#Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf OdasıAnkara’da dün bir özel okulda, ders esnasında öğrencinin öğretmenine yönelik tepki çeken hareketleri sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatılmıştı. O hareketlere maruz kalan öğretmen Eyup Sağlık, “Tabii bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Herkesin geçmişte elbette ki hataları var. Bu çocuk da bir şiddet uygulamamış, evet öğretmene, mesleğe zedeleyici hareketler ama çocuk da bilinçli değil” dedi.
#Sosyal Medya














