Alerji Tedavisi
Alerji Tedavisi Haberleri
Diyabet hastaları için 5 önemli beslenme önerisi
Diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Dr. Sinan Akkurt, diyabet hastaları için önerilerde bulundu.
Çocuklarda bronşite ne iyi gelir?
Bronşit, akciğere giden hava yollarının iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır. Bronş, soluk borusunun akciğerlere giden iki koluna verilen isimdir. Pek çok rahatsızlık bronşların iltihaplanmasına neden olabilir. Çocuklarda genellikle soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip veya sinüs enfeksiyonundan sorumlu olan virüs solunum savunmasından geçip bronşlara yayıldığında meydana gelir. Bebeklerde ve çocuklarda bronşitin belirtilerine dikkat etmek hastalığın iyice yayılmaması için önem taşır.
Bahar alerjisi nedir, nasıl anlaşılır?
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yaşam kalitesini düşüren bahar alerjisi birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olmaya devam ediyor. Polenlerle beraber ortaya çıkan; Gözlerde kızarıklık, öksürük ve hapşırma ile kendisini belli eden bahar alerjisi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Peki bahar alerjisi nedir, nasıl anlaşılır?
Bahar Aylarında Saman Nezlesine Dikkat Edin!
Alerjik rinit yani saman nezlesi iş ve sosyal yaşamda kısıtlamalara neden olduğu için özellikle bahar aylarında havadaki polen miktarının artmasıyla birçok kişinin kabusu oluyor. Vücutta kaşıntı, kızarıklık, burunda şeffaf renkli akıntı ve şişme, sık sık arka arkaya hapşırma ve gözlerde kaşıntı gibi şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. KBB Bölüm’ünden Prof. Dr. Mustafa Cem Özbek, alerjik rinit ve tedavisi ile ilgili bilgi verdi.
Çocuklukta geçirilen enfeksiyonlar işitme kaybı sebebi
Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, “Anne karnında geçirilen enfeksiyonlar doğumsal işitme kayıplarına yol açabilir. Aynı zamanda çocukluk çağı hastalıkları olan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi viral hastalıklar da koklea (kulak salyangozu) ve iç kulaktan beyne giden işitme sinirinde hasar yaparak işitme kaybı oluşturabilir” dedi.
Soğuk Havaların Isı Durağı: Burun Konkaları
Burun, vücudumuzun hava trafiğini sağlayan organıdır. Havayı filtre eder, tozlardan korur, solunan havayı nemlendirir. Burun içinde konka adı verilen, solunan havayı akciğere yönlendiren ve içleri damar ağıyla kaplı olan etler bulunmaktadır. Halk arasında burun eti olarak bilinen konkalar, kaliteli nefes alabilmemizi sağlar.
Geçmeyen hastalıklarınızın nedeni çalışma ortamınız olabilir
Gün boyu kapalı ortamlarda, merkezi havalandırma sistemleri altında çalışanlarda sık görülen kulak burun boğaz problemlerinin nedenlerini ve korunmak için yapılması gerekenleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mücahit Altınışık anlattı.
Çocuklarda geniz eti ameliyatı ne zaman yapılmalı?
Çocukluk çağının en sık görülen sorunların biri olan geniz eti problemleri özellikle kış aylarında, üst solunum yolu enfeksiyonlarına paralel olarak artış gösteriyor. Uzmanlar uyku bozukluklarından diş çürüklerine kadar birçok sorunun da ortaya çıkmasına neden olan bu durumun tedavi edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Koku Alamayan Tat da Alamıyor!
Sevdiğimizin, her gün kullandığımız parfümümüzün veya en sevdiğimiz yemeğin kokusu…Ya bunların kokusunu alamasaydık? KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar,"İyi koku almak, ruh halinden, nörolojik hastalıklara kadar pek çok alanda vücudu etkiler.Hatta koku alamayan kişilerin yedikleri yemeklerden tat alamadıkları da bilimsel olarak kanıtlanmıştır” dedi, konuyla ilgili bilgiler verdi.
Bebeklerde süt alerjisi nedir? Süt alerjisi nasıl tedavi edilir?
Bebeklerde süt alerjisi nedir? Süt alerjisi neden olur? Süt alerjisinin belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Süt alerjisi olan bebeğin nasıl beslenmesi gerekir?
Çocuğunuzun iştahsızlığının nedeni kulak ağrısı olabilir
Kulak ağrısı çocuklarda sıkça rastlanan bir sağlık problemi olup hem çocuğun hem de ve anne-babaların huzursuz olmasına neden olmaktadır. Kulak ağrıları kulak hastalıklarından veya kulağa komşu bölgelerden kaynaklanan hastalıkların ağrılarının kulağa yansıması nedeniyle ortaya çıkabilir. Kulak ağrısının birçok sebebi olabilir ve bunun nedeni de kulağın duyusal uyarısının fazla olmasıdır. Konuyla ilgili merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktoru, Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay cevaplandırıyor.
Alerjiler kışın da uyumuyor
Kış aylarında, sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, öksürüğe bağlı hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan neden ‘alerji’ olabilir. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, alerjik çocuklarda enfeksiyonların, diğer çocuklara göre daha uzun sürdüğüne işaret ediyor. Kimi zaman da, enfeksiyonların kendisi alerjik hastalıkları tetikleyebiliyor.
Blefarit (Göz Kapağı İltihabı) nedir, tedavisi nasıl yapılır?
Blefarit her yaşta görülebilen göz kapağının uzun süreli, iltihabi hastalığıdır. Yaygın olarak izlenen blefarit süreğen bir hastalıktır ve tedaviye rağmen tekrarlayabilir.
Çocuğun sürekli hastalanmasının nedeni alerji olabilir
Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, kış aylarında sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan nedenin ‘alerji’ olabileceğini belirtti.
Almanya’da tedavi edilemeyen Gülcan Türkiye’de şifa buldu
Almanya’da, 4 ay önce kaşıntı ve vücudunda oluşan şişlik şikayetiyle doktora giden ve alerji teşhisi konulan 2 çocuk annesi 42 yaşındaki Gülcan Yalçın, yapılan tedavilerden yanıt alamayınca soluğu Türkiye’de aldı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisine başlanan Yalçın’ın halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker hastalığına yakalandığı anlaşıldı.
Kuru ve Şiddetli Öksürüğünüz Varsa Dikkat!
Kuru ve şiddetli öksürüğünüzün sebebi trakeit olabilir. Op. Dr. Pınar Korlu, trakeit ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Çocuklarda ve bebeklerde alerji tehtidi
Alerji hayati risk taşır mı? Alerjinin belirtileri nelerdir? Alerji nasıl teşhis edilir? Alerjiye karşı evde nasıl önlemler alınabilir? Alerjisi olan bebeklere nasıl bakılmalı? Çocuklarda alerji nasıl anlaşılır? Bebek alerjiye karşı nasıl korunur? Konuyla ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını uzmanlardan öğrendik.
Son dakika... Bakan Selçuk açıkladı: 413 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “ 45’i kanser ilacı olmak üzere 413 ilacı daha geri ödeme listesine aldık” açıklamasında bulundu.
Sinüzit nedir? Sinüzit nasıl geçer?
En sık olarak kasımdan mart-nisan aylarına kadar olan dönemde görülen sinüzit, hastaların yaşam kalitelerine direkt olarak olumsuz etki eden can sıkıcı rahatsızlık olarak dikkat çekiyor. Sinüzitten gereken önlemler alınarak korunmak ya da etkisini hafifletmek oldukça kolay. Peki, sinüzit nedir? Sinüzit nasıl geçer?
Ağız kuruluğu neden olur?
Ağız kuruluğu neden olur sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ağızda yaşanan susuzluk hisse ve tat bozulmasının nedenlerinden biri olan ağız kuruluğu için yetersiz tükürük salgısı bir sebep. Peki, ağız kuruluğu neden olur?
Astımda erken teşhis çok önemli
İster çocuk ister yetişkin olsun alerjiler herkeste astımı tetikliyor. Tedavinin ilk adımını ise alerjenlerden uzak durmak oluşturuyor. Özellikle çocuğun yattığı odada toz tutan bir şey olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nuran Salman “Ev içinde sigara içilmemeli, nem oranı düşürülmeli ve evde boya ve ilaçlama yapılacağı zaman çocuk uzaklaştırılmalıdır” diyor.
Kendi yağlarınızla gençleşin
Kök hücreler bazı önemli hastalıkların tedavisini sağladığı gibi gençleşmemize de olanak sağlıyor. Yapılan bilimsel çalışmalar, vücutta kök hücreden en zengin dokunun aslında göbek çevresi cilt altı yağ dokusu olduğunu gösteriyor. Bu yağ dokusunu aslında vücudun kendi kendini onarıp, tamir etmesini, gençleşmesini sağlayan bir gençlik pınarı olarak görebilmek mümkün.
Yorgun hissetmenizin sebebi bunlardan biri olabilir!
İç hastalıkları, endokronoloji ve matabolizma bölümünden Prof. Dr. Haluk Sargın, pek çoğumuzun yaşadığı kronik yorgunlukla savaşta adım adım öneriler getiriyor.
Yorgunluğun 20 Sebebine Dikkat!
İç hastalıkları-endokronoloji ve matabolizma bölümünden, Prof. Dr. Haluk Sargın pek çoğumuzun yaşadığı kronik yorgunlukla savaşta adım adım öneriler getiriyor...
“Dolguyu yaptırdıktan 6 sene sonra yüzüm alerji oldu”
Şarkıcı Aydın, teve2'de yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu. Aydın, yaşadığı pişmanlıkları canlı yayında anlattı.
Sabah kalktığınızda çeneniz ağrıyor mu?
Sabah kalktığınızda çeneniz ağrıyorsa dikkat! Gece bilinç dışı dişlerinizi sıkmış ya da gıcırdatmış olabilirsiniz! Üstelik bu sorununuzun nedeni de stres olabilir! Özellikle daha çok stres hisseden agresif, aceleci ya da titiz kişilik yapınız varsa… Her yüz yetişkinden 8 ile 10 kişinin bu sorunu yaşadığını söyleyen Endodonti Uzmanı Dr. Tubahan Kaya, diş sıkma ve gıcırdatmanın çocuklarda da sık görüldüğünü belirtiyor.
Çocuklarda horlama ne zaman tehlikeli?
Horlama denilince hemen hepimizin aklına yetişkinler, özellikle de erkekler geliyor. Ancak sanılanın aksine horlama, hatta ''uyku apnesi'' denilen daha ileri boyuttaki tablo çocuklarda da yaygın olarak görülüyor. Özellikle de 2-10 yaş arasındaki çocuklarda ortaya çıkıyor. Bunun nedeni ise horlamaya yol açan etkenlerden olan geniz eti ve bademcik hastalıklarının bu yaş grubunda yaygın olarak görülmesi.
Sinüzit nasıl geçer? Sinüzit tedavisi nasıl yapılır?
Her yaş ve cinsiyet grubunda pek çok kişiyi etkileyen sinüzit, burun tıkanıklığına bağlı nefes almak zorluğuyla kendini gösteriyor. Sinüzitin kronikleşmesi halinde, kalıcı tedavinin ancak cerrahi uygulamayla söz konusu olacağı biliniyor. Peki, sinüzit nasıl geçer? Sinüzit tedavisi nasıl yapılır?
Anjiyo nedir? Neden yapılır?
Anjiyo nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Kalp damarlarının görüntülenme işlemi olan anjiyo hakkında pek çok detay merak ediliyor. Peki, anjiyo nedir? Neden yapılır?
Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi tedavisi
Sonbaharda havaların serinlemesi ve salgın yapan virüs enfeksiyonları nedeniyle solunum sistemi alerjileri sıklıkla görülmeye başlıyor. Hava sıcaklığının değişmesi ile ortaya çıkan alerjilerden korumak için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Peki, Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi nasıl tedavi olur?
Egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
Egzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
Paget hastalığı nedir?
Paget hastalığı nedir sorusu birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Paget hastalığı denen rahatsızlık adını 19. yüzyıldan alıyor. Kemik dokularının parçalanmasıyla meydana gelen paget hastalığı hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, paget hastalığı nedir?
Egzamadan korunma önlemleri
Bebeklerde alerji belirtileri, tedavisi, alerji testi
Bebeklerde alerji, özellikle ilk bir yıl içerisinde sıklıkla karşılaşılan durumlardır. Vücudun bağışıklık sisteminin, yabancı madde olarak algıladığı uyaranlar olan toz, hayvan tüyü ve kepeği, sigara dumanı, besinler, ot, çimen, polenlere karşı olan aşırı tepkileri alerjiye yol açabilir. Bebeklerde şiddetli ağlama, kaşıntı ve kızarıkla kendini belli eden alerjiler hakkında merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu'na sorduk.
Kurdeşen nedir? Kurdeşen hastalığı neden olur?
Kurdeşen hastalığı, genelde kendisini kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle göstermektedir. Histamin salınımı dolayısıyla ortaya çıkan Kurdeşen rahatsızlığı, aşırı stres, deriye basınç uygulanması, sıcak-soğuk gibi fiziksel etmenler gibi birçok nedenle oluşabilmektedir? Peki, Kurdeşen hastalığı nasıl tedavi edilebilir? İşte, kaşıntı ve kızarıklık ile kendisini gösteren bu rahatsızlık hakkında bazı bilgiler
Bebekler için doğal sivrisinek kovucu: Lavanta yağı
Arı, kene, böcek, sivrisinek sokmalarına karşı hazırlıklı olmanın ve önlem almanın tam zamanı… Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yıldız, bebek ve çocukları sivrisinekten korumak için lavanta yağının en doğal ve etkili yöntem olduğunu söyledi.
Blefarit (göz kapağı iltihabı) nedir, neden olur?
Blefarit (göz kapağı iltihabı) her yaşta görülebilen göz kapağının uzun süreli, iltihabi hastalığıdır. Yaygın olarak izlenen blefarit süreğen bir hastalıktır ve tedaviye rağmen tekrarlayabilir. Çeşitli virüslerin yol açtığı, çeşitli göz ilaçlarının ya da kozmetiklerin kullanımına karşı gelişen alerji tepkilerinden de kaynaklanan blefarit, kirpiklerin içe dönmesine ve ağ tabakaya sürtünmesine yol açarak çok rahatsız edici olabilir. Peki
Çocuklardaki ishal için uyarı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilem Eriş, bebek ve çocuklarda özellikle yaz mevsimlerinde artış gösteren ve yoğun sıvı kaybına neden olan ishale dikkat çekip, erken dönemde önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaşanabileceğini söyledi.
Mucizevi Balın Faydaları
Pek çok alanda kullanılan balın mucizevi etkileri saymakla bitmiyor. İçerisinde pek çok yararlı vitamin bulunduran bal yüzyıllardır pek çok toplumda şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Bal sağlıklı beslenmenin yanında güzellik sektöründe de kullanılıyor.