Son dönemin sağlıklı beslenme trendleri arasında öne çıkan sebzelerden biri de alabaş. Lahana ile brokoli kökü arasında bir lezzete ve dokuya sahip olan bu sebze çiğ tüketilebileceği gibi çeşitli tariflerde de kendisine kolayca yer bulabiliyor. Peki bu sebze nasıl hazırlanır, nasıl tüketilir? İşte sizin için aklınızdaki sorulara yanıt verecek pratik bir alabaş rehberi.
#Alabaş Nasıl PişirilirAlabaş, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlansa da Avrupa’da ‘kohlrabi’ ismi ile bilinen ve çok tüketilen turpgiller ailesinden bir sebzedir. Açık yeşil ve eflatun renkleri olan bu sebzenin hem yumrusu hem de yaprakları tüketilebiliyor. Alabaş yemek için 10 nedeni Diyetisyen Deniz Zünbülcan sıralıyor.
#AstımBol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içeren Alabaş sebzesi bir çeşit turp. Otu da bulunan alabaş sebzesi Türkiye'de en çok İzmir'in Ödemiş ilçesinde yetişiyor. Birçok insan faydasından ötürü alabaş tohumu alarak evlerinde yetiştirmeye çalışıyor. 15 çeşit yemeği yapıldığı söylenen Alabaş sebzesini yılın 12 ayında ekmek ve yetiştirmek mümkün.
#Alabaş4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Uluslararası Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı' düzenlendi. Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Eyüp Alabaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi: Hala hep aynı insanlar göz önündeler. Sanki görevleri cenaze toplamakmış gibi davranıyorlar. Yasa çıkartıyorlar, herkes kendine göre yorum getiriyor. Ve daha işin başında mahkemelik oluyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almak, ölümleri durdurmak yerine göz boyayıcı bazı düzenlemeler yapıyor, 'Biz size biraz daha fazla para verelim ama siz ölmeye devam edin' deniliyor.