Akıntı
Akıntı Haberleri
Tüm Organları Etkileyen Crohn Hastalığı Nedir?
Karın ağrısı ve kilo kaybı, Crohn hastalığının en tipik belirtisini oluşturuyor… Aslında bağırsak hastalığı olsa da, eklemlerden cilde, gözlerden damara kadar pek çok bölgede sorunlar oluşturabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Hamzaoğlu Crohn hastalığını, belirtilerini ve tedavisini anlattı.
Çocukların sık yakalandığı 5 kış hastalığı
Bağışıklık sistemi yetişkinlere oranla daha hassas olan çocuklar, bir ısınıp bir soğuyan havalarda kış hastalıklarından olumsuz etkileniyor. Bulaşıcılık riski yüksek olan çoğu kış hastalığı, okulda çocuklar arasında hızla yayılıyor ve fiziksel yıpranmanın ötesinde derslerinin de aksamasına yol açıyor.
Kulak Temizleme Çubuğundaki Tehlikeye Dikkat!
Halk arasında kulak kiri olarak tanımlanan kulak akıntısı, hayatın her döneminde pek çok insanın başına gelebiliyor. Kulak temizleme çubukları ve kulağı çok kurcalamak da bu akıntılara neden olabiliyor. Op. Dr. Yalçın Varnalı, kulak akıntıları ve tedavileri hakkında bilgi verdi.
Gemi trafiğine fırtına engeli
Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazında gemi trafiğinde aksamalar yaşanıyor. Karadeniz'e geçmek isteyen çok sayıda gemi, Boğaz'daki güçlü akıntı ve fırtına nedeniyle Marmara Denizi'nde bekletiliyor.
Gemi trafiğine fırtına engeli
Bebeğinize bunları sakın yapmayın
Yenidoğan bebeklerin gözleri hassas olduğundan ilk 3 ayda fotoğraf makinesi flaşına maruz bırakmamak gerekir. Limon suyu sıkmak yanlış, anne sütü ile tedavi etmek ise eksik bir uygulama olur. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Savaş Eriz bebeklerin göz sağlığına ilişkin yanlış uygulamalar hakkında bilgi veriyor.
Orkoz nedir? Orkozun etkileri nelerdir?
Orkoz nedir sorusu birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. İstanbul Boğazı, orkoz nedeniyle iki yönlü olarak bir süreliğine gemi geçişlerine kapatıldı ve vatandaşların orkozun anlamını merak etmeye başladılar. Peki, orkoz nedir? Orkozun etkileri nelerdir?
Son dakika: İstanbul Boğazı 'orkoz' nedeniyle gemi geçişine kapatıldı
İstanbul Boğazı, orkoz nedeniyle yaklaşık 3 saat boyunca gemi geçişlerine kapatıldı. Boğaz trafiği, saat 21.30'dan itibaren normale döndü. Bu süre boyunca vapur ve tekne seferlerinde ise herhangi bir aksama yaşanmadı.
Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi
2018 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Kanamanız olmasa da düşük yapmış olabilirsiniz
Çoğu kadın için hayatında yaşayacağı en özel anlardan biridir bebek sahibi olmak. Bir mucizeyi hayata getirmek ve ilklerine şahit olmak. Ancak hikaye her zaman böyle bitmeyebilir. Birçok neden bağlı olarak bebek dünyaya gelmeden anne adayı düşük yaşayabilir. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı...
MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
Erken doğum önlenir mi? İşte erken doğum sinyalleri!
Günümüzde tüm doğumların yüzde 10'u erken doğum şeklinde sonuçlanıyor. Hayata beklenen süreden daha erken başlamak, bebek kaybının hala en sık ve en önemli nedenini oluşturuyor.
Hamileliğin ilk belirtileri ne zaman başlar? Hamilelikte belirtiler neler?
Anne olma hayali kuran pek çok kadın, ilk gebelik belirtilerini vücutlarındaki sinyallerle anlamaya çalışıyor. Erken dönem gebelik belirtilerinin neler olduğunu merak eden kadınlar, özellikle gebelik belirtilerinden akıntının ilk ne zaman kendini gösterdiğini araştırıyor. Peki, hamileliğin ilk belirtileri ne zaman başlar? Hamilelikte belirtiler neler?
Vajinal akıntı neden olur? Vajinal akıntı çeşitleri
“Kadın anatomisi ve fizyolojisi gereği sağlıklı her kadının vajinal akıntısı olur” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Ağlamış; yeşil, sarı, kahverengi, beyaz, kokulu veya köpüklü akıntının nedenleri anlattı, tedavilerine ilişkin neler yapılabileceğinden söz etti.
2018 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin sahipleri belli oldu
Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği 2018 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.
Kraliçe onur ödüllü Türk doktordan kanser uyarısı: Bu kişilerde risk daha fazla...
İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’den onur ödülü alan Dr. Teoman Sırrı, özellikle kadınları kanser konusunda uyardı: Anne, kız kardeş ya da teyzede çıktıysa risk çok daha yüksek. Sigara, alkol, güneş ve 3 beyazdan uzak durun.
Meme kanseri sinyal verir! İşte 6 önemli belirti...
Türkiye’deki kanser istatistiklerine göre de meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser olup, kadınlarda gelişen tüm kanserlerin yüzde 25'ini oluşturuyor. Yürekleri ferahlatan haber ise tedavideki büyük gelişmeler sayesinde erken tanı konulduğunda meme kanserinde tam şifa sağlanabilmesi!
Sağlıklı Bir Kış İçin Bol Bol Tüketin!
Soğuklar iyiden iyiye yüzünü gösterdi. Kışı rahat ve sağlıklı geçirmek için doğru beslenmek doğayla iç içe, uyum içinde yaşamak önem taşıyor. Bazı püf noktalarına uyarak sonbahar ve kışı mevsimini sağlıkla geçirmek mümkün. Yrd. Doç. Dr. Eren Eroğlu sağlıklı bir kış için neler yapılabileceğini anlattı.
Bebeklerde konak neden olur, nasıl geçer, temizlenir?
Konak kendi kendini sınırlandıran, griden sarıya kadara değişen renklerde yağ bezlerinden zengin saçlı derinin her tarafına, kulak arkasına, kaş ve yanaklara yayılan kaşıntılı hastalıktır. 3 hafta ile 12 ay arasındaki bebeklerin %10’unda görülür. Peki, bebeklerde konak nasıl tedavi edilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.
Okul döneminde bademcik iltihapları artış gösterdi
Okulların açılması ve mevsimin de değişmesiyle çocuklarda görülen bademcik iltihabı da yaygınlaşmaya başladı. İlkokul çağındaki çocuklarda bademcik enfeksiyonlarının çoğunun virüslerden kaynaklandığını belirten Dr. Sinan Akkurt, bademcik iltihabının belirtilerini sıraladı.
Meme kanserinde erken teşhis çok önemli
Meme kanseri hem ülkemizde hem de dünyada kadınlarda en sık görülen kanserlerin başında geliyor. Rakamlar korkutucu görünse de meme kanserine karşı önlem almak ve erken teşhis için farkındalık yaratmak elimizde!
Meme kanserinin önüne düzenli kontrol ile geçilebilir
Dünyada her yıl on milyon kadında görülen meme kanseri, ölüme en çok neden olan kanser türleri arasında yer alıyor. Özellikle geç anne olan, bebeğini emzirmeyi kısa sürede bırakan kadınlarda daha sık görülen meme kanserinin önüne geçebilmenin tek yolu ise düzenli kontrollerden geçiyor.
Gözleri sürekli kızarıp çapaklanıyor mu?
Anne-babalar dikkat! Yeni doğan bebeğinizin gözlerinde sık sık sulanma, kızarıklık ve çapaklanma mı oluyor? Sizleri telaşa düşüren bu şikayetlerin sebebi gözyaşı kanal tıkanıklığı olabilir.
Düşük nedir? Hamilelikte düşük neden olur?
Bir mucizeye tanık olmayı beklerken, hikayenin yarım kaldığını mı düşünüyorsunuz? Yaşadığınız olayın sizi ne kadar üzdüğünü ve bir daha toparlanamayacağınıza mı inanıyorsunuz? Tüm bunlar, düşük yapmış çoğu kadının hissettikleri, kafasındaki soru işaretleri ve kaygılarıdır. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Vajinit nedir, nasıl tedavi edilir?
Vajinit, vajinada gerçekleşen iltihaplanma olarak tanımlanabilir. Kadınların üçte biri, yani önemli bir çoğunluğu hayatının bir döneminde bu hastalığın belirtilerini görebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy, vajinit hakkında detaylı bilgi verdi.
Kadınların Önemsemesi Gereken 8 Kanser Belirtisi
Kadınların en büyük korkularından biri jinekolojik kanserler erken teşhis edildiğinde tedavi edilebiliyor. Yılda bir kere yapılan jinekolojik muayenelerin hayati önem taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Eralp Başer, hangi belirtilere karşı dikkatli olunması gerektiğini anlattı.
Vajinal enfeksiyonlardan korunmak için 5 öneri
Kadınların çoğunluğunda rastlanan vajinal enfeksiyonlar; koku, yanma, kaşıntı ve akıntı gibi belirtilerle kendini gösterir. Cinsel yaşamda sorun yaratmaması ve iç organlara ulaşan ağır enfeksiyon tablosuna yol açmamaları için bu şikayetler önlenebilir, enfeksiyon oluşmuşsa tedavi edilebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökçenur Gönenç, konuyla ilgili önerilerde bulundu.
Bebeklerin gözü neden çapaklanır?
Gözden sarı veya yeşil renkte akıntı gelmesi, çapak nedeniyle kirpiklerin birbirine yapışması, gözkapağı şişmesi ve gözlerde kızarıklık… Bu tabloyla ortaya çıkan göz çapaklanması bebeklerde sık görülen bir sağlık problemi. Öyle ki yenidoğan her 4 bebekten birinde göz çapaklanması gelişiyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, gözlerde çapaklanmaya neden olan etkenleri sıraladı.
Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi tedavisi
Sonbaharda havaların serinlemesi ve salgın yapan virüs enfeksiyonları nedeniyle solunum sistemi alerjileri sıklıkla görülmeye başlıyor. Hava sıcaklığının değişmesi ile ortaya çıkan alerjilerden korumak için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Peki, Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi nasıl tedavi olur?
Deniz canlıları neden plastiği gıda sanıp yiyor?
Küçük planktonlardan dev balinalara deniz canlılarının plastik tükettikleri belgelendi.
Kadınlara kanser uyarısı veren 8 işaret
Kadınların en büyük korkularından biri jinekolojik kanserler erken teşhis edildiğinde tedavi edilebiliyor. Liv Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Eralp Başer “Yılda bir kere yapılan jinekolojik muayeneler hayati önem taşıyor. Kadınlar vücutlarındaki belirtilere karşı dikkatli olmalı” diyor. Peki hangi belirtilere karşı dikkatli olmak gerekiyor? Doç. Dr. Eralp Başer anlattı.
2 yaşındayken yuttu, 66 yıl sonra fark edildi
Bağırsak fistülü şikayetiyle hastaneye başvuran 68 yaşındaki kadının batın bölgesinden 2 adet 5’er santimetrelik iğne çıkaran doktorlar şaşkınlığını gizleyemedi.
Paget hastalığı nedir?
Paget hastalığı nedir sorusu birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Paget hastalığı denen rahatsızlık adını 19. yüzyıldan alıyor. Kemik dokularının parçalanmasıyla meydana gelen paget hastalığı hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, paget hastalığı nedir?
Şarbon hastalığı nedir? Şarbonun bulaşma yolları
Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin bazı bölgelerinde şarbon vakalarına rastlanması vatandaşların tedirgin olmasına neden oldu. Aralıklarla gündeme gelen ve önlem alınmaması durumunda ölümlerle dahi sonuçlanabilen şarbon hastalığı, akciğer, deri ve sindirim sistemi şarbonu olmak üzere 3 tipte kendisini gösterebiliyor. Peki, şarbon hastalığı nedir? Şarbon nasıl bulaşır?
Körfez ihalesi tamam
İstanbul Boğazı'na 8 kural! Bakanlık düğmeye bastı
İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçen gemilerin uymaları gereken deniz trafik kurallarına yenileri eklendi. Karaya oturan gemilere artık Kıyı Emniyeti müdahale edecek. Gemiler köprü ayaklarına 100 metreden fazla yanaşamayacak
10 soruda şarbon
Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin gündemine giren şarbon paniği Ankara’nın ardından İstanbul’a da uzandı. Konuyla ilgili merak edilenleri uzmanlara sorduk...