Bugün neler oldu?

Akhisar

Güncelleme Tarihi:

Akhisar haberleri sayfasında Akhisar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 16687 Akhisar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Akhisar Hakkında

Akhisar, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan Manisa iline bağlı ve 170.000'lik nüfusuyla Manisa'nın il merkezi dışında nüfusu en yoğun olan ilçelerinden biridir. İlçenin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Özellikle zeytin ve üzüm tarımı en çok yapılan tarımsal faaliyetlerdendir.
Akhisar'ın diğer önemli geçim ve istihdam kaynağı ise organize sanayidir. Özellikle son dönemde ilçede hızlı bir gelişme gösteren organize sanayi bölgesi Akhisar başta olmak üzere çevre ilçelere de pek çok istihdam alanı yaratmıştır. Akhisar'ın günümüzde canlı ve gelişmiş bir bölgesel ticaret merkezi olma niteliği, binlerce yıldan beri süregelen bir olgudur. Daha çok tarıma dayalı bir yapıya sahip olan Akhisar ekonomisi, sağladığı büyük gelirle Manisa ilinin kalkınmasında çok önemli bir pay sahibidir.
Geniş ve verimli Akhisar ovası Türkiye toplam tütün üretiminin %10'unu çıkarır. Yüksek kaliteli "şark tipi" Akhisar tütünü bütün dünyada tanınan ve aranan, tarımsal alanda ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden biridir.

Akhisar haberleri

DAHA FAZLA #AKHİSAR HABERLERİ

Akhisar’a ait tüm site haberleri