Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Nurdoğan Ata, kötü ağız kokusuna bademcik taşının sebep olduğunu belirterek, bademcik tıraşlama yöntemiyle bu taşlardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
Uygun olmayan ağız hijyeni, diş çürükleri ve bası hastalıkların da ağız kokusuna neden olabileceğini belirten Diş Hekimi Efe Kaya ağız kokusunda 8 maddeye dikkat çekti.
Halitozis olarak adlandırılan kötü ağız kokusu çocuklarda da görülebiliyor. Yaş gruplarına göre değişmekle birlikte okul çağı çocuklarında görülme sıklığı yaklaşık yüzde 15 olarak kabul ediliyor.
Sabah uyandığınızda veya yemek yedikten sonra oluşan ağız kokusu insanı en çok utandırabilecek sebeplerden birisi. Bu koku dönemsel bir durum değilse tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu olabilir.
Ağız kokusunun oldukça yaygın bir problem olduğunu söyleyen Diş Hekimi Dt. Fulya Gökalp Akar, kötü ağız kokusunun sebepleri hakkında bilgi verdi.
Ağız ve diş sağlığı hayatın her döneminde büyük önem taşıyor. Uzmanlar sürekli yanlış fırçalamanın dişlere faydadan çok zararı olduğunu vurguluyor.
Sabahları kalkar kalkmaz ağzınızı su ile çalkalayın.
Hangi hastalıklar ağız kokusunu tetikliyor?
Uzun süreli konuşma ağız kokusu nedeni