ABD-İran İlişkileri haberleri sayfasında ABD-İran İlişkileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3123 ABD-İran İlişkileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran hükümetinin Hürmüz Boğazı’ndaki etkinliğini sonlandırmak amacıyla “kısa ve şiddetli” nitelikte askeri saldırı seçenekleri hazırlıyor. Pentagon'un, Tahran yönetimini müzakere masasına geri döndürmek için altyapı hedeflerini vurmayı planladığı bildirildi. CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper'ın saldırı planı hakkında ABD Başkanı Donald Trump'a brifing vereceği kaydedildi.
#ABD-İran GerilimiCNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD ve İran'ın yeniden görüşeceğini açıkladığını bildirerek, şu ifadeleri kullandı: "Temsilcilerim müzakareler için yarın akşam İslamabad'da olacak, dedim Trump. Trump ayrıca açıklamasında "İran dün Hürmüz'de ateş açmaya karar verdi. Bu hiç hoş değil. Günde 500 milyon dolar kaybediyorlar ama ABD hiçbir şey kaybetmiyor. Çok adil ve makul anlaşma sunuyoruz. Umarım kabul ederler etmezlerse elektrik santrallerini ve köprüleri yok edeceğiz. Artık cici olmayacağız" ifadelerini kullandı.
#CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus PaksoyABD Başkanı Trump, “İran ile gümrük vergileri ve yaptırımların hafifletilmesi konusunda görüşüyoruz ve görüşmeye devam edeceğiz. 15 maddenin çoğu üzerinde zaten anlaşmaya varıldı” dedi. İran ile görüştüklerini belirtmesinden kısa süre sonra 2. bir açıklama yapan Trump, "İran’a Askeri Silah sağlayan herhangi bir Ülkeye derhal geçerli olmak üzere yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacaktır. Hiçbir istisna veya muafiyet olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
#ABD-İran İlişkileriABD Başkanı Donald Trump, Florida'da basına açıklamalarda bulunarak, İran'ın anlaşma yapmak için kendisini aradığını öne sürdü. Trump, İran'ın zenginleştirilmiş uranyumunu teslim etmesi ve rejim değişikliği karşılığında bir anlaşma yapabileceklerini belirtti.
#ABD-İran İlişkileriABD Başkanı Donald Trump, İran'ın dini lider Ali Hamaney'in öldürülmesine sert karşılık vereceği açıklamasına yanıt vererek, böyle bir durumda İran'a "daha önce hiç görülmemiş bir güçle karşılık vereceklerini" belirtti.
#Donald Trump Açıklamasıİran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’ın ABD ile yapılacak dolaylı müzakerelerin ikinci turu için İsviçre’nin Cenevre kentine geldi. Arakçi, ABD ile yapılacak dolaylı müzakerelerin ikinci turu için geldiği Cenevre’deki temasları kapsamında bugün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı (UAEA) Rafael Grossi ile görüştü.
#İran DışişleriABD-İran arasındaki gerilim Bağdat’ı da etkisi altına aldı. Ülkede hükümet kurma sürecinde eski başbakan Maliki’nin öne çıkmasının ardından ABD’nin Bağdat’a yönelik baskıları arttı. ABD Başkanı Trump, Maliki yeniden seçilirse “ABD artık Irak’a yardım etmeyecek” mesajı gönderdi.
#Trump Irakİran ve ABD arasındaki çatışma karşılıklı misillemeler ve misilleme tehditleri ile büyüyor. Son olarak İran’ın Irak’taki ABD üslerine füze saldırıları düzenlediği yönünde haberler geliyor. Süleymani’nin intikamının mutlaka alınacağı yönünde İran’dan gelen beyanlara ABD Başkanı Trump karşı tehditlerle cevap veriyor. Trump, İran’da 52 hedefin şimdiden seçildiğini, İran’ın ABD menfaatlerini hedef alması halinde bu hedeflere karşı harekete geçileceğini açıkça söylüyor.
#YazarlarABD-İran arasındaki çatışma, Orta Doğu’daki hızlı tırmanma devam ediyor. Okuyucularım özellikle Körfez’e ve oradan bütün bölgeye yayılan bu çatışma ortamında tarafların ne istediklerini ve amaçlarına ulaşmak için nasıl bir strateji uyguladıklarını merak ediyorlar, gelen soruların büyük bölümü bu yönde.
#Donald TrumpKısa bir süre önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye’deydi. Stoltenberg Ankara’da NATO Akdeniz Diyaloğu toplantısına katıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Genel Sekreter Stoltenberg daha sonra Hatay’a geçti ve burada incelemelerde bulundu.
#Orta DoğuABD Kongresi tarafından fonlanan ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde Arapça yayın yapan El Hurra TV kanalının, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarileri Adem Yavuz Arslan ve Emre Uslu'nun Türkiye aleyhindeki propagandalarını ekrana getirmesi tepkiye neden oldu.
#ABDKuzey Irak’ta öngörülen 25 Eylül referandumu gerçekleşir ve Barzani amacına ulaşırsa bölgede kartların yeniden dağıtılması, hem sınırların hem de dengelerin değişmesi bekleniyor. Barzani’yi böyle bir meydan okuyuşa iten nedenleri, olası sonuçlarını ve Türkiye’ye yansımalarını Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kasım Han’a sorduk.
#BarzaniABD’nin en saygın gazetelerinden Washington Post’a konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ile Rusya arasındaki uzlaşma planının, Suriye krizinde bir çözüm olacağına inanmadığını ve Esad’ın kesinlikle gitmesi gerektiğini söyledi.
#Abdullah Gül









