Gündem 24 Saat- 27.09.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat- 27.09.2018
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2018 11:15

...

Haberin Devamı

MEB’DEN İLKOKULLARDA ÇOK ÖNEMLİ DÜZENLEME 

MEB, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. 3'üncü ve 4'üncü sınıfta okuyan öğrenciler için “İlkokullarda Yetiştirme Programı” başlatılacak. Haftada toplam 10 ders saatini geçmeyecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek. 

TRUMP’TAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI 

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin İdlib mutabakatındaki çabalarına ilişkin, “Milyonlarca insan öldürülecekti ve bu bir utanç olacaktı. Türkiye'nin çok büyük yardımı dokundu. Türkiye çok iyi. Türkiye tüm bu durum konusunda bize çok yardımcı oldu” dedi. 

ÇİNLİLER ŞAHENK’İN HYATT’INA TALİP 

Çinli dev Senstone Capital’in Genel Müdürü John Zing, Türkiye’de turizm ve gıda alanında 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, satın almayı planladıkları oteller arasında Grand Hyatt Oteli’nin de olduğunu söyledi. 

SGK’DAN ÖNEMLİ KARAR 

Haberin Devamı

On yıllık zaman aşımına giren borçları silmek için daha önce mahkeme kararı arayan SGK, bu uygulamadan vazgeçti. Artık mahkeme kararı aranmayacak. SGK’nın bu düzenlemesi kamu ihalelerine girmek isteyen şirketleri ve esnafı doğrudan etkileyecek. 

ATALAY FİLİZ’İN CEZASI ONANDI 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 1. Ceza Dairesi, sanık Atalay Filiz'e, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!