Gündem 24 Saat 10.07.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat 10.07.2018
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 14:31

...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ KABİNEYİ AÇIKLADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinede yer alan isimleri açıkladı. Erdoğan, yeni sistem kabinesinde tüm kesimleri temsil eden ‘karma bir liste’ hazırlarken, tercih ettiği isimlerle sürpriz yaptı. Listeye mevcut kabineden dört bakan girerken, yeni hükümet bürokrat değil özel sektör ağırlıklı oldu. 

İŞTE YENİ GENELKURMAY BAŞKANI 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesiyle boşalan Genelkurmay Başkanlığına da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler atandı. 

“SON BAŞBAKAN” OLARAK TARİHE GEÇTİ

 Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin “son başbakanı” olarak, Başbakanlığa ait “002” plakalı makam otomobiliyle dün son kez TBMM'ye gitti. Yıldırımın, 002 olan makam otomobilinin plakası sökülerek yerine sivil plaka takıldı. 

Haberin Devamı

TÜSİAD’DAN YENİ SİSTEM AÇIKLAMASI 

TÜSİAD, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte ekonomide, özellikle makroekonomik dengeleri sağlamlaştıracak kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

JAPONYA’DA 156 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Japonya'nın batısı ile orta kesimini etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 156'ya yükseldi. Japonya Hükümet Sözcüsü Yoşihide Suga, en az 50 kişinin kaybolduğunu da bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!