Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 00:00

Yanlış adrese yardım da yok

BüyükşehirBelediye Başkanı Melih Gökçek, adrese dayalı nüfus sayımında yanlış adres ve yanlış beyan verenlere belediye yardımı yapılmayacağı uyarısında bulundu. Gökçek, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin verilerine göre Ankara’daki gerçek nüfusun da aşağı yukarı ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi: "Yaapılan tespitlere göre Ankara’daki hane sayısı 1 milyon 550 bin civarında. Bu da minimum 5,5 milyon kişiye tekabül ediyor, belki de 6 milyon olacak. Halbuki tabelaya baktığınızda, nüfusumuz 3,5 milyon civarında gözüküyor. Ne kadar kaçak olduğu net olarak ortaya çıkıyor. Bu yanlış. Ankara’da değil de başka yerde yaptıran kişiler, yasal olarak pek çok hizmeti artık alamayacaklar.

Gökçek’e en özel ödül

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’e en özel ödül Ankara Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği ve Yoksul Yardımlaşma Vakfı’ndan geldi. İki derneğin de yılın en başarılı Belediye Başkanı seçtiği Gökçek, "3 Milyonun üzerinde kişi sosyal projelerimizden yararlandı. Bu projelere 11 trilyon para harcandı. Bu çalışmalarımız sonucu Başkent’te sosyal patlama olmamasını sağladık. Suç oranları azaldı. Bu faaliyetlerimiz sürecek. Vatandaşlardan ricamız bizim için dua etmeleri" dedi.

Ümitköy’de Houte Couture

YERLİ
ve özellikle de yabancı "Houte Couture" ürünlerin sergilendiği bayan giyim mağazası SHAY Boutique Ümitköy’de açıldı. Açılışa Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Korkut Ersoy, Uşak Milletvekili Alim Tunç ve eski milletvekillerinden Hasan Özgöbek’in de aralarında bulunduğu seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Özel bir trend yaratacaklarını vurgulayan SHAY Boutique’in sahibi Ülker Yılmaz, "Ürünlerimizle özel müşterilerimize hizmet vermeye hazırız. Ankara’ya yeni bir soluk getireceğimize inanıyorum." dedi.

Jandarmaya 20 YTL rüşvet teklifi

TERS yöne girdiği için kendisine 159 YTL., ceza kesmek isteyen jandarma personeline 20 YTL rüşvet teklif eden Adil Aziz Tayyar isimli inşaat işçisi tutuklanarak cezaevine konuldu. İşinden evine dönerken jandarma bölgesi olan Çayyolu’nda otomobiliyle ters yöne giren Aziz Tayyar, kendisine durdurup 159 YTL., ceza yazmaya hazırlanan jandarma görevlisine 20 YTL, uzatarak ceza kesmemesini rica etti. Ancak jandarma görevlisi, Adil Aziz Tayyar hakkında tutanak tutup mahkemeye sevk etti.

Magandaya tepki

MAGANDA kurşunuyla eşi felç olan Yaşar Yaradılmış, altı aydır tutuklu bulunan sanıkların tahliye edilmesine tepki gösterdi. İsmetpaşa semtindeki olayda, iki aile arasında yaşanan husumette kavga çıkmış, Şehriban Yaradılmış, kurşunla yaralanmıştı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6’sı tutuklu yedi sanığın yargılandığı davada mahkeme 6 sanığı tahliye etti.

Arkadaş kavgasının faturası ağır oldu

YENİMAHALLE’de üç arkadaş arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan kavganın faturası ağır oldu. Ağır yaralanan E.I., yoğun bakımda makineye bağlı olarak ölüm kalım savaşı veriyor. Çınar Sokak’ta bir evde alkol alan 3 arkadaş arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı.

ZANLI YAKALANDI

Kavga sırasında E.I. isimli bir kişi bıçakla yaralanarak Yıldırım Beyazit Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. E.I.’nın durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışıldığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Z.S. isimli zanlıyı yakalandılar.

Trafik kazasında 6 kişi yaralandı

TURGUT Özal Bulvarı Siteler Acar Nakliyat Kavşağı’nda, bir yolcu otobüsü ile bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı. R.Y.’nin kullandığı şehirlerarası yolcu otobüsü, Mahmut Bozbey’in kullandığı otomobil ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Mahmut Bozbey ve aynı araçta bulunan Melek İzci, Yiğit Ali İzci, Sadi İzci, Seher Oğultay ve Ferhat İzci yaralandı. Yaralılar, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bidonlar korkuttu

BATIKENT’te kaza yapan bir minibüsün kasasında bulunan bidonların içindeki benzinin yere dökülmesi, korkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Kazada, minibüs Ali Horuz’un kullandığı otomobile arkadan çarptı. Ali Horuz, çarpmanın etkisiyle aracının içinde sıkıştı. Minibüs şöförü hastaneye kaldırılırken, Horuz’u araçın içinden zor çıkarıldı.

Altındağ’da silahla yaralama

ALTINDAĞ’daki kavgada 2 kişi tabancayla yaralandı. Kavgada yaralananlardan Abdullah Falangök, İbni Sina Hastanesine kaldırıldı. Olay yerinde 13 boş kovanın bulunduğu, Mehmet Hüseyin A’nın gözaltına alındığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!