Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 20:00

Haberin Devamı

ASKİ’den vatandaşa haftasonu sürprizi

ASKİ ekipleri, Sokullu Caddesi Baht Sokak’ta bulunan Menteşoğlu Apartmanı’na ait su saatlerini 10 yıllık ömrünü doldurduğu gerekçesiyle söktü. Ancak, ASKİ ekiplerinin cuma günü akşam saatlerinde bu işlemi uygulaması apartman sakinlerinin tepkisini çekti. Bina sakinlerinden Olcay Tokmak, şunları söyledi: "Saatlerin sökülme sebebini ASKİ’ye sorduğumuz zaman ilk önce ’Hırsız gelip sökmüştür’ yanıtı aldık. Su saatleri ASKİ tarafından bize hiçbir tebligat yapılmadan söküldü. ASKİ’yi ikince kez aradığımızda başka bir memur ise saatlerin on yıllık ömrünü tamamlamasıyla sökülmüş olabileceğini söyledi. Cuma günü akşam üzeri habersizce gelip söktüler. Eğer saatlerin yenilenmesi gerekiyorsa, bizler mağdur edilmeden bu iş yapılmalı. Hafta sonu ASKİ açık olur mu, bu yapılan insanlığa sığmaz. ASKİ’nin sistemi yanlış. Durumu vatandaşa mal ediyor. Saatler değiştirilecekse ASKİ tarafından değiştirilmeli, faturası neyse ödenir. İki gün susuz kaldık, mağdur olduk."Oğuz DEMİR

Kurtuluş Savaşı’ndan Ankara Üniversitesi’ne

ANKARA Üniversitesi’nin 60. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Koleksiyoncular Derneği ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü "Kurtuluş Savaşı’ndan Ankara Üniversitesi’ne 1920-1946 yıllarında Ankara’da Yüksek Öğretim sergisi düzenliyor.

Cumhuriyetin kuruluş döneminden kalan metinler ile o döneme ait orjinal fotoğraf ve çeşitli belgelerin de yer alacağı sergi bu sayede görsel malzemeyle de desteklenecek.

Ankara Üniveristesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda (Hacettepe) Ordinaryus Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Salonu fuayesinde gerçekleştirilen sergide bir söyleşi de düzenlenecek. Söyleşiye Prof. Dr. Şahabettin Elçi, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve Güven Dinçer katılacak.

Haberin Devamı

Miniklerin yeni yıl konseri

SEVDA-Cenap And Vakfı Müzik Kursu öğrencileri JM Ankara Çocuk Korosu ilk konserlerini yeni yıl için verdi. 3 ay önce 8-9 yaş grubu elemeleyle seçilen çocuklar Vakfın And Evi’nde ilk mini konserlerini verdiler. Çocuk şarkılarının piyano eşliğinde söylendiği konserde minikler izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Şefliğini Fatma Bildiren’in yaptığı koroda 16 kişi bulunuyor. Vakıf aynı zamanda Gençlik müzik Örgütü Türkiye Temsilciliğini yürütüyor.

THK, plaket verdi

TÜRK Hava Kurumu Beypazarı Şube Başkanı, M. Ali Dikmenlioğlu, Karaşar Belediye Başkanı Yılmaz Koçak, Kırbaşı Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Uruş Belediye Başkanı Kemal Kılıçaslan’a desteklerinden dolayı plaket verdiklerini söyledi.

Engelli-toplum elele müzik şöleni yapıldı

SANATÇI Zekai Tunca ve Nazlı Öksüz, "Engelli-Toplum Elele Müzik Şöleni" kapsamında, görme engelliler için konser verdi. Çankaya Belediyesi, Uygar Görme Engelliler Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi oldukça büyük oldu.

SINAV HAZIRLIÄžI

Konser öncesinde konuşan Uygar Görme Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Sayyıdan, 2001 yılında kurulan derneğin şimdiye dek pek çok etkinlik düzenlediğini söyledi. Sayyıdan, "60 görme engelli öğrencimiz var ve gönüllü öğretmenlerimizle ÖSS ve KPSS sınavlarına hazırlanıyorlar" dedi.

Uyuşturucunun zararları paneli

TÜRKİYE Teknik Elemanlar Vakfı, Kırıkkale’de liseli öğrencilere ’Uyuşturucunun zararları’ konulu panel verdi. Panelde, uyuşturucu maddelerinin insan beyni üzerindeki etkileri dile getirildi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlar Şube Müdürü Soner Varkan, slayt gösterileri eşliğinde öğrencilere bilgiler verdi. Yrd Doç. Dr. Orhan Murat Koçak, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Işık ise "Sigara ile birlikte bütün uyuşturucuların en büyük zararı ve tahribatı beyin ve merkezi sinir sistemi üzerindedir" dedi. Erhan GÖGEM/DHA

Katalitik soba bir can aldı

TEMELLÄ° TOKÄ° evlerinde oturan Gökkaya çifti katalitik sobanın gaz kaçırması nedeniyle zehirlendi. Gökkaya çiftinden haber alamayan komÅŸuları polise haber verdi. Genç çifti Polatlı Duatepe Hastanesi’ne kaldırıldı. Ali Gökkaya kurtarılırken, 33 yaşındaki eÅŸi Reyhan Gökkaya kurtarılamadı.ÂMS Mahir YavaÅŸ

Şarampole yuvarlandı

ÇORUM’un Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki kişi öldü. Ankara’dan Sungurlu’ya giden Ümit Çolakçı, Sungurlu-Ankara kara yolu 4. kilometrede 19 ER 300 plakalı otomobiliyle, şarampole yuvarlandı. Kazada hayatını kaybeden otomobil sürücüsü Ümit Çolakçı ve Uğur Gürel’in cesetleri, Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Karşıdan karşıya geçerken çaptılar

İSTANBUL yolunda karşıya geçmeye çalışan bir kadın, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul yolu Yenimahalle Köprüsü altında meydana gelen kazada, şehir merkezi yönüne gitmekte olan olan Halil C. yönetimindeki 06 BB 7026 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadına çarptı. Kazanın ardından kimliği tespit edilemeyen kadın, kaldırıldığı Numune Hastanesi’nde hayatını kaybederken, sürücü Halil C. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DT’nin merkez gişesi metroya taşındı

YENÄ°
Sahne’nin kapanmasının ardından Ankara Devlet Tiyatrosu’nun merkez gişesi Ankara Metrosu’na taşındı. Gişe bugünden itibaren bilet satışlarına başlayacak. Yeni Sahne’nin kapanmasının ardından, Devlet Tiyatroları, Ankara için yeni bir merkez gişe aramaya başlamış, ancak uzun zamandır istenilen mekan bulunamamıştı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Devlet Tiyatroları’na Ankara metrosu içinde bu mekan tahsil edildi. Gişe bugünden itibaren, Ankara’da bulunan 10 ayrı sahnede oynanacak tüm oyun biletlerini sanatseverlere temin edecek.

Yenikent’te kurban satışları başladı

YAKLAŞAN kurban bayramı öncesi, Yenikent’te kavun pazarında kurulan canlı hayvan pazarı, satışlarına başladı. Yenikent Belediyesi, veteriner hekimi ve zabıta ekiplerinin sürekli denetim yaptığı ve bütün hayvanların kontrolden geçtikten sonra, satış oluru verdiğini belirten Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer "Halk sağlığı açısından kurbanlık hayvanların kontrolünü önemsiyoruz, vatandaşlarımız kontrolsüz, sağlık raporu olmayan ve küpesi bulunmayan hayvanları almasın. Çünkü kurban bayramlarında hayvandan, insana geçen hayvan hastalıklarında artma gözlemlenmektedir" dedi.

AÜ’ye ameliyat teşekkürü

ENGELLİ Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD) Genel Başkanı Salih Sezgin, spastik engelli kızı Sena Sezgin’in omurga ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tarık Yazar ve desteklerinden dolayı Dekan Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu’na teşekkür belgesi verdi.

Sezgin, kızı Sena Sezgin ve bazı dernek üyeleriyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde Prof. Dr. Yazar ve Prof. Dr. Çorapçıoğlu’nu ziyaret etti. Sezgin, burada iki hekime de teşekkür ederek, belgelerini verdi. Dekan Çorapçıoğlu da Salih Sezgin’e teşekkür etti.

Prof. Dr. Yazar ise Sena Sezgin’i skolyoz ameliyatı denilen, eğrilen omurganın düzleşmesi için gerekli olan ameliyatı başarıyla yaptıklarını anlattı. Omurga eğriliğinin, kasları gelişmeyenlerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Yazar, toplumun engelli çocuklara destek olması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!