Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Gökçek’ten üstgeçit itirafı

MECLİS’te CHP’li Çatak’ın, bir caddeye üstgeçit yapmak için teklif vermesi Gökçek’in yıllardır eleştirildiği ’gereksiz üstgeçitler’ konusunda itirafına neden oldu. Gökçek, bir üst geçitin maliyetinin 300 bin YTL olduğunu belirterek, "Ankara’da önemli yerlere üst geçit yapıyoruz. Ama kimse geçmiyor. Eğer biz her caddeye üst geçit yaparsak o zaman yılda üst geçitlere 9 Milyon YTL ödemiş oluruz" diye konuştu.

Turan Güneş 60 saat susuz kaldı

ASKİ’nin Cumartesi günü saat 24.00’da başlayan su kesintisi Turan Güneş Bulvarı’nda düne kadar devam etti. ASKİ, suların Pazartesi 12.00’da geleceğini açıklamıştı. Turan Güneş Bulvarı ve çevresinde su kesintisinin uzaması konusunda ise ASKİ yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

"Turan Güneş Bulvarı ve çevresinde su boruları çok büyüktür. Biz dediğimiz zamanda suları verdik. Ancak boruların genişliği yüzünden, suların evlere ve sokaklara ulaşması biraz zaman alıyor. Bu akşama kadar (dün akşam) sular tüm çevreye gelmiş olacak." Oğuz DİŞLİ

50 yataklı hastane 2007'de açılacak

ETİMESGUT Belediyesi tarafından yaptırılan 50 yataklı kadın doğum hastanesinin 2007 yılının ilk aylarında açılacağı bildirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 2 yoğun bakım ünitesi, 4 ameliyathane ve yeni doğan ünitesine sahip olacak 50 yatak kapasiteli hastanenin, 2007 yılının ilk aylarında açılacağı ve yılda 1 milyon kişiye hizmet vereceği kaydedildi. Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, kent merkezine uzak olan ilçede kadın doğum hastanesinin bulunmadığına işaret ederek, bu nedenle hastaların Ankara'nın değişik semtlerindeki hastanelere gitmekte zorlandıklarına dikkati çekti. Yılmaz, hastanenin, kadınların kısa sürede tedavi edilmesi konusunda önemli işlevler göreceğine inandığını ifade etti.

Gazeteci ziyareti

BAŞBAKANLIK Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün daveti üzerine Türkiye'ye gelen Endonezyalı gazeteciler, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Kompas Gazetesi muhabiri Y. Rakaryan Sukarjaputra ile Republika gazetesi muhabiri Nina Chairani, A.A Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi'den ajansın tarihçesi, yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çankırı'nın su sorunu çözülüyor

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırı'nın asırlık su sorununu çözmek bize nasip olacak" dedi. Çankırı'nın en önemli problemi olan içme suyunu 80 kilometre mesafedeki Güldürcek Barajı'ndan getirecek ishale hattı proje inşaatı için müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı. Başkan Dinç, "Müteahhit firma ile yapılan sözleşme gereği proje 500 günde tamamlanacak ve bu büyük proje Çankırı güzergahındaki 12 ilçe ve beldemizin de su sorununu çözecektir" dedi. Dinç, büyük bir afet yaşanmazsa 50 yıl su sorunu olmayacağını kaydetti.

TIR taksinin üzerine düştü

AYDINLIKEVLER altgeçidinde kontrolden çıkan TIR, bir taksinin üzerine düştü. Mehmet Doğanay yönetimindeki 06 KK 045 plakalı kum yüklü TIR, kontrolden çıktı. Aydınlıkevler altgeçidinden aşağı uçan TIR, içinde bir yolcu ile gitmekte olan 06 T 7095 plakalı taksinin üzerine düştü. Kaza sırasında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.

Hızır’ın adı görev yaptığı acil servis istasyonuna verildi

GEÇTİĞİMİZ Ağustos ayında trafik kazasında, yaralanan bir kişiye müdahale ettiği sırada alkollü bir şoförün çarpması sonucu hayatını kaybeden 112 acil servisi ambulans şoförü Hızır Çamkerten’in ismi çalıştığı acil servis istasyonuna verildi. Hızır Çamkerten’in eşi Havva Çamkerten, "İsmi gibi hızır gibiydi. Can kurtarırken canından oldu" dedi.

KENDİNİ AFFETTİRMİŞ OLDU

Bu yıl Antalya’da ikincisi düzenlenen Uluslararası Ambulans Rallisi’nde, yaralıya müdahale ederken hayatını kaybeden Hızır Çamkerten’in ambulansı dünya üçüncüsü ve Türkiye ikincisi oldu. Türkiye’den 13 il ve beş yabancı ülkenin katıldığı yarışta 06 AZ 1353 plakalı ambulansın yeni paramediği Sinan Nural, "Ambulans bu yarışla bir nevi kendini affettirmiş oldu" dedi. Deniz BİLİROĞLU

10 yaşındaki çocuğa çarpıp kaçtılar

POLATLI Temelli Beldesi’nde ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Salih Kavakçı karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı sırada, plakası alınamayan bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Polatlı Devlet Hastanesi aciline getirilen Kavakçı, yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Kavakçı’nın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. MS Mahir YAVAŞ

Altınpark’ta korkutan yangın

ALTINPARK’ta bulunan İskele Şahin Çaybahcesi’nin büfesınde çıkan yangın, cevredeki vatandaşlara korkulu dakikalar yaşattı. Büfenin çatısında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiyenın müdahalesi ile söndürülen yangının, elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.

Sigara çalarken yakalandı

KIRIKKALE’de çeşitli hırsızlık olaylarına karışan üç kişi tutuklandı. Yeni Doğan Mahallesi’nde bir TEKEL büfesine giren E.C. ve E.B., bin YTL değerinde çeşitli markalarda sigara çaldı. Sanayi Mahallesi’nde Sağlık il Müdürlüğüne bağlı 9 nolu sağlık ocağından bilgisayar ve bir konuttan av tüfeği çalan 20 yaşındaki H.A. da bu tüfeği satarken yakalandı.

Hırsızlar sarı rengi sevmiyor

HER üç otomobilden birinin hırsızların hedefi olduğu İngiltere’de, güvenlik şirketi Barriers Direct’in araştırmasında ilginç bir sonuç çıktı. Hırsızlar, sarı otomobilleri ’sevmiyor. Aracı çalınan veya zarar gören 2 bin 500 otomobil sahibinin katıldığı ankette hırsızların en az sarı renkli otomobilleri tercih ettiği ortaya çıktı. Ankete göre en fazla mavi tercih ediyor.

Engelli işçinin bisikletini çaldı

KIRIKKALE’de bir iş yerinde temizlik işçisi olarak çalışan duyma ve işitme özürlü Rasim Kaya’nın bisikletini çaldılar. Alınan bilgiye göre, Kırıkkale’nin Gürler Mahallesi Menderes Caddesi’ndeki bir kasapta temizlik işçisi olarak çalışan 42 yaşındaki konuşma ve duyma engelli Rasim Kaya’nın işine gidip gelmekte kullandığı bisikleti iş yerinin bulunduğu iş hanının giriş kapısının önünden kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı. Bisikletinin çalındığına son derece üzülen Rasim Kaya bisikletini her zamanki yerine bıraktığını ancak akşam eve gideceği zaman bisikletinin yerinde olmadığını görünce şaşırdığını el işaretleriyle anlatırken, iş yeri sahibi Nurettin Özcan ise Rasim Kaya’ya yeni bir bisiklet alacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!