Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 00:00

Haberin Devamı

Polis Zeliha Tüfekçi’yi arıyor

ARALARINDA eski polis müdürleri ve askeri personelin de yer aldığı "Küre Operasyonu" kapsamında "müşteki-sanık" sıfatıyla yargılanan Zeliha Tüfekçi polis tarafından aranıyor. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında kapatılan ve Dikmen Öveçler Mahallesi’nde bulunan Zeliha Tüfekçi’ye ait saunanın izinsiz faaliyete geçtiğini belirleyerek, buraya baskın düzenledi. Kapama mühürü bulunduğu halde, saunanın işletildiğini belirleyen polis, içeride çalışan dört kadın ile iki erkek müşteriyi gözaltına aldı. Zeliha Tüfekçi ise saunada bulunamadı. Emniyette ifadeleri alınan altı kişi savcının talimatıyla serbest kaldı. Saunanın sahibi Zeliha tüfekçi hakkında ise yakalama emri çıktı.

Ankara dönüşünde kazada öldü

Ankara’da gördüğü tedavinin ardından eşi Halil Biçer ile birlikte, ikamet ettiği Çorum’un Güney köyüne gitmek isteyen Kadriye Biçer, yaya olarak yolun karşısına geçmek isterken, Hasan Ersal’ın kullandığı yolcu otobüsünün altında kalarak yaşamını yitirdi

Kredi borcunu ödeyemedi bankada intihara kalkıştı

TEFECİYE olan 100 bin euro borcunu ödeyemeyen 35 yaşındaki İbrahim G., Atatürk Bulvarı üzerindeki Fortis Bank’ta kafasına silah dayayarak intihar etmek istedi. Emniyet güçlerince etkisiz hale getirilen İbrahim G., gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atatürk Bulvarı 125 numaradaki Fortis şubesine gelen İbrahim G., yanındaki silahı başına dayadı. "Tefeciye borcu olduğunu ve Başbakanlık yetkililerinden yardım istediğini" söylediği öğrenilen İbrahim G, bu durumda yaklaşık yarım saat bekledi.

Olayın polise bildirilmesi üzerine bankaya gelen Yunus ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri tarafından ikna edilen İbrahim G, eylemine son vererek, iki sivil polis eşliğinde banka şubesinden çıkarıldı.

Çiftçilik yaptığı öğrenilen İbrahim G’nin, piyasadan 200-300 bin YTL alacağını tahsil edemediğini, bu arada borçlandığı tefecilere olan 100 bin Avro borcunu ödeyemediği için böyle bir eyleme karar verdiğini söylediği belirtildi. İbrahim G, ifadesi alınmak, banka görevlileri de bilgilerine başvurulmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Aile okulu açıldı

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu, "Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin hayata geçirecekleri aile okulu gibi yaygın eğitim programlarıyla aile içinde mutsuzluk, yoksunluk ve geçimsizlik kaynağı olan sorunlar yine aile içinde çözümlenebilecektir" dedi. Bakan Çubukçu, Kazan Kaymakamlığı, Kazan Belediye Başkanlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Ütopya Yaşam Merkezi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen Kazan Aile Okulunun açılışına katıldı. Toplumsal huzur ve barışın ekonomik hayatın sağlığın ve eğitimin temel alt yapısını ailenin oluşturduğunu belirten Çubukçu, "Aile kurumunun işleyişinde meydana gelen sorunlar etkisini toplumsal hayatın hemen her boyutunda hissettirmektedir" dedi.

Yaşanan hızlı değişim sürecinin, aile kurumunu kimi sorunlarla karşı karşıya bıraktığını ifade eden Çubukçu, zayıflamaya başlayan aile bağlarını yeniden kuvvetlendirmek için aileye yatırım yapmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Mumcu’dan okul ziyareti

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Çayyolu Gökkuşağı İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Serebral Paralizi (beyin felci) hastası öğrencilerin de eğitim gördüğü ve projesi Milli Eğitim Bakanlığı döneminde başlatılan Türkiye’nin ilk "kaynaştırma" okulunu eşi Işın Mumcu ile ziyaret eden Erkan Mumcu, eğitim-öğretim hakkında okul yetkililerinden ve okul aile birliği temsilcilerinden bilgi aldı. Çocuklarla sahbet eden, fotoğraf çektiren ve yemek yiyen Mumcu, okulun ihtiyaçlarına yönelik her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini ifade etti.

Bilgisayar sistemleri sürekli çöküyordu

ONKOLOJİ Hastanesi’nde iki ay arayla bilgisayar sistemleri çökmüş, bu günlerde hastalar geri çevrilmişti. Ankara Hürriyet’in bu haberleri yayınlamasının ardından ise Başhekim Şimşek, hastane personeli arasında Ankara Hürriyet’e karşı "yalan haberler yapıldığı" gerekçesiyle imza kampanyası başlatmıştı. Hastaneyi geçtiğimiz günlerde de su basmış, bodrum katta bulunan hemotoloji, biyopsi, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarları çalışamaz duruma gelmişti.

Öğrencilerin asker merakı

CUMHURİYET Haftası kapsamında ilköğretim öğrencilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaretleri yoğun bir şekilde sürerken, öğrencilerin ilgisini en çok çeken ise Meclis kapısında nöbet tutan askerler oluyor. Önceki gün de bir grup öğrenci TBMM yerleşkesini ve Genel Kurul Salonu'nu gezerken, öğrenciler Protokol Kapısı'nda bulunan askerlerin nöbet değişimini izledi. Öğrenciler törende etkilendiklerini söylediler. Nuri KAYNAR/AA

'İstikbal Göklerdedir' konulu yarışma

TÜRK Hava Kuvvetleri, Atatürk ve havacılık sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla "İstikbal Göklerdedir" konulu resim yarışması düzenleyecek. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya başvuracaklar, çalışmalarını, 15 Mart 2007 tarihine kadar TSK'ya bağlı birlik ve kurumlara elden teslim edecek veya Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı 06100 Bakanlıklar/Ankara adresine posta veya kargo ile gönderebilecek.

Leyla Buhara'nın kişisel sergisi

ÜNLÜ ressam Leyla Buhara'nın "Mikrokredi Projesi"ne destek sağlamak üzere hazırladığı resim sergisi Başkentte açıldı. Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisindeki sergide sanatçıya ait 35 yağlı boya çalışma yer alıyor. Sergi, 8 Kasım tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!