Güzin abla

Haberin Devamı

İlişki acı veriyor

Ankara'dan F. K.

Güzin abla, ben 19 yaşında ve bir yıllık evli bir kadınım. Benim sorunuma gelince, eşimle ilişkiye girdikten sonra dayanılmaz acılar çekiyorum. Vajinamda şişme ve yanmalar oluyor. Bu yüzden ilişkiden kaçar oldum. Acaba bende bir iltihaplanma mı var? Acaba bana bir bilgi verebilir misiniz? Bana acele yazarsanız evliliğimi kurtarırsınız. Çünkü bu olay beni çok rahatsız ediyor. Bir de sütümsü bir akıntım oluyor. Acaba bunun etkisi var mıdır?

***

Güzel kızım, ben doktor değilim. Bu konuları danışmak için mutlaka bir kadın ve doğum uzmanına başvurmalısın. Eğer çevrende tanıdığın bir doktor yoksa, bir devlet hastanesinin kadın ve doğum bölümüne başvurup muayene olursun. Bu genç yaşta ve yepyeni bir evlilik yaşarken, böyle bir sıkıntı yaşaman tabii ki seni etkiler. Evlilikte erkekler bu konularda pek anlayışlı değillerdir. Bu nedenle bir an önce

tedavi olmanda yarar var kızım. Bu hem kendin hem de eşin açısından gerekli. Belli ki bu sütümsü akıntı sende bir mantar enfeksiyonu olduğunu gösteriyor. Biliyorsun mantarlar vücudumuzun her yerinde bulunabilir, bize zarar verirler. Kaşıntı ve akıntı yapar, sağlığımızı bozarlar. Bunun tedavisi bugün çok kolay. Bir iki tane hap ve birkaç tane vajinana yerleştirilecek tabletle kısa zamanda iyileşirsin. Vajinanda yanma ve şişkinlik gibi belirtiler normal değil tabii. Bu yüzden bir uzmana başvurup, hemen tedavi olmalısın. Ayrıca ilişki sırasında vajinan yeteri kadar nemlenmiyorsa, o da sana acı verebilir. Bu konuda kayganlaştırıcı kremler vardır, bunlardan doktoruna söz edebilir, gerekiyorsa reçetene eklemesini söylersin.



Yazarın Tüm Yazıları