Güzellik ve adalet önem kazanacak

Uyum, ahenk ve güzelliğin ön plana çıkacağı bir döneme giriyoruz.

Çünkü Güneş bugünden itibaren Terazi Burcunda parlamaya başlıyor. Üstelik dört gündür Terazi’de dolaşan Merkür’ü harekete geçiren Ay, dikkatin güzellik sektörüne yöneleceğini işaret ederken aynı zamanda uyum ve düzeni sağlayan adalet kavramı da önem kazanacak. Yasaların uygulanması için yeni projeler yapılabilir ve yasa tasarıları gündeme gelebilir.

Terazi Burcunun dönemi başlıyor

Hava elemanının Öncü burcu olan Terazi, sonbaharın başlangıcını yönetir. Venüs’ün yönettiği Terazi Burcu aynı zamanda cuma günü ile bütünleşir. Bu nedenle yeni başlangıçlar ve alınacak kararlar için o anının astrolojik etkileriyle birlikte, cuma gününü tercih etmek, Teraziler’in başarı şansını daha da yükseltir.

Zodyak’ın kültürlü, uyumlu, çekici, sevgi dolu, candan, zarif, iyi niyetli, güzelliğe düşkün, platonik duyguları yüksek, siyasi konulardan haberdar, tarafsız kalmayı bilen ve ilişkilerden, ortaklıklardan hoşlanan tipleri olan Teraziler, içsel dengeyi yakaladıkları zaman tüm bu özelliklerin hepsini birden başarılı bir biçimde sergileyebilirler.

Bir Terazi’nin kararsızlıklar içine girip içsel dengesini yitirmesi çok kolaydır. Çünkü bir şeyin bütün yönlerinden bakma özelliğine sahiptirler. Tabii bunun sonucunda da karar vermeleri daha da zorlaşır. Buna bağlı olarak dengeleri de bozulur. Ayrıca karmaşa, huzursuzluk ve uyumsuz ortamlarda bulunan Teraziler’in dengesini bozar.

Bir Terazi’nin dengesi bozulduğu zaman, kendilerine olduğu kadar çevrelerine ve özellikle ilişkide bulundukları kişiye de zarar verebilirler. Böyle durumlarda uçarı, daldan dala konan bir davranış biçimi sergilemeye, tam burçlarının elemanı olan ‘Hava’nın güçlü etkisini göstermeye başlarlar.

Uyum ve ahengi sembolize eden Terazi son derece uyumsuz ve huysuz bir tipe dönüşebilir. Bunun sonucunda hedefledikleri amaçların da hiçbirine ulaşamazlar. Terazi’nin bu hali, yeryüzüne inip toprağa ayak basıncaya kadar devam eder. Kendilerini dinleyip tartabilirse, yeniden iç dengelerine kavuşmayı başarırlar.

Yani iç dengesini yitiren bir Terazi’ye yeryüzüne inip bir kez de bulundukları yerden bakmaları tavsiye edilir. İç dengelerini yakaladıkları zaman hayranlık uyandıran ilişkiler kurabilir, çevrelerine de bu uyumu bulaştırır ve büyük bir sükunet ortamı yaratabilirler. Aynı zamanda sahip oldukları bilgiyi de başarıyla aktarabilirler.

KİTAP

5 DAKİKADA FENG SHUI

Yazan bir Batılı olunca ‘Feng Shui’ de beş dakikaya sığıyor. ‘Çin’e özgü eski yerleştirme sanatı’ olarak ta tanımlanabilen Feng Shui, masanızdan, çalışma odanıza, mutfağınızdan bahçenize kadar sizin bulunduğunuz yer ve çevrenizdeki her şeyle uyum için bulunmanızı sağlayan bir yöntem.

Selena Summers, kaleme aldığı ‘5 Dakikada Feng Shui’ evrenle uyum içinde olmanın yöntemlerini anlatıyor. Kozmik Kitaplar’dan çıkan, Derya Engin’in çevirisini yaptığı bu kitap, insanların hem iç dünyalarında, hem de dış dünyalarında huzuru ve dengeli ilişkiler kurabilmeye yönelik öneriler de sunuyor. Başarıya ulaşmak, servet kazanmak, sağlıklı olmak ve hatta evleneceğiniz kişiyle kısa sürede karşılaşmak gibi konularda iddialı ve bir o kadar da basit ve eğlenceli yöntemleri ‘Evinizin hali ne ise, zihninizin de hali odur’ diyerek anlatıyor.
Yazarın Tüm Yazıları