Güzellik mitlerinin hangisi doğru

Kirpikler, çok fazla rimel sürüldüğünde kırılırNeyse ki bu yanlış düşünceden başka bir şey değil.

Çünkü modern rimel fırçaları içerdikleri bakım proteinleri sayesinde hassas kirpikleri koruyucu görev görüyorlar. Kirpikler, ancak akşamları şıkça makyajımızı temizlemeyi unuttuğumuzda kırılabilir. Hatta alerjik bile olabilirler. Bu yüzden baştan çıkarıcı kirpiklerinizle dolaştıktan sonra, uyumadan önce yumuşak bir makyaj temizleyiciyle onları temizlemeyi unutmayın.

Saç ne kadar sık kesilirse, o kadar gürleşir

Maalesef doğru değil. Saçın uzamasını dışarıdan kontrol etmemiz, gelişen teknolojilere rağmen henüz mümkün olamıyor. Bunun tek sorumlusu saç köklerimiz ve onun da saç kesimiyle harekete geçmesi diye bir şey yok. Eğer saçlarınızı her dört ya da altı haftada bir bakıma alırsanız, böylelikle saç uçlarının kırılmasını engellemiş olursunuz. Sağlıklı saçlar da daha dolgun bir görünüme sahip olur.

Makyaj ürünleri de artık UV içeriyor, güneş kremi gereksiz

Bunun kesinlikle bir güzellik yalanı olduğunu söylemek durumundayız. Her ne kadar birçok fondötende UV koruması bulunsa da, cildi güneş ışınlarından koruyacak düzeyde değil. Onun dışında cildimiz bakım ürünleri ve güneş alerjisine neden olan güneş ışığına da hassasiyet gösteriyor. Bu yüzden güneş banyonuzu şapkalarla yapın, yürüyüşlere de makyajsız halde ve yüzünüze yüksek koruma faktörlü bir ürün sürerek çıkın.

Portakal kabuğu görünümü sadece kilolu kadınların sorunudur

Bunun kesinlikle doğru olmadığını söylemekte fayda var. Çünkü selülit bir kilo sorunu değil, bağ dokusu zayıflığından kaynaklanan sorundur. Bağ dokusu genetiktir. Dolayısıyla her kadının ilerleyen yaşla birlikte bağ dokusu giderek zayıflar. Bu da düzenli sporla giderilebilir.

Çok sık aralıklarla banyo yapmak cildi kurutur

Özellikle yılın bu en soğuk mevsiminde akşamları yapacağınız bol köpüklü bir banyo rahatlatıcı olacaktır. Bu arada sık sık banyo yapıyor olmanın cildi kuruttuğu neyse ki fazla bir doğruluk payı taşımıyor. Tabii burada dikkat edilmesi gereken önemli iki nokta var; birincisi banyo suyu ısısının 38 dereceyi kesinlikle geçmemesi, ikincisi de 20 dakikadan daha fazla sıcak suyun altında kalınmaması... Vücudunuzu banyo sonrasında da ovarak kurutmayın, onun yerine yumuşak hareketlerle nemini alın ve kremlemeyi asla ihmal etmeyin. Avokado ya da hindistancevizli yağlar hem cildin nemini artırıyor hem de kurumasını önlüyor.

Yılbaşının en özel saçları

Bu özel gecede dikkatleri üzerinizde toplamanız için saç tasarımcıları hünerlerini konuşturuyor. Kış mevsiminin favorileri arasında bulunan topuzlar arasında şimdilerde farklı modeller öne çıkıyor: Klasik dönem, zaman tanımayan saç taramaları... Dilerseniz yapılmış bozulmuş görünümlü dağınık topuzlar ya da klasik ve zarif bir topuz...

RETRO

Bu sezon, klasik dönemin zaman tanımayan saç şekilleri, çağdaş dokular ile yeniden ele alınıyor. Sezonun retro topuzlarını yansıtan anahtar kelimeler arasında, "zaman tanımayan", "klasik/çağdaş" ve "vintage" öne çıkıyor.

MODERN TOPUZ

Modern hislerle toplu ve dağınık saç formlarının çeşitliliği göze çarpıyor. Ensede veya tepede toplanmış saçlardan oluşturulan, yapılmış da sonra bozulmuş görünümlü topuzlar, yaşanmışlık hissi veriyor. Bantlar, mücevherler ve çeşitli aksesuvarlarla süslenmiş saçlar sezona damgasını vuruyor.
Yazarın Tüm Yazıları