Güzel skor

FENERBAHÇE önemli bir galibiyet aldı. Beşiktaş’ı yenerek zirve yarışında tekrar iddialı konuma geldi. Bol pozisyonlu, heyecanı yüksek, bol şutlu, keyif veren bir derbi oldu.

Beşiktaş, oyunun büyük bölümünde iyi oynayan taraftı. 10 kişi kalmalarına rağmen, Fenerbahçe karşısında bunun eksikliğini hissetmediler. Fenerbahçe de Alex ile zaten 10 kişi oynuyordu. Sambacı çok kötü günündeydi. Sarı lacivertliler, girdiği pozisyonları da cömertçe harcadılar. Rahat kazanacakları maçı zora sokarak bitirdiler. Güiza, nihayet gole kavuştu ama kaçırdığı yine akıl almaz pozisyonlar var. Herşeye rağmen Fenerbahçe kazandı. Beşiktaş gibi ezeli bir rakibi yenmek önemlidir ve keyif verir. Ancak, sarı lacivertliler futbol adına bir şey vermiyor. Bir kere paslaşmayı bilmiyorlar. İleriye topu götürecek orta sahada oyuncuları yok. Alex oyundan çıkıyor, ama Emre yedekler arasında otururken şans bulamıyor. Ali Bilgin en son olarak sahaya giriyor, Emre yine kulübede oturuyor. Fenerbahçe’de antrenör kaprisine gerek yok. Alex yoksa, Emre sahada olmalı.

Kazım enteresan bir adam. Oyunla alakası yok. Eğlenmeye sahaya çıkıyor. Ne pozisyon üretiyor, ne mücadele ediyor, ne rakibi rahatsız ediyor ne de oyunu. Varlığı ile yokluğu belli değil.

Skor, Fenerbahçe açısından çok güzel ama futbol olarak aynı şeyleri söylemek güç. Bu tabloyla, Fenerbahçe şampiyonluğa nasıl gider, bilemem. Zor görünüyor. As oyuncuları kenarda bekletilen ve eksik kalan bir rakibi daha rahat ve iyi futbolla yenmeleri gerekirdi.

Holosko oynamalıydı

Beşiktaş tarafında da Mustafa Denizli’nin enteresanlıkları vardı. İmkanlarını kullanmadı. "Benim bildiğim" doğru diyor. Bizim ülkemizde biryerlere gelmiş hocalar, tuhaflıklar yapıyorlar. Fenerbahçe’nin arkası yavaş. Oraya süratli adam koyacaksın. Kim bu? Holosko. Beşiktaş savunması iki gol yiyor. Evlere şenlik. Böyle bir defans ve kademe anlayışı olur mu? Fenerbahçe’nin yediği gol de komedi.

Bünyamin Gezer, Cisse’yi oyundan attı. Fransız, Uğur’a arkadan sert girdi, kartı haketti. Ama ilk gördüğü sarı kart ağırdı. Birinci sarıyı verince, ikinciyi de başka bir pozisyonda vermek zorunda kalıyorsun. Beşiktaş’ın kaderiyle oynadı. Ama, Beşiktaş 10 kişi kalmanın eksikliğini hisseti mi? Bence hissetmedi. Fenerbahçe’den daha iyi oynayan taraftı. Bu yüzden sahadan yenilgiyle ayrılmadı, savunmasının kurbanı oldu.









Yazarın Tüm Yazıları