Güzel haberlerimiz var...

Uğur DÜNDAR
Haberin Devamı

Bugün size keyif verecek haberlerim var. Güzel haberlerin ilki, Kültür Bakanı Sayın İstemihan Talay'dan geldi. Bakan Talay, hafta içinde ARENA'yı arayarak Çanakkale Şehitler Abidesi'nin eksik kalan bölümlerinin tamamlanacağı müjdesini verdi. Bakan, bu amaçla yaptığı çalışmaları anlatırken şunları söyledi:

‘‘Hürriyet'teki yazınızı okudum ve çok etkilendim. Refahyol iktidarı dönemindeki ilgisizliğe gerekçe olarak, bütçe yetersizliği gösterilmiş. Çanakkale tepelerinde yatan 253 bin şehidimizin anısına duyduğumuz saygı gereği, hemen kolları sıvayarak bir sponsor arayışına başladık. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Sayın Osman Birsen, benim okuldan arkadaşımdır. Değerli dostuma konuyu açtım. O da çok etkilendi ve Borsa Yönetim Kurulu'ndan en az 150 milyar liralık bir fon sağladı. Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yazdıkları bu eşsiz destan, Şehitler Abidesi'ne yerleştirilecek kabartmalarla sonsuza dek yaşayacak. Size ve Sayın Haluk Şahin'e yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.’’

Kültür Bakanı İstemihan Talay'ı ve Osman Birsen’i duyarlı davranışları nedeniyle biz de kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

‘‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’’

Çanakkale Savaşları, dünya tarihinin unutulmaz bir sayfasını oluşturuyor. Milletimizin çok değerli gencecik bir kuşağı, vatan topraklarını savunurken o kutsal tepelerde şehit düştü. İngiltere'den, Avustralya'dan, Yeni Zelanda'dan kopup gelen on binlerce savaşçı, bir daha topraklarına dönemedi. Şehit kanıyla sulanmış Çanakkale toprakları, bu gözüpek savaşçıların anılarına da ev sahipliği yapıyor. Şehitlikler, müzeler, eski bataryalar, hatta denizin içi, bugün bile savaşın müthiş boyutunu yansıtan görüntülerle dopdolu.

İnanılmaz direnme gücü ve savaş becerisiyle tüm dünyaya ‘‘Çanakkale Geçilmez’’ dedirten bizler, 40 yıla yakın bir süre içinde ayıplanması gereken bir vurdumduymazlıkla Şehitler Abidesi'nin tamamlanmasını savsakladık.

Refahyol iktidarı, 253 bin şehidimizin anısına yapılan bu saygısızlığı ‘‘bütçe yetersizliği’’ gibi komik bir gerekçeyle sürdürdü.

Neyse ki ayıp sona eriyor.

Bundan böyle, yolu Çanakkale'ye düşenlerin yüzleri hiç kızarmayacak.

ASLI'YA BÜYÜK İLGİ

İkinci güzel haberimiz, dünya çapında başarılara koşan kızımız Aslı Dolucan'la ilgili. Gerek bu köşedeki çağrımıza, gerekse ARENA'da yer alan haberimize gösterilen ilgi sayesinde Aslı, Amerika'daki seçkin üniversitelerin birinde okuma imkânına kavuştu.

Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan sorumlu Devlet Bakanı Sayın Hasan Gemici, hayırsever okur ve seyircilerimizin Aslı'ya yaptıkları yardımın yeterli olmaması halinde bakanlığın devreye girerek onun tüm ihtiyacını karşılayacağını açıkladı.

İnanıyorum ki, Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yetiştirdiği Aslı, dünya çapındaki başarılarıyla yüzümüzü ağartmaya ve bu yurtlardaki binlerce çocuk için örnek bir model olmaya devam edecek.

Haydi, yolun açık olsun sevgili Aslı.

Her şey vatan için...

Eski Devlet Bakanlarından Bahattin Şeker'in askere alınacağı haberini duyduktan sonra, arşivimizde bir tarama yaptık. Meğer Bakan Şeker'e gelinceye kadar, ne çok vatan evladını askere göndermişiz! Örneğin aldığı bir sağlık raporuyla vatani göreevden sıyıran ünlü armatör Hilmi Sönmez, bu sahte rapor işini ortaya çıkaran Hürriyet'teki haberimizin ardından, tıpış tıpış asker ocağını boylamış!

ÇİZİK ÇETESİ

Resmi açıklamalara göre vergi vermeyi pek sevmediği anlaşılan ünlü yıldız Sibel Can'ın eşi, aktör Hakan Ural'ı da askere ARENA yollamış. Hakan Ural, armatör Sönmez'in yöntemini kullanarak, tartışmalı bir raporla askerlikten kaytarmak üzereyken, ARENA'nın haberinden sonra gittiği hakem hastane, vatani görevini yapmaya mani bir rahatsızlık görememiş!

Hatırlayacaksınız ARENA, askerlikten kaçmak isteyenlere rapor düzenleyen ‘‘çizik çetesi’’ni de ortaya çıkarmıştı. Bu çete, bazı doktarlarla anlaşarak, askerden kaçmaya çalışanların midelerine birer çizik atıyor ve sanki ameliyat olmuş gibi dikip kapatıyordu. Mide ameliyatı geçirenler askere alınmadıkları için, çeteye parayı bastırıp çiziği çektirenler bu kutsal görevden kaytarmış oluyorlardı.

ARENA BÖLÜĞÜ

Askerlik şubesi hizmeti sunan ARENA'nın son operasyonu ise Bahattin Şeker'in gerçek durumunun açığa çıkarılması oldu. Eski Bakan Şeker, Ürdün'de uzun süre terzi çırağı olarak çalıştığını gösteren belgeler sunmuş ve böylece bir aylık bedelli askerlik yapmıştı. ARENA, bu belgelerin doğru olmadığını kanıtlamak için Ürdün'e kadar gitmiş ve Bakan'ın ‘‘Ürdün'deydim!’’ dediği sırada, memleketi Bilecik'te bulunduğunu gösteren gerçek kayıtları ekrana getirmişti.

Bahattin Şeker'in silah altına alınmasıyla birlikte, ARENA'nın vatani hizmete yolladığı vatan evladı sayısı bir bölüğe yaklaşmış olacak.

Bazen bizim ARENA bölüğünün eğitim sırasında HER ŞEY VATAN İÇİN diyerek koştuğunu hayal ediyor ve doğrusu büyük gurur duyuyorum.













Yazarın Tüm Yazıları