Güvenpark’ta referandum

Güncelleme Tarihi:

Güvenpark’ta referandum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 10:16

Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınması projesi için sandık kurulacak. Başkan Gökçek, “Referandum yapalım halka soralım” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınmasıyla ilgili projeye, meslek odalarının karşı çıkmasıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Güvenpark’a sandık koyalım halka soralım” dedi. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim ise referandumla ilgili olarak “Burada teknik bir konu var, bu referandum yok hükmünde” diye konuştu. Dolmuş duraklarının yer altına alınmasıyla ilgili proje Radyo Trafik Ankara’da Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve radyo programcısı Elvan Palaşoğlu’nun moderatörlüğündeki programda ele alındı. Sevim programa stüdyodan katılırken Başkan Gökçek de telefonla bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında da oybirliğiyle kabul edilen proje ile Keçiören Metrosu’nun Kızılay bağlantısı çalışmaları sırasında dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınmasının planlandığı projeyle ilgili olarak Gökçek ve Sevim görüşlerini anlattı. 

Haberin Devamı

ODALARA DERS VERMEK İÇİN

Meslek odalarının projeye karşı çıkmasıyla ilgili olarak “Odalara ders vermek için referandum yapmak lazım” diyen Gökçek şunları söyledi: “Güvenpark’a sandık koyalım ve referandum yapalım. ‘Dolmuş duraklarını alta alalım mı? Almayalım mı?’ diye halka soralım. Herkes kimliğini göstererek oy kullansın. İşin içinden ne çıkacak, vatandaşın yüzde kaçı istiyor, kaçı istemiyor. Referandum için de Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bir karar almamız lazım. Odalara ders vermek için referandum yapmak lazım, halk ne diyor görsünler susarlar diye düşündüm ama odalar susmazlar tabiki. Dolmuşların yer altına alınması projesi metro istasyonuyla birlikte entegre olarak ilerleyecek. Bu yıl içinde başlamasını bekliyoruz. 6 ayda bitiririz diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlar dolmuşa yer altında binecek. Kumrular Sokağı dolmuş durağı olarak kullanırız. Son sözüm şu, biz burayı bağırtıra bağırttıra bitireceğiz.”

BU REFERANDUM YOK HÜKMÜNDE

Güvenpark’taki projenin teknik bir konu olduğunun altını çizen Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “Referandumdan evet veya hayır çıkması teknik ve bilimselliği değiştiremez. Bu yapılacak referandum yok hükmünde. Referandumda ‘Yer çekimi var mıdır? Yok mudur?’ diye sorduğumuzda, ‘yoktur’ sonucu çıkarsa yer çekimi olmayacak mı. Referandum açıkçası popülist bir söylem. Demokratik sistemlerde tabiki referandum olabilir. Güvenpark’ta bir problem var, dolmuşların yer altına alınarak, üzerine park yapılarak çözülecek bir problem değildir” dedi.

Haberin Devamı

HALKIN KARARI HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR

Sevim’in dolmuşların belli bir eylem programı çerçevesinde Ankara ulaşımından çekilmesi önerisi sonrasında Dolmuşçular Odası Başkanı Hacı Bekir Gani yayına bağlanarak, “Minibüsler Ankara’nın olmazsa olmazıdır. 6 bin şoförümüz var ve 35 bin insan ekmek yiyor. Minibüsleri kaldırmaya gücü yetmez onların (Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi). İşlerine baksınlar. (Güvenpark’ın yer altına alınmasıyla projesi) Halkın kararı her şeyden üstündür” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!