Güven: Atamıza verdiğimiz sözü hiç unutmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Güven: Atamıza verdiğimiz sözü hiç unutmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 15:18

Güven: Atamıza verdiğimiz sözü hiç unutmayacağız

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78'inci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, " Ata'mıza verdiğimiz sözü hiç unutmadan, onun bize en büyük emaneti olan cumhuriyetimizi, parlamenter sistemimizi ve devrimlerini canımız pahasına koruyacağımıza, tüm bu değerlerimize karşı yapılacak saldırılara nerden gelirse gelsin canımız pahasına karşı duracağımıza bir kez daha söz veriyoruz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78'inci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"Bu saldırıların geleceğini, gaflet ve ihanet içinde bulunanlar olacağını, Ata'mız bize çok öncelerden söylemiş ve bizleri uyarmıştı. Bir lider düşünün ki, ebediyete intikal edişinden 78 yıl sonra bile, bırakın Türkiye'yi yeryüzünde hayatta olan tüm liderlerden daha çok sevilsin, daha çok özlensin ve ona olan bağlılık her yıl daha da artsın. İşte o liderin adı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Herkesin ülke elden gitti, artık bir sömürge ülkesi olacağız dediği anda, o müthiş öngörüsü, eşsiz askeri zekası ve tarifsiz vatan sevgisiyle, Dünya tarihinin gördüğü en büyük bağımsızlık mücadelesini başlatmış ve işgal edilmiş, tüm kaynakları ele geçirilmiş hasta adam olarak nitelendirilen bitik bir Osmanlı'dan güçlü ve yıkılmaz bir cumhuriyet kurmuştur. Maalesef ki, O büyük devlet adamının ve dahinin kıymeti bugün dahi bazı iktidar sahipleri tarafından anlaşılamamaktadır. Öylesine ki, gaflet ve ihanet içinde bulunanlarla iş birliği yapan bu koltuk ve servet sevdalıları, besledikleri, işbirliği yaptıkları o cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının silahları, kendilerine dönünce, Ancak o zaman Atatürk'ten söz etmeye, onun ne büyük bir insan olduğunu anlatmaya ve ilkelerini hatırlamaya başlamışlardır. Bizler ve her zaman diliminde Atatürk'ü seven, anlayan, onun yolundan dönmeyen Atatürkçüler cumhuriyete yapılan saldırılarda, Atatürk'e yapılan saygısızlıklarda hep sesimizi yükselttik. Bu saldırılarda işbirliği içinde olan iktidar sahiplerini uyardık. Çünkü bu saldırıların geleceğini, gaflet ve ihanet içinde bulunanlar olacağını Ata'mız bize çok öncelerden söylemiş ve uyarmıştı. Cumhuriyetimize ve Atatürk'e bundan sonrada yine aynı zihniyetin ürünü olan odaklar tarafından saldırılar olacağını, onun ilke ve devrimlerinin yok edilmeye çalışılacağını biliyoruz. Bu bilinçle, Ata'mıza verdiğimiz sözü hiç unutmadan, onun bize en büyük emaneti olan cumhuriyetimizi, parlamenter sistemimizi ve devrimlerini canımız pahasına koruyacağımıza, tüm bu değerlerimize karşı yapılacak saldırılara nerden gelirse gelsin canımız pahasına karşı duracağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerimizle, Kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir İl Örgütü adına bir kez daha ebedi başkomutanımıza sesleniyoruz " Ey büyük Atatürk, açtığın yolda,gösterdiğin hedefe,durmadan yürüyeceğimize and içeriz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!