Gürtuna da parti kuruyor

ESKİ Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali’nin parti kurmak üzere çalışmalar yürüttüğünü anlatıyor bir dostumuz. AKP’ye alternatif bir parti...

Geçenlerde Şişli’de bir lokalde, aralarında kamuoyunun pek tanımadığı işadamları ve bazı öğretim üyeleriyle bir araya gelmişler. Partinin ismi açıklanmamış ancak ‘Kuvvacı’ bir parti olacağı belirtilmiş. Gürtuna toplantıda hakkındaki iddialar konusunda ‘Benimle uğraşmayan İçişleri Bakanı kalmadı, 70 davadan aklandım’ diyerek iddialı bir hedef koymuş ortaya.

‘Anadolu kucak açıyor, nereye gitsem millet kucak acıyor. Amacımız iktidar olmak olmak’ demiş.

Gürtuna ile kader birliği yapan Göksal Küçükali, 1990 yılında Eymen Topbaş’ın ANAP İl Başkanlığı sırasında Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nda bulundu. Süleymancılar’ın merhum lideri Kemal Kaçar’a (AP’den dört dönem Kütahya milletvekilliği yaptı) yakın bir isim olarak biliniyordu o zaman. Geçen dönem RPden milletvekili seçildi. 2002 öncesinde AKP’nin kuruluşunda ve İstanbul örgütünü oluşturan ekip arasında yer aldı. Milletvekili seçiminde 15. sıraya konulunca Erdoğan’a tepki gösterdi, bundan sonra da yıldızı hiç barışmadı. Kadıköy bölgesinde AKP 16 milletvekili çıkarınca 2. kez parlamentoya girdi. Bu yılın başlarında Beylikdüzü’ndeki rant olayına adının karıştığı iddiasıyla hakkında ‘çeteye aracılık etmek’ten kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi, ancak bu arada Erkan Mumcu ve arkadaşlarının AKP’den ayrıldığı dönemde partisinden istifa etti. ‘AKP kuruluşundaki bütün prensiplerine ters hareket eden, evrensel hukuk kaidelerini hiçe sayan, adaleti, kalkınmayı ve demokrasiyi reddeden, kişisel kaprislerin, kinlerin, hırsların ön plana çıktığı bir parti olmuştur’ diye açıklama yaptı. 1 Mart tezkeresine karşı çıkan Küçükali, Meclis Başkanı Arınç’ın icraatlarını da beğenmiyor.

Sürmeneli olan Küçükali armatörlük yapıyor; Kızılay Genel Başkanlığı’na yeni seçilen Tekin Küçükali amcaoğlu.

OKUYAN’IN PARTİSİ

Eski ANAP’lıların bir arayış içinde oldukları anlaşılıyor. Yaşar Okuyan, Cindoruk ve İsmet Sezgin’in ‘şemsiye partisi’ olarak bilinen ‘Demokrat Türkiye Partisi’ni teslim aldıktan sonra geçen hafta adını ‘Hürriyet ve Değişim Partisi’ (Hür Parti) olarak değiştirdi. Baştan ilk kongreyi 20 bin kişi ile yapacağını söylemesine rağmen 3 ilin (Mardin, Erzurum, Zonguldak) kongresinden seçilmiş 65 delegenin oyuyla genel başkan oldu. Okuyan’ın, DYP ile bir temasının olmadığı anlaşılıyor. MHP kendisine randevu vermiyor. Erkan Mumcu, Okuyan’a baştan beri karşı. Artık sırada SHP ve SP olabilir Okuyan için, ondan sonra sıra Gürtuna’nın partisine gelir.

RULO ÇİM

‘RULO çime neden tepki gösteriliyor, anlamıyorum. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, henüz 45 bin metrekarelik alana rulo çim döşemiştir; tohumdan çim ekimi de sürmektedir. Bugüne kadar harcanan para da 500 milyardır. İstanbul bir dünya kentidir; birçok etkinlik karşısında İstanbul’u güzelleştirmemiz gerekiyor. Rulo çim de hazır elbise gibidir; İstanbul’un çehresi hemen değişmiştir.

(Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir TOPBAŞ)

Bu öneriyi kim uygular

ÖNÜMÜZDEKİ
çarşamba günü Milan ile Liverpool arasında yapılacak Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasına dıştan ve içten talep büyük. Bunlar ele geçirilecek fırsatlar değil. Niye bunu karnaval havasına dönüştürmüyoruz?

Düşünenimiz var mıdır, bilemem. Bu finali iki takımın seyircileri arasında çekilecek kura ile belirlenecekler için İstanbul’da bir turizm etkinliği yapılamaz mı? Bunlara kent turu yaptırıp müzelerimizi gezdirmek, Boğaz’da balık yedirmek ve bir gece kulübüne götürmek gibi aktivitelerle İstanbul’un dünya kenti olduğunu gösterilemez mi? Hatta Aspendos, Efes, Kapadokya için turlar da düşünülebilir. Böyle bir etkinliğin sporseverlere ülkemizin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olacağını düşünüyorum. Görev vali, belediye başkanı, hatta spor ve kültür ile ilgili bürokratlara ve hatta STK’lere düşebilir. Ne dersiniz?

Her şeye polis gözüyle bakıp ‘Aman bir şey olmasın’ havasından kurtulalım.

Gündüz ŞENKESEN-ŞİŞLİ

Kim zengin ediliyor

İLAÇ
yazdırmak için gittiğim Levent sağlık biriminde garip bir manzarayla karşılaştım.

Bir duvara boydan boya A4 fotokopi kolileri yığılmıştı. Merakımdan saydım; herbiri 5 adet binlik kağıt topu bulunan tam 70 tane koli, başka bir deyişle yaklaşık 350.000 adet fotokopi kağıdı!

Günde taş çatlasa 200-300 kişiye bakan bir Sağlık Ocağı’nda bu kadar kağıdın işi nedir?

Ben 1000 gün (3 yıl) yetecek kağıda bir anlam veremedim. Anlayan varsa beri gelsin. Birileri zengin mi edilmektedir?

İrfan ÖZTÜRK

İSTANBUL


‘Deli dana’ sorusu

ADLİ
Tıp uzmanı bir doktor diyor ki:

‘BUFFALO skandalı’ ile ilgili dünkü ‘deli dana’ yazınızda; ‘Ne yazık ki, ölüm adli bir vaka sonucu gerçekleşmediğinden otopsiye gerek duyulmuyor ve ‘deli dana’nın teşhisi kanıtlanamıyor’ diyorsunuz. İfadenize bir katkıda bulunmak isterim; iki çeşit otopsi vardır:

1. adli otopsi; 2. tıbbi otopsi. Halk sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklarda da ailenin izni alınmadan yapılabilir.

‘Deli dana’ şüphesine karşı neden böyle bir işlem yapılıp yapılmadığını kamuoyu öğrenemeyecek midir?

Herkes futbolcu olamaz ki

FUTBOLCULARDAN
alınan gelir vergisi %15’e düşürüldü. Adaletten, haktan, hukuktan bahsedenler asgari ücretliden bile %40 gelir vergisi alırken trilyonları cebe atanların vergi oranında indirime gidiliyor. ‘3 kuruş vergi için kulüpleri baltalamam’ diyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan vatandaşın kanını emen diğer vergiler hakkında ne düşünüyor, gerçekten meraka değer.

Vergide adaletten bahsedenlerin nasıl adaletsizlik yaptıklarını kamuoyu iyi değerlendirmelidir.

Anlayana...

BEN
30 senedir Kanada’da yaşıyorum. Bundan senelerce önce polis, dönemin ulaştırma bakanının şahsi arabasını trafik kontrolü için durdurduğunda bakanın içkili olduğunu fark ediyor. Bakana ceza yazılıyor ve ehliyetine bir ay el koyuyorlar. Ertesi gün haber gazetelerde çıkıyor ve bakan özür diliyor. Bilmem anlatabildim mi?

Alev METEL-Toronto/KANADA

GÜNÜN SÖZÜ

‘Geçmiş aylarda Diyarbakır’da MHP’ye toplam 5000 kişi katıldı. Bu bölgede bu rakamlar rekordur. Bundan 10 yıl önce bunu kimseler rüyasında bile görse inanmazdı. Ancak şimdi DEHAP’tan bile partimize katılmak isteyen insanlar, aşiretler var.

(MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı)

Biliyor musunuz

ZONGULDAK’
tan İstanbul Avrupa Yakası’nda (geçici), daha sonra sırasıyla Antalya ve Konya, şimdi de Bursa PTT Başmüdürlüğü görevinde bulunan Mustafa Kaplan’ın, iki yıldan beri Levent’teki Başmüdürlük lojmanını kullanmaya devam ettiğini; bu atamalar nedeniyle ‘harcırah’ zengini olduğunu...

Bahçelievler Dağıtım Merkezi’ne dağıtıcı kadrosunda çalışan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın eşinin akrabası olan İdris Hakan Işık’ın 8 gündür işine gelmemesi üzerine çıkışının verildiğini, ancak PTT Genel Müdürlüğü tarafından bu işlemin durdurulduğunu...

MESAJ PANOSU

1950’
li ve 1960’lı yılların efsaneleşmiş Chevrolet’leri, Dodge’ları, Plymouth’ları, Buick’leri eski günlerdeki gibi yine bir arada olacaklar. Şenliğe tüm klasik Amerikan otoseverler davetli. Yarın 12.00-18.00 arasında İGDAŞ Müdürlüğü karşısı, deniz tarafı yan yol (Baraka Cafe) AVCILAR www.klasikoto.net; 0533-760 80 39

İSTANBUL İnşaat Mühendisler Odası’nın 23-24-25 Mayıs tarihlerinde İTÜ Maçka’da düzenlediği 6. Ulaştırma Kongresi’nde yaşamımızı ilgilendiren birçok konuda çeşitli bildiriler sunulacağı bildiriliyor. www.imoistanbu.org.tr

ULUSLARARASI Bodrum Film Festivali 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 11 ülkeden 48 film gösterimi ücretsiz. www.bodrumfilm.org

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği ‘Gelir İdaresi Sorunsalı’ konferansının bugün 13.00’teki konuşmacısı CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu. Yer; Ankara Ziraat Mühendisleri Odası Lokali.

RAUF Denktaş’ın ‘Ulusal Egemenlik ve Kıbrıs’ konulu konuşması; 23 Mayıs Pazartesi 16.00’da ODTÜ Kampusu KKM-B Salonu’nda.
Yazarın Tüm Yazıları