Gürpınarlı kadınlar etkinlikte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gürpınarlı kadınlar etkinlikte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 16:38

Gürpınarlı kadınlar etkinlikte buluştu

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN'ın Gürpınar Belediyesi tarafından açılan Gürpınar Kadın ve Aile Destek Merkezi (GÜRKADEM), bünyesinde yürütülen faaliyetlere katılan kadınlar, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.
İlçede kadınların mesleki eğitim alması ve sosyal hayata atılması için açılan GÜRKADEM, açıldığı günden bu yana birçok kadına hizmet verdi. Bir aile ortamını sıcaklığındaki tam donanımlı merkezde şiş örücülüğü, kilim dokumacılığı ile makine ve el sanatları kurslarına katılan kadınlar, mesleki eğitim alıyor. Kadınların ekonomik hayata atılmasını sağlamak için tasarlanan merkez, kadınlar için aynı zamanda sosyal bir merkez haline geldi.
 
Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte buluşan kadınlar, gün boyu farklı aktivitelerle güzel vakit geçirme imkanı buldu. Etkinliğe ailesiyle katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, kadınların ekonomik hayata atılması için GÜRKADEM’in önemli görev üstlendiğini söyledi. İlçede kadınlar için tam donanımlı bir merkezin olmasının büyük bir şans olduğunu söyleyen Doğramacı, şunları söyledi:

"Bizler bu şansı iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle kurslar ve etkinlikler düzenleyerek kadınlarımızı ekonomik ve sosyal hayatın içine dahil etmeye çalışıyoruz. Kadınlarımız artık ayaklarının üzerinde durma fırsatı bulacak. Bu anlamda merkezimizin önemi çok büyüktür. Sosyal aktivitelerle de kadınlarımız arasındaki iletişimi canlı tutmayı ve sosyalleşmelerini sağlıyoruz"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!