Güreş Federasyonu Başkanı: Türk sporunun altın madeniyiz

Güncelleme Tarihi:

Güreş Federasyonu Başkanı: Türk sporunun altın madeniyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2006 12:00

Güreş Federasyonu Asbaşkanı Sebahattin Kasap, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 4'er milyon YTL ile en yüksek bütçeyi, Atletizm Federasyonu ile kendilerine ayırdığını, bu durumdan memnun olduklarını kaydetti.

Kasap, söz konusu rakamın uluslararası standartlara göre çok yüksek olmadığını, ancak ülke şartları dikkate alındığında tatmin edici bulduklarını belirtti.

Güreşin, “Türk sporunun altın madeni” olarak adlandırılabileceğini söyleyen Kasap, “Grekoromen Güreş Milli takımımız Macaristan'daki son Dünya Kupası'nda birinciliği elde ederek, bu özelliğini bir kez daha ortaya koydu. Olimpiyatlarda da madalyaya en yakın olduğumuz spor dalı güreştir. Türk sporunun altın madeniyiz” dedi.
Sebahattin Kasap, grekoromen, serbest ve bayanlar olmak üzere 3 ayrı dalda, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde organizasyon düzenlediklerini ve 4 milyon YTL'lik bütçenin makul görülmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Eğitici kadromuzu 3 yabancı antrenörle güçlendirdik. Oluşturulan güreş eğitim merkezlerinde, yarının şampiyonları yetişiyor. Gençlerin güreşe olan ilgisi giderek artıyor. Okul müsabakalarını sporcu sayısının fazla olması nedeniyle gruplarla yapmak zorunda kalıyoruz. Yine ferdi sporlar arasında grup müsabakalarıyla Türkiye Şampiyonası yalnızca güreşte düzenleniyor.”

Kasap, 2006 yılı içinde Çin'de Dünya Şampiyonası, Rusya'da da Avrupa Şampiyonası yapılacağını, bu iki organizasyonda da Türkiye'nin iddialı ülkeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!