‘‘Gurbetçi oyları’’ hangi partiye gider? (1)

Kurthan FİŞEK
Haberin Devamı

Türkiye'nin gündemiyle yine oynamaya başladılar. Bütün mesele, sandık başına, erken de gitsek, zamanında da gitsek, geç de gitsek, bütün maksat, ‘‘gurbetçi oy kullansın!’’...

* * *

‘‘Gurbetçi oyu’’ kaç tane? Bilen yok...

Oylarını ne istikamette kullanırlar? Bilen yok...

Oylarını nerede kullanırlar? Postanede mi, gümrük kapılarına gelerek mi, konsolosluklarda mı? Ne bilen var, ne düşünen...

Mevcut siyasilerimiz resmen ‘‘kafa buluyor’’ bizimle...

Gurbetçilere oy kullandıracaklarmış...

Güldürmeyin...

* * *

Almanya'da, gurbette yaşayan dostlarımızın bilinç düzeyleri yüksektir.

Uzakta oldukları için, hem kendilerini Türkiye'ye daha yakın hissederler, hem dürbünle daha yakından görürler...

Daha duyarlı olurlar.

Mahmut Yıldızoğlu'nu yüz yüze tanımayı çok isterdim...

Almanya'dan yazdı bana...

Yazdıklarının çoğunun altına imzamı koymazsam nâmerdim...

* * *

Hocama selamlar,

‘‘Hocam’’ diyorum, ama bana hocalık yapmadınız, fakat köşenizdeki yazılara ve size olan sevgimden, saygımdan dolayı öyle diyorum. Yalnız benim anladığım mı desem, anlamadığım mı desem, ‘‘hoca’’ ne anlama geliyor. Bizim zamanımızda hoca, bizlere doğru yolu, güzelliği ve gerçekçiliği gösteren, öğreten ve yaşamımızda örnek aldığımız kişilerdi.

Şimdi ise Suudi patentli, Libya-İran destekli, Amerika köstekli din sömürüsü yapıp insanların dinini alet eden sahtekârlardır.

‘‘Lafım size değil.’’

Sayın Kurthan... Bir gün önce Sayın Baykal için, ‘‘Oyum sana olmasa da partine!’’ diyorsunuz, bir gün sonra ‘‘biri köktenlâik, öbürü umutgüvercini’’ diyorsunuz.

Buna katılmıyorum.

Eski bir CHP'li olarak, ‘‘oyum gitsin de CHP'ye gitsin’’ diye oy vermem!

Neden?

1970'li yılların CHP'sini, CHP'mi Baykal'ın ihtirasları ve hizipçiliği parçalamıştır. Ecevit'in, İnönü gibi birini CHP'nin başkanlığından eden, lise mezunu birinin yaptığını ben yüksek tahsilli biri olarak Ecevit'i nasıl indirebilirim diye tasarlayan Baykal, CHP'de Baykalcılar, Topuzcular, Süleyman Gençciler, hatta bir ara Kotil ve İsvancılar diye gruplandırma yaparak bazı il, ilçe yönetimini parçalamıştır.

Bunu benim kadar siz de bilirsiniz. Ve Baykal düşlediği CHP başkanlığını elde etti. Etti de ne yaptı? Yine aynı tas aynı hamam... Baykal, politika üretemez, siyaset yapamaz! Onun yapacağı ancak laf kalabalığı ve ayrımcılık, hizipçilik ile kriz yaratma felsefesidir, okulda da aynıydı. Şimdi de aynı.

Ben eski CHP'li, yeni DSP'li olarak, Atatürkçü ve laik biri olarak, saflığın ve barışın simgesi olan güvercini severim... Ecevit, Fethullah'la görüşmüş, onu savunmuş... Hata olabilir, olmayabilir de... Yoruma açıktır. Baykal gidip Amerika'da tarikat lideri ile görüşmedi mi? Başkanların kendi tutumları, partileri bağlamaz... Demokrasi bu değil mi?

Baykal ‘‘Biz hükümete destek vermedik, güvenoyu verdik!’’ diyor.

İzah şahane... Adam sarhoş, trafik kazası yapmış, ‘‘Ben çarpmadım, araba çarptı’’ diyor.

* * *

Salı günü devam edeceğim dostumun mektubuna...

Gündemde ‘‘gurbet oyları’’ var da ondan...













Yazarın Tüm Yazıları