GeriSeyahat Güneş tutulması için en popüler adres Kapadokya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güneş tutulması için en popüler adres Kapadokya

Güneş tutulması için en popüler adres Kapadokya

29 Mart Çarşamba günü meydana gelecek güneş tutulmasının en iyi izleneceği yerler arasında Türkiye gösteriliyor. Dört dakika sürecek olan tutulma, Antalya-Ordu hattındaki 165 kilometrekarelik bölgede izlenecek. Yurtdışından, özellikle Amerika ve Japonya’dan birçok turist, tutulmayı izlemek için rezervasyon yaptırdı bile.

Otellerin özel programları var. Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanından tur şirketleri de, yerli turist için tur düzenliyor. En popüler bölge Kapadokya ve Antalya. İşte güneş tutulmasını izlemek için katılabileceğiniz tur programları.

İstanbul’da hizmet veren Geziciyak firması, güneş tutulması için iki özel tur birden düzenliyor. İlki, günübirlik Kırşehir turu. Hareket, 28 Mart Salı gecesi 23.00’te İstanbul’dan olacak. 29 Mart Çarşamba sabahı Hirfanlı Barajı’na gidilecek. Baraj kıyısında yapılacak kahvaltının ardından rota Kırşehir’e çevrilecek. Kırşehir Kalesi, Kırşehir Müzesi, Ahievraniveli Külliyesi gezildikten sonra, Cacabey Medresesi Eski Rasathanesi’ne gidilecek. Tutulmanın ardından öğle yemeği ve serbest zaman var. Programa termal havuz keyfi bile eklenmiş. Tur fiyatı, kişi başı 120 YTL.

KLASİK MÜZİK VE ŞARAP EŞLİĞİNDE

Geziciyak’ın ikinci programı, Minka Turizm’le ortak düzenlenen ve iki gece üç gün sürecek Kapadokya turu. Hareket, 27 Mart Pazartesi saat 20.00’de. İlk durak Ihlara Vadisi. Hemen ardından yörenin en büyük yeraltı şehri Derinkuyu gezilecek. Listede Göreme Vadisi, Hıristiyanlık dönemine ait kiliselerin bulunduğu Göreme Açıkhava Müzesi, Turasan Şarap Fabrikası da var. Ertesi gün peribacalarının yoğun olduğu Dervent Vadisi’ne gidiliyor. Tutulma Kızılvadi’de izlenecek. Uzay bilimci bir uzman, klasik müzik ve şarap eşliğinde üstelik. Tutulma sonrasında, çanak çömlek atölyeleri ile Keşişler Vadisi gezilecek. Üçüncü gün ise Hacıbektaş’a ayrılmış. Tur fiyatı 225 YTL.

EN UZUN SÜREN TUR

Butiktur 12, güneş tutulmasını bahane edip işi kısa bir tatile dönüştürmek isteyenler için dört günlük Kapadokya seçeneği sunuyor. 27 Mart sabahı yola çıkılıyor. Göreme Açık Hava Müzesi, Avanos, Paşabağ ve Zelve ören yerleri, Kızılvadi görülecek yerler arasında. Tutulmanın olacağı gün, gezi programında Ürgüp, Sinasos, Uçhisar var. Son gün
/images/100/0x0/55ead37bf018fbb8f899295e
Ihlara Vadisi, Belisırma, Selime, Ağzıkarahan Kervansarayı da görülüyor. Gezinin fiyatı, iki kişilik odada kişi başı 295 YTL.

ULAŞIM SİZE AİT

Gezievi’nin düzenlediği Likya Yolu turunda ulaşımı siz organize ediyorsunuz. Tutulma sabahı Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye arabayla, uçakla ya da otobüsle ulaşıp, Gezievi yetkilileri tarafından karşılanacaksınız. Ekipler sizi tutulmanın izleneceği iki nokta olan Tahtalı Dağı ve Gelidonya Feneri’ne götürecekler. Dileyen sadece tutulmayı izleyip geri dönebilir. Kişi başı fiyatı 175 YTL. Geriye kalan ekibi Likya Yolu’nda cumartesi sabahına kadar sürecek 2 günlük trekking bekliyor. Konaklama Olimpos’taki Kadir’in Ağaç Evleri’nde yapılacak. Bu ikinci programın kişi başı fiyatı 350 YTL.

ANKARA’DAN KAPADOKYA ÇIKARMASI

Ankara’da bulunan Tempo Tur da Kapadokya’ya iki günlük tur yapacak. Hareket 28 Mart Salı, 07.30’da. Öğle saatlerinde Ürgüp’e varılması planlanıyor. Gezilecek yerler arasında Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi, Sinasos, Zelve ve Avanos Çanak Çömlek Atölyeleri var. İkinci gün kahvaltı sonrası Hacıbektaş’a hareket ediliyor. Güneş tutulması burada izlenecek. Tutulmanın ardından Çilehane, Hacıbektaş Müzesi ve Deliktaş gezilecek. Gezi ücreti kişi başı 140 YTL.

İSTEYENE GÜNÜBİRLİK

Konaklamak istemeyen Ankaralılar için Tempo Tur, bir de günübirlik gezi hazırladı. Çarşamba 07.30’da Tempo Tur önünde buluşuluyor ve doğruca Hacıbektaş’a gidiliyor. Tutulma izlendikten sonra konaklamalı ekiple beraber Hacıbektaş’ta yer alan Çilehane, Hacıbektaş Müzesi, Deliktaş geziliyor. Gezi ücreti kişi başı 45 YTL.

HESAPLI KONYA TURU

Ankaralı bir başka tur şirketi olan Delta Turizm, Konya’ya gezi düzenliyor. Günübirlik tur, çarşamba 07.30’da Ankara’dan Konya’ya hareketle başlıyor. Konya’da ilk durak Mevlana Türbesi ve Müzesi. Tutulmayı izlemek üzere Mevlana Müzesi’nin bahçesine gidilecek. Ardından Selimiye Camii, Alaaddin Tepe, Karatay Müzesi, İnce Minare gezileri ve Meram olacak. Günün yorgunluğu Mevlana Kültür Merkezi’ndeki sema gösterisiyle atılacak. Gezi ücreti kişi başı 50 YTL.

KÖYDEN İZLEME FIRSATI

Ankara’daki Saltur ile tutulmayı izlemek isteyenler, Hirfanlı Barajı yakınlarındaki, Japon Bahçesi’yle ünlü Kaman köyüne gidecek. Tur günübirlik. 08.30’da Ankara’dan hareket ediliyor ve 10.30’da Kaman köyüne varılıyor. 12.00’ye kadar köy pazarında alışveriş için serbest zaman var. Öğle yemeği sonrasında tutulma izlenecek. Ardından köyün meşhur deve çiftliği ve Japon Bahçesi görüldükten sonra Ankara’ya hareket edilecek. Gezi fiyatı kişi başı 50 YTL.

İZMİRLİLER İÇİN ANTALYA

İzmirli Academic Tour, tutulma için Antalya’ya tur düzenliyor. 28 Mart Salı, 07.30’da Antalya’ya hareketle başlayacak olan tur, 30 Mart Perşembe gecesi sona eriyor. Burdur yakınlarındaki İnsuyu mağarası, Antalya’daki Kurşunlu ve Düden Şelaleri, Aspendos, Köprü Çayı, Side’deki amfi tiyatro, müze, Apollon Tapınağı ve çarşılar gezilecek. Tutulma Side’den izlenecek. Dönüş yolunda Kemer’e uğranacak. Noel Baba’nın doğduğu yer olan Demre’de çay molası verilecek. Turun kişi başı fiyatı 199 YTL.

TUTULMANIN HIZI SAATTE 3250 KM

Güneş tutulması, Brezilya’nın doğu kıyısında güneşin doğuşu ile başlayacak ve Atlas Okyanusu boyunca ilerleyecek. Gana’dan Afrika kıtasına çıkan tutulma gölgesi, Nijerya ve Libya boyunca Sahra Çölü’nü geçerek Akdeniz’e ulaşacak. Antalya kıyısından Türkiye’ye girecek ve saatte yaklaşık 3250 km hızla Ordu’ya kadar uzanan 165 km genişlikteki bir hat üzerinde yoluna devam edecek. Buradan Karadeniz’e geçecek, Gürcistan’da yeniden karaya çıkarak Hazar Denizi’nin kuzeyi ve Kazakistan’a ulaşacak. Günbatımında Moğolistan’da sona erecek.

OTELLERDEN ÖZEL PROGRAM

Tutulmanın en iyi izleneceği noktalarda yer alan oteller özel paket programları hazırladı. Bunlar arasında ilk dikkati çeken Antalya’daki Hillside Su. Astrolog Yasemin Boran, güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkilerini anlatacak. Yine Yasemin Boran önderliğinde, güneş tutulması öncesi ve sonrasında bedeni ve ruhu hazırlama programı var. Asıl sürpriz, tutulma esnasında meditasyon yapılacak olması. Tutulma sonrasında sıcak şarap ve sucuk ekmek ikram edilecek. Ardından tutulma şerefine bir de ’Total Solar Party’ düzenlenecek. Çift kişi iki gün yarım pansiyon 230 YTL, tek kişi 170 YTL.

Dedeman’ın hem Antalya, hem de Kapadokya’da bulunan otellerini tercih edenler, tutulmayı ister otelde isterlerse kendilerine tahsis edilen özel arabalarla istedikleri noktalarda izleyebilecek. Güneş tutulması özel paketi kişi başı Antalya’da 140, Kapadokya’da 120 YTL.

The Marmara Antalya, bütünüyle dönen bina özelliğine sahip. Bina, altına takılı bulunan altı adet motor sayesinde bir tam turu iki saat ile 22 saat arasında tamamlıyor. Güneş tutulması için özel fiyat kampanyası var.

GEREKLİ TELEFONLAR

Geziciyak (İstanbul): (212) 238 51 08

Arnika Turizm (İstanbul): (212) 245 15 93

Minka Turizm (İstanbul): (212) 274 50 74

Butik Tur12 (İstanbul): (216) 545 82 35

Gezi Evi (İstanbul): (216) 489 66 03

Tempo Tur (Ankara): (312) 428 20 96

Delta Tur (Ankara): (312) 418 01 83

Saltur (Ankara): (312) 418 83 00

Academic Tour (İzmir): (232) 463 25 25

Hillside Su Otel (Antalya): (242) 249 07 00

Resort Dedeman (Antalya): (0800) 211 44 44

Resort Dedeman (Kapadokya): (0800) 211 44 44
False