Güneş lekelerinden nasıl kurtulurum

Sevgili Suna Hanım, verdiğiniz bilgiler çok değerli... Umarım benden de yardımlarınızı esirgemezsiniz.

Ben 36 yaşında, beyaz tenli bir kadınım. Yaklaşık 8-10 senedir cildimde güneş lekeleri var. 60 koruma faktörlü krem kullanıyorum, güneşte fazla kalmamaya dikkat ediyorum, cildimin temizliğine dikkat ediyor ve haftada bir peeling yapıyorum. Ama nafile... Akşamları renk açıcı krem de kullanmama rağmen bu sorundan bir türlü kurtulamıyorum. Bu lekeler bende takıntı halini aldı, son çarem sizsiniz. Yardımlarınızı rica ediyorum. l Nilay A.

Eski lekeleri gidermek için epey sabır ve çaba göstermeniz gerekecek, öncelikle bunu belirteyim... Tavsiyem ise şu: Bir çorba kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı yulaf unu, çeyrek limon suyu ve bir tatlı kaşığı elma suyunu karıştırıp cildinize sürün. 30 dakika kadar sonra hafifçe ovarak çıkarın. Ardından koruma faktörlü kreminizi sürün. Bu maskeyi haftada bir tekrarlayın.

Göz çevremde egzama var

Suna Hanım, benim sorunum göz çevremde çıkan yağlı egzamalar... Birkaç doktora gitmeme rağmen, hiçbiri bir yıldır buna çözüm bulamadı. Cildim aşırı hassas, kılcal damarlarım hep ortaya çıkıyor. Bana doğal bir bakım önerebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler... l A. Davaz

Nane ve papatya yapraklarını birlikte demleyin. Daha sonra süzüp bu suyla o bölgeye kompres yapın. Ayrıca rendelenmiş bir havuç ve bir çay kaşığı badem yağını gazlı bezin arasına koyup, bunu sorunlu bölgelerde 15 dakika kadar bekletin. Kılcal damarlara ise at kestanesi losyonu sürün. At kestanesi losyonu aktarlarda satılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları