Zorla getirtilecek

Güncelleme Tarihi:

Zorla getirtilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 11:57

Duruşmaya gelmeyen Salkım ile Akkaya'nın zorla getirilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Deniz Akkaya fotoğrafları 

Şarkıcı Yeşim Salkım'ın bir basın toplantısında manken Deniz Akkaya'ya “hakaret” ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, duruşmaya gelmeyen Salkım ile Akkaya'nın zorla getirilmesi kararlaştırıldı.


Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya gelmeyen tarafları avukatları temsil etti.
Hakim, duruşmada, tarafların usulüne uygun tebliğ yapılmasına rağmen duruşmaya katılmadıklarını belirterek, olayla ilgili 2 DVD kaydının da Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildiğini kaydetti.
Söz alan Deniz Akkaya'nın avukatı Ceyla Akay, Yeşim Salkım'dan şikayetçi olduklarını ve olaya ilişkin dosyaya sunulan DVD'lerin izlenmesi halinde hakaret suçunun işlendiğinin tespit edileceğini söyledi.
Avukat Akay, daha önce dosyaya bakan Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesince tespit edilen bilirkişilerce DVD çözümlerinin yapıldığını ve yeniden bilirkişi incelemesine gerek olmadığını ifade ederek, olayla ilgili haberlerin yer aldığı gazete kupürlerini de delil olarak dosyaya eklediklerini kaydetti.
Görüşüne başvurulan Cumhuriyet Savcısı Zeki Kaner, çıkarılan tebligata rağmen duruşmaya gelmeyen ve mazeret bildirmeyen davalı Yeşim Salkım'a zorla getirilme kararı verilmesini ve daha önce alınan bilirkişi raporunun yeterli olması nedeniyle olayla ilgili DVD kayıtlarının farklı bir bilirkişiye verilip verilmeyeceğine Salkım'ın ifadesinin alınmasının ardından karar verilmesini istedi.
Hakim, duruşmaya gelmeyen Yeşim Salkım ile Deniz Akkaya'nın, gelecek duruşmaya zorla getirilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Deniz Akkaya'nın avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde, 1 Ekim 2006'daki bir basın toplantısında ve devamı günlerde, söz konusu dönemde evli olan İlker İnanoğlu ile şarkıcı Yeşim Salkım'ın, mankenler Güzide Duran ve Deniz Akkaya hakkında hakaret edici sözler sarf ettikleri öne sürülüyor.
İnanoğlu'nun, bir basın toplantısında söylediği “Güzide ve Deniz, Yeşim'in tırnağı bile olamaz” şeklindeki sözleri ve diğer konuşmaları ile Akkaya'ya hakaret ettiği belirtilen dilekçede, yanındaki Yeşim Salkım'ın da bu sözleri tasdik ettiği belirtiliyor.
Salkım'ın, “basın yoluyla hakaret” ve “iftira” suçlarından cezalandırılması isteniyor.
Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesinde açılan dava dosyası, “görevsizlik kararı” ile Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti.
Söz konusu sözler yüzünden İlker İnanoğlu hakkında açılan davanın ise sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!