Zonguldak'ta madende göçük: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta madende göçük: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 10:44

ZONGULDAK’ta, özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi 48 yaşındaki Mehmet Pazarlı yaşamını yitirirken, 18 yaşındaki Gökhan Topuzoğlu göçükten 5.5 saat sonra şans eseri yara almadan çıkarıldı.

Haberin Devamı

GÖÇÜKTEN FOTOĞRAFLAR

Mesai arkadaşının göçük altında öldüğünden habersiz gülerek ocaktan çıkan Topuzoğlu’na sarılan diğer arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Topuzoğlu ise ağlayan arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Zonguldak’ın Gelik Beldesi’ndeki Özbay Madencilik’e ait maden ocağında dün saat 21.40 sıralarında tavan çökmesi sonucu göçük meydana geldi. 16.00-24.00 vardiyasında çalışan ve yemek molasının ardından yeni çalışmaya başlayan 12 maden işçisinden Gökhan Topuzoğlu ile Mehmet Pazarlı, yerin 75 metre altında meydana gelen göçüğün altında kalırken, diğer 10 işçi kaçarak kurtuldu. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı kurtarma ekibi ve maden işçilerinin de katılımıyla kurtarma çalışması başlatıldı. 2 ambulans da ocak ağzında hazır bekletildi.

GÖÇÜKTEN 5.5 SAAT SONRA GÜLEREK ÇIKTI

Yapılan ilk çalışmalarda kurtarma ekipleri önce Mehmet Pazarlı’ya ulaştı. Pazarlı’nın göçük altında öldüğünü belirleyen ekipler, bu sırada diğer işçi Gökhan Topuzoğlu ile iletişim kurdu. Bunun üzerine çalışmalar, sağ olduğu anlaşılan Gökhan Topuzloğlu’nu kurtarmak için yoğunlaştırıldı. Göçük sırasında şans eseri oluşan küçük bir boşlukta kalan Topuzoğlu’na, yaklaşık 5.5 saat süren çalışmanın ardından ulaşıldı. Topuzoğlu, kendini kurtaran madenci arkadaşları ile birlikte yürüyerek dışarıya çıktı. Ocak ağzında umutla bekleyen maden işçiler, Mehmet Pazarlı’nın göçük altında olduğundan habersiz gülerek ocaktan çıkan Topuzoğlu’nu tebrik etti. Olayın şaşkınlığı ile ocak ağzında bekleyen ambulans yerine, şirket binasına doğru götürülen Topuzloğlu’na sarılan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Topuzoğlu ise, çok iyi olduğunu belirterek ağlayan arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı.

ARKADAŞININ ÖLDÜĞÜNÜ SONRA ÖĞRENDİ

Bu sırada sağlık ekiplerinin uyarısı üzerine Topuzoğlu ambulansa alındı. Ambulansta ilk kontrolleri yapılan Topuzoğlu, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenesinde herhangi yarası bulunmadığı belirlenen Topuzoğlu, serum verilerek müşahade altına alındı. Maden ocağında 1 ay önce işe başladığını belirten Topuzoğlu, yemek molasının ardından yeniden çalışmaya başladıkları sırada göçük olduğunu söyledi. Göçükte oluşan boşlukta kalarak hayatta kaldığını anlatan Topuzoğlu, “Bulunduğum yerde oturabiliyordum. Oturdum, arkadaşlarımın bana ulaşmasını bekledim. İlk önce çok korktum. Ancak arkadaşlarımın sesini duyunca rahatladım” dedi. Topuzoğlu, mesai arkadaşı Mehmet Pazarlı’nın göçükte öldüğünü sonradan öğrendiğini söyledi.

CESET 7 SAAT SONRA ÇIKARILDI

4 çocuk babası Mehmet Pazarlı’nın cesedi ise, sabaha karşı saat 04.30’da ocaktan çıkarıldı. Pazarlı’nın cesedi, otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!