Zonguldak'ta göçük: 2 işçi öldü

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta göçük: 2 işçi öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2009 16:15

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait maden ocağında yerin 260 metre altında 4 işçi göçük altında kaldı. İşçilerden 2’si yaralı kurtarılırken, 2 işçi ise öldü. Ölen 2 işçinin TTK’ya alınan 3 bin işçi arasında olduğu ve Ocak ayında işe başladıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Saat 15.00 sıralarında TTK Karadon Müessesi’ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü’ne ait maden ocağında gaz patlaması sonucu göçük meydana geldi. Yerin 260 metre altında meydana gelen göçükte 4 maden işçisi toprak altında kaldı.

İlk yapılan çalışmalarda işçilerden Savaş Satıcı ile Bayram Gümüştaş yaklaşık 40 dakika sonra yaralı olarak kurtarıldı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 işçi tedavi altına alındı.

Adem Altıparmak ile Murat Katırcı’nın cesetleri ise yaklaşık 1.5 saat sonra göçükten çıkarıldı. İki işçinin cesetleri aynı hastanenin morguna konuldu.

MESAİYE GEÇ KALICA GÖÇÜKTEN KURTULDU

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesi’ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü’nde çalışan maden işçisi Erol Aksoy’un, mesaiye geç kalınca 2 işçinin ölümü ve 2 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan göçükte kalmaktan kurtulduğu ortaya çıktı. TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner, vardiya değişimi sırasında gaz patlaması sonucu oluşan göçükte kalan 4 işçiden 30 yaşındaki Adem Altıparmak ile 29 yaşındaki Murat Katırcı’nın hayatlarını kaybettiğini söyledi. 2’şer çocuk sahibi iki işçinin de henüz 1 aylık işçi olduklarını belirten Güner, göçükte kalan 4 işçi ile birlikte aynı yerde üretim yapan maden işçisi Erol Aksoy’un ise mesaiye geç kalması sonucu ocağa inmediğini ve göçükte kalmaktan kurtulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ile Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren yaralı işçiler Savaş Satıcı ile Bayram Gümüştaş’ı ziyaret etti. İşçilerden Savaş Satıcı, üretim yaptıkları yerde büyük bir patlama meydana geldiğini, patlamanın kendilerini ileriye doğru fırlattığını ve kömür yığınlarının altında kaldıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!