Zonguldak karıştı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak karıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 19:16

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait müessesenin özelleşeceği iddiaları üzerine bölgeye giden sendika yetkilileri, madencilere hitap ettiği sırada çıkan arbedede gazeteciler yaralandı.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme uygulamaları kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nün envanterinin belirlenmesini istedi. Müessesede maden işçilerini bilgilendiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Bu yazı TTK’nın özelleştirilmesi ve kapatılması için düğmeye basıldığı anlamına gelmektedir. Buna izin vermeyeceğiz" dedi. Açıklama öncesi bir grup madenci basın mensuplarına saldırdı, yaralanan bir gazeteci hastaneye kaldırıldı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca geçen 16 Haziran’da TTK Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, kuruma bağlı Karadon Müessesesi’nin, ’Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun’ çerçevesinde özelleştirme kapsam ve programına alınması talep edilerek müessesenin envanterinin belirlenmesi istendi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, özelleştirme kapsamına alınacağı ileri sürülen Karadon Müessesesi’nde mden işçileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

GERGİN DAKİKALAR

Ocak önünde toplanan yaklaşık 300 madenci arasında yer alan bir grup işçi, Demirci’nin açıklaması öncesinde taraflı yayın yapmakla suçladıkları yerel gazetenin muhabirinin çıkarılmasını istedi. Bu sırada işçiler gazete muhabiri Cüneyt Özfidan’ı tartakladı. Çıkan arbedede başka bir yerel gazetenin muhabiri Barış Doğan ile Anadolu Ajansı muhabiri Ferdi Akıllı da darbe aldı. Bir polis memuru silahını çekerek madencileri sakinleştirmeye çalıştı. Yaralanan Barış Doğan, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Gazeteciler, maden işçileri hakkında şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

’İZİN VERMEYECEĞİZ’

Olay nedeniyle basın mensuplarından özür dileyen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, madencilere yönelik yaptığı konuşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi için çalışma başlattığını öğrendiklerini söyledi. Bakanlığın talimatı gereği TTK Genel Müdürlüğü’ne Karadon Müessesesi hakkında tüm bilgilerin ve envanterinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bildirilmesini içeren bir yazı gönderildiğini belirten Demirci, şöyle dedi:

"Bu yazı TTK’nın özelleştirilmesi ve kapatılması için düğmeye basıldığı anlamına gelmektedir. Çünkü Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi demek kurumun özelleştirilmesi demektir. Bu kurumun tek müessesesinin dahi özelleştirilmesine müsaade etmeyeceğimizi ve bunun için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi her platformda söyledik. Kurumun herhangi bir müessesesine her hangi bir özelleştirme işlemi gerçekleştirilirse iktidar partisinin milletvekilleri Zonguldak’a gelmesinler. Biz Ankara’ya giderek bu süreci masa başında durdurmak için çaba sarfedeceğiz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!