Zirveyi 11.00'e alırsanız gelirim

Güncelleme Tarihi:

Zirveyi 11.00e alırsanız gelirim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2002 01:51

Başbakan Ecevit, dün bir açıklama yaparak 7 Haziran'daki zirveye katılabileceğini söyledi. Kazakistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Sezer'e mesaj gönderen Ecevit, rutin sağlık kontrolü 09.00'da yapıldığından, zirvenin 11.00'e alınmasını istedi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in, ‘‘7 Haziran'daki zirveye, Ecevit katılmazsa ben de katılmam’’ sözlerine ‘‘Zirveye katılabilirim’’ yanıtını veren Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den de toplantı başlangıcını 2 saat geri almasını rica etti.

Ecevit dün Kazakistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Sezer'e ulaşarak, ‘‘7 Haziran'da sabah erken saatlerde doktor kontrolünden geçeceğim. Bu nedenle zirveyi saat 09.00'dan 11.00'e alabilir misiniz?’’ ricasında bulundu.

Böylece Çankaya Köşkü'ne, zirveye katılacağı ve görevinin başında olduğu mesajını veren Ecevit'in bu ricası, dün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'ne iletildi. Sezer, aynı saatlerde Moğolistan'dan Kazakistan'a geçerken uçakta olduğu için, bu ricadan dün öğleden sonra haberdar oldu. Ecevit'in ricası, Kazakistan'a gelir gelmez Cumhurbaşkanı Sezer'in özel kalem müdürü ve dış politika başdanışmanı Tacan İldem'e aktarıldı. İldem de Sezer'e iletti. Sezer'in bu ricaya olumlu yanıt vereceği öğrenildi.

ÇİLLER'E YANIT

Bu arada, Ecevit Başbakanlık Basın Müşaviri Cem Avcı aracılığıyla açıklama yaparak, Çiller'i yanıtladı. Avcı dün sabah Başbakan Ecevit ile görüştükten sonra şu kısa açıklamayı yaptı:

‘‘Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin değerli sağlık ekibi, Başbakan Ecevit'in bir an önce tam sıhhatine kavuşabilmesi için canla başla çalışıyor. Bu durumda, Başbakan Ecevit'in 7 Haziran Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında yapılacak doruk toplantısına katılması bekleniyor.’’

Ecevit
dün sabah doktorlarının rutin sağlık kontrolünün ardından Basın Müşaviri Avcı'yı çağırarak, kısa açıklamayı bizzat yazdırdı. Ecevit'in 3 gün önce el yazısıyla yaptığı açıklamanın Rahşan Ecevit'in el yazısına benzetilmesi ve el yazısı üzerinden ‘hastalık tahlili’ yapılmasının ardından bu yönteme başvurması dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!