Ziraat Bankası personel alımına başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Bankası personel alımına başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 14:59

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 2 bin 500 civarında personel eksikliği bulunduğunu ve bu yıldan itibaren yeni personel alımına başlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bankanın 2007 yılı faaliyet sonuçları ve bu yılki çalışma programı  hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Çağlar, bankanın brüt karının 2 milyar 963 milyon YTL düzeyinde gerçekleştiğini, 612 milyon YTL vergi karşılığı ayrıldığını belirtti. Bankanın toplam aktiflerinin 81 milyar YTL'ye ulaştığını, bu anlamda da sektörün en büyük bankası durumunda olduklarını vurgulayan Çağlar,  toplam mevduatın yüzde 14 artarak 67 milyar 681 milyon YTL'ye ulaştığını kaydetti.

Sektörde yüzde 2.8 olan aktif karlılığın Ziraat Bankasında yüzde 3,1, sektörde yüzde 22 olan özkaynak karlılığının da Ziraat Bankasında yüzde  35,2 olduğunu vurgulayan Çağlar, görev zararları nedeniyle Hazineden  2001 yılında, 12,1 milyar YTL devlet iç borçlanma senedi alınmasına  karşılık son 5 yılda Hazine'ye 12,2 milyar YTL kaynak aktarıldığını, bu  yıl 1 milyar 719 milyon YTL transfer yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası'nı, 2002-2007 dönemi rakamlarını karşılaştırarak değerlendiren Çağlar, aktif büyüklüğünün son 4 yılda 38 milyar YTL'den  81 milyar YTL'ye ulaşarak, sektördeki yüzde 14'lük payın korunduğunu  kaydetti.

Krediler konusunda yarışa geç başladıklarına işaret eden Çağlar, toplam  kredilerin 4 milyar 63 milyon YTL'den 20 milyar 963 milyon YTL'ye  yükselirken, kredilerin toplam aktifler içindeki payının yüzde 11'den  yüzde 26'ya çıktığını belirtti.

PERSONEL ALIMI BAŞLIYOR

Çağlar'ın verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası'nın toplam çalışan sayısı 20 bin 864. Sektör çalışanlarının yüzde 12'si Ziraat Bankasında. Son  yıllarda yeterli personel alınamaması nedeniyle, sektörde 21 olan şube başına personel sayısı, Ziraat Bankasında 17. Buna rağmen Türkiye'nin  “en çok işlem yapan bankası” konumundaki banka, günde 1,5 milyon  kişiye hizmet veriyor.

Halen, 2 bin 500 civarında personel eksikliği bulunduğunu açıklayan  Çağlar, bu yıldan başlayarak yeni personel alımına başlayacaklarını  kaydetti.

Yurt dışında da en yaygın Türk bankası olduklarını, 17 ülkede 49 noktada  faaliyet gösterdiklerini, Türk işadamlarının yanında veya önünde olmak  istediklerini anlatan Can Akın Çağlar, Bağdat şubesinin bir aydır  faaliyette olduğunu, Atina ve Gümilcine şubelerinin de 2-3 ay sonra  faaliyete geçebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çağlar, Doğu ve Güneydoğu'daki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak  amacıyla, GAP Bankacılık Okulu kurduklarını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!