Zihnini okuyan komşusunu sözcü yaptı

Güncelleme Tarihi:

Zihnini okuyan komşusunu sözcü yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2005 02:14

Kanal 7’nin Ankara Temsilciliği görevini yürüten, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki komşusu Akif Beki, Başbakanlık Basın Sözcüsü oluyor.

Haberin Devamı

Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda uygulanan ‘sözcü’ sistemi getiriliyor. Kanal 7’nin Ankara Temsilciliği görevini yürüten, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki komşusu Akif Beki, Başbakanlık Basın Sözcüsü oluyor.

Beki’nin bu görevine Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında başlaması bekleniyor. Beki, Erdoğan’ın ABD’ye ANA uçağında götüreceği gazeteciler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı’ndaki sözcü sistemi, Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanlığı ile başlamıştı. ABD’de Beyaz Saray’da uygulanan bu sisteme göre sözcü, Başbakan Erdoğan adına konuşmaya tek yetkili olacak.

‘ERDOĞAN’IN HARFLERİ’

Başbakanlık Sözcülüğü’ne getirilen Mehmet Akif Beki’ye göre, yeni patronu Başbakan Tayyip Erdoğan peygamber soyundan geliyor.

Beki, bir süre önce kaleme aldığı ‘Erdoğan’ın Harfleri’ adlı kitabında, Erdoğan’ın Musa Peygamber’in soyundan geldiğini şu sözlerle savundu:

‘Bu, aralarında bir kan bağı olduğu anlamına gelmiyor. Musa Peygamber’in karakteristik özelliklerini taşıyor ve hayatı onunkiyle paralellikler taşıyor.’

Yine Beki’ye göre, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, bu anlamda Erdoğan’ın yoldaşı ve iktidarını paylaştığı kardeşi Harun’a benziyor. Doğu dilleri ve edebiyatı eğitimi alan, ardından da dil bilimi üzerine uzmanlaşan Beki, konuşmalarını inceleyerek Erdoğan’ın ‘zihin fotoğrafı’nı çıkardığı kitabında şu savlarda da bulundu:

‘Erdoğan 68 yaşında çok kritik bir badire atlatabilir, yaşamını değiştirebilecek bir olayla karşılaşabilir. 60 yaşına geldiğinde dikkatli olması gerekiyor. Önemli kararları perşembe günü almalı.’

Beki
’nin, kullandığı dili inceleyerek zihin haritasını çıkardığı Erdoğan’la ilgili önemli bir saptaması da şöyle:

‘Erdoğan önemli bir düşünce üzerine konuşuyorsa, bir düşünceyi reddetmek istiyor ve ‘kesinlikle, katiyen, hiç şüphesiz’ gibi kalıplar kullanmıyorsa bilin ki o konuda düşüncesi net değildir. Kesinlikle kafasında şüpheler vardır, emin değildir. İnandırıcılık Erdoğan için çok önemli. Bu nedenle de söylediklerinin doğru olduğunu gösterecek vurgular yapma ihtiyacı duyuyor.’

‘Amerikan Davosu’na katılacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 6-10 Temmuz’da Amerika’nın dev patronlarını dünya liderleriyle buluşturan ‘Amerikan Davos’ olarak da nitelenen ‘Sun Walley Konferansı’na katılacak. Amerikan ekonomisinin yarısından fazlasını yönlendirme gücüne sahip 200 kadar Amerikalı şirket patronu ve CEO’sunu, liderlerle dünya siyaseti ve ekonomisini konuşmak üzere buluşturan konferansa, bu yılki ‘onur konuğu’ olarak Erdoğan davet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!