Zihinsel engelli çocuklara kitap

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli çocuklara kitap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2009 10:14

BURSA’da Özel Eğitim Uzmanı ve Zihinsel Engelliler Öğretmeni Mesut Önder, zihinsel engellilerin eğitimi için kitap hazırladı. Önder, bu kitapların Türkiye’de ve dünyada zihinsel engelli çocukların eğitimine yönelik özel bir çalışma olduğunu söyledi.

Kendi geliştirdiği bir programla gitar yardımıyla otistik çocuklara konuşmayı öğreten Özel Eğitim Uzmanı Mesut Önder, şimdi de zihinsel engelli çocukların eğitimi için ‘Matematik Öğreniyorum’, ‘Okuyorum Yazıyorum’, ‘Okuduğumu Anlıyorum’ ve ‘Sosyal Hayat’ isimli kitaplar hazırladı. Toplumda zihinsel engelli çocukların öğrenemeyecekleri şeklinde yanlış bir kanı oluştuğunu belirten Mesut Önder, iyi eğitim verilmesi halinde bu çocukların kendilerine yetebilecek bilgiyle donatılabileceklerini söyledi. Hazırladığı kitaplar sayesinde zihinsel engellilerin basit matematik hesaplamaları ve okuma yazmayı öğrenebileceğini kaydeden Önder, “Daha önce ailelere ve öğretmenlere yönelik kitaplar vardı ancak, bu 4 kitap tamamen zihinsel engellilere yönelik ve kolay öğrenecekleri şekilde hazırlandı” dedi.             
         
Hazırladığı kitaplar sayesinde zihinsel engelli öğrencilerin de okula çantalarında kitaplarla gidebileceğini vurgulayan Mesut Önder, “Şu anda eğitim gören zihinsel engelliler, öğretmenlerin özel çabasıyla bir şeyler alabiliyor ve okulu bitirdiklerinde maalesef çok az şey öğrenebiliyor. Bu kitaplar sayesinde zihinsel engelliler okumayı yazmayı öğrenebilir, bir işte rahatlıkla çalışabilir” diye konuştu.

Amacının ticari olmadığını ifade eden Mesut Önder, zihinsel engelli çocukların eğitimine yönelik özel tekniklerle hazırladığı kitaplarının tüm zihinsel engelli çocuklara ulaşmasını arzu ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!